2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Végleges

    Egy darabig talán megállapodok most a telefonok terén.

    blokad 11 éve 4

  • omnomnomnom :3

    blokad 11 éve 16

  • 3/3

    Igazából fogalmam sincs, hogy jutottam el a 3. tárgyfelvételig egy első féléves tárgyból.... Najó talán van.

    Lustaság, nem elégséges felkészültség, ez jellemezte az első két vizsgámat. A 3-ra már készültem becsülettel, ott a szivatás szó állt félkövéren a lapon, majd az emlékezetes 5. vizsgámról úgy jöttem ki, hogy ha ez nincs meg, akkor világvége van, és nem lett meg. Öt olyan pont hiányzott, amit szerintem meg lehetett volna adni, mégsem kaptam meg, így sajnos buktam megint a tárgyat.

    Törés volt számomra, hatalmas, de ha ettől boldogok, akkor remélem jó nyaruk volt. Nekem kevésbé. Matektanárhoz jártam, újra nekiálltam és a legelejétől alaposan felkészültem. Fárasztó volt, sok időt elvett és nem is volt nyár feelingem, de most tényleg úgy érzem, ha nem fog sikerülni holnap, akkor meg is érdemlem és mehetek betonozni.

    Az elmondások alapján a vizsgakurzus mindig könnyebb, illetve legalábbis nem szivatós. Nem reménykedem semmiben, alaposan felkészültem egy 60 lapos spirálfüzet és sok-sok lefűzőbugyinyi papír teleírva megoldott feladatokkal, megoldásmenetekkel, szóval úgy érzem mostanra tényleg alaposan felkészültem.

    Folytatás...

    blokad 11 éve 15

  • Klasszikus

    Tavaly ilyenkor még vártam, mint friss gólya az önálló életet, egyedül, idén kicsit felemás érzésekkel fogok költözni, az eleje nagyon fura lesz, megint egyedül lenni, és az, hogy mindenki hiányzik....

    Folytatás erre

    blokad 11 éve 0

  • .::.

    blokad 11 éve 0

  • Napizene

    Kinek mi?! Már ha hallgattok zenét... Nekem ez befolyásolja a kedvem és a napom alakulását főleg.

    Kezdésnek:

    blokad 11 éve 5

  • Vélemény?!

    Igazából az milyen, ha egy "haver", najó most már csak volt az... a barátnőmre nyomul? Lassan egy éve mióta együttvagyunk?

    Véleményeket privátban, ha van

    blokad 11 éve

  • Fact about me

    Utálom a matek tételeket, és azoknak bizonyításait tanulni...

    blokad 11 éve 19

  • csúnyacímcenzúrázva

    Az emberi inkorrektség és gerinctelenség határtalan és fogalmam nincs, hogy egy embernek hogyan lehet ennyire vastag bőr a képén. Borzalmas

    blokad 11 éve 3

  • emberi jószándék...

    ..talán még nem halt ki teljesen

    Meglepődtem. Léteznek még rendes, segítőkész emberek.

    Délben mentem be a városba autóval, be kellett ugranom a gyógyszertárba, de a gyógyszertár mellett fizetős parkoló van. Battyogtam éppen az automatához, amikor egy autóból megszólítottak:

    “Fiatalember! Ha csak egy kicsit marad, akkor itt a jegyem, van még rajta egy kicsi”

    Nagyot néztem, nem tudtam elképzelni, miért, vagy hogyan, de elfogadtam, megnéztem és tényleg volt még rajta 12 perc, ami nekem pont elég volt, szóval megkímélt egy abszolút nem nagy (max 100 Ft.), de kiadástól, úgyhogy innen is köszönöm annak az úrnak, aki odaadta a parkolójegyét.

    blokad 11 éve 8

  • balek..

    random mai második felvonás…

    Dolgozom, lassan egy hónapja egy helyen, nem túl kiemelkedő bérért, és nem is olyan sokat, de nem panaszkodom, kifizet időben és pontosan és a munka se rossz, DE azért nézelődtem a hétvégén és találtam egy teljes munkaidős diákmunkát sokkal jobb fizetésért cserébe, így hát el is küldtem a CV-m.

    Ma hívtak, kérdeztek és mondták, hogy menjek be, holnap. (ilyenkor bezzeg nem vagyok Pesten, na mindegy, nem itt követtem el a hatalmas hibát) Ekkor azt mondtam, hogy nekem az egész mostani hét nem jó, amire aztán később rájöttem, hogy faszság, mert megyek a héten Pestre.
    Hiába, nem gondolkoztam időben, talán elszalasztottam, de lehet, hogy nem, azt ígérték hívnak még, illetve én is írtam nekik egy emailt az este folyamán.
    Ezt is meg kell valamikor tanulni.

    blokad 11 éve 0

  • CCUSA vélemények?!

    Valaknek van tapasztalata?

    blokad 11 éve 3

  • Apró örömök az életben....

    ... mikor a tanár elolvassa az emailedet és javítja a hibáját

    blokad 11 éve 15

  • Cím nélkül

    BGF-PSZK-BP - Gazdaságinformatikus

    blokad 12 éve 22

  • OS X

    Feltelepítettem, egyelőre csak virtuális gépen fut rendesen, natív módban nem bootol be, de tetszik nagyon :-)
    klikk a képért

    blokad 12 éve 12

  • 18

    :)

    blokad 12 éve 7

  • A lanyok angyalok

    Szóval egy nyári sztori folytatásaként találkoztam nevezzük B.-nek. A helyzet a következő, nyáron igen bensőséges viszonyban voltunk, majd miután kollégista, visszament a kollégiumban és egy kicsit eltávolodtunk egymástól. Nem tudom, ő hogy érzi, én tudom, érzem mennyire hiányzik, egy ilyen ember a kis életemből, azonban a dolog nem ennyire egyszerű. Ugyanis nagyon sok dolog változott nyár óta, B. se hiszi, hogy én még mindig így gondolkodok a dolgainkról, nem fogom tudni meggyőzni, bár ma még egy hosszas beszélgetés vár ránk.

    DE és itt a nagy de, nem tudok nem elsiklani egy dolog felett, miszerint pár hete beszélgetek facebookon B. szobatársával és amennyire meg lehet valakit kedvelni interneten keresztül, SŐT még jobban is megkedveltem, nagyon sokat beszélgetünk még mindig, de nem tudom becsapni magam, őt meg nem szeretném, nem szeretnék neki fájdalmat okozni. “ha önmagad maradsz is lehetsz még valaki.” Sanszos, hogy ezek után ez lesz. Talán így lesz a legjobb, talán nem az élet eldönti majd. Nem tudom, nem akarok senkit átverni se mást se magamat, hisz ha valaki még mindig hiányzik őszintén nem tudsz mással lenni. Így is kicsit túllőttem a célon, de remélem, bár tudom biztos nagyon rosszul érinti most őt is, még nálam is sokkal jobban, de remélem nem haragszik rám emiatt.

    Folytatás...

    blokad 12 éve 16

  • BME

    Beszédes a cím? Röviden ennyi: AKAROM!

    Fejtsük ki egy kicsit.

    Pénteken volt a nyílt napjuk, az egész nagy egyetemnek, persze, hogy meg kellett látogatni. Az 5.45-ös Mohács-Budapest expresszel mentem. 7.40-re értünk fel, odafelé kicsit nem pestiesen 40 perc alatt kevertünk át, majd a megnyitó és a Q épület megtalálása után beültünk a Q1-es előadóba körülbelül bő kétszer annyian, mint amennyi a terem befogadóképessége. Egy órás előadás, és egy fél órás tájékoztató után azt kell hogy mondjam, TETSZIK, nagyon is tetszik. A professzor úr érthetően magyarázott, még számunkra is, a Dékán helyettes pedig minden lényeges információt elmondott, amit esetleg eddig nem tudtunk.

    Lebeg a cél a szemem előtt, láttam az álmot, mostanra annyira maradt, hogy megvalósítsam.

    Hajrá

    blokad 12 éve 59

  • Trollcast - #01 Beginning

    Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer három sok szabadidővel megáldott fiatal, akik egy már 18 hete futó podcast által inpirálva elkezdték a saját kis házi “TrollCast” nevű podcastet. Az első adás után tisztán látszik, hogy ebbe még bele kell jönni, és hogy össze kell még szokni, de nem lehetetlen a dolog, és a három fiatal akarja is.
    Az első adás témái a következők voltak.

    Info eszközök a wc-n
    Open source programok.
    Gaming
    Windows vs Mac- hogyan váltottam
    Okostelefonok

    Az adás a soundcloudon elérhető, illetve ugyan onnan le is tudjátok tölteni.
    Az adás alatt megtekintett linkek:

    http://www.vatera.hu/iphone_3g_8gb_hibatlan_1_het_garanciaval_fugget_1503332411.html

    http://www.yfrog.com/g0hxoqoj

    http://ezagyfasz.blog.hu/2011/11/20/lehetek_az_ugyvedje

    Twitter channelek:

    @blokad

    @janix288

    @zegige

    #trollcast

    Folytatás...

    blokad 12 éve 0

  • Help me

    Nem tudom mennyire vagytok, a közösségi háló tagjai (Facebook), ha igen és láttok bennem fantáziát, akkor klikk

    blokad 12 éve

  • "Ugye mi jó barátok vagyunk..."

    A héten olvasgattam az interneten és belebotlottam egy cikkbe, ami az ihletet adta, hogy a témát én is boncolgassam kicsit. Szóval barát, barátság, haverok, spanok… Sokféle szinonimát lehet mondani erre a “jelenség”re, illetve szerintem nem pontosan szinonimák ezek, hiszen lehet, hogy egy barátodnak mindent elmondasz, azonban ők kevesebben vannak. Ők azok, akikkel bármikor és bármiről el tudsz beszélgetni, dacára mindennek, akár annak is, hogy te fiú ő pedig lány, hiszen a fizika kontaktus érintkezés kimerül annyiban, hogy ölelés, vagy néha napján egy puszi. Egy barát az, akinek nyugodtan a szemébe mered mondani, ha éppen oltári nagy baromságot készül csinálni, valamint barát az, aki ezen egyáltalán nem sértődik meg, hanem megfogadja a tanácsod. Ezek azok többek közt, de a felsorolás végére akár egy szép fektetett nyolcast is tehetnék, hiszen a barátság, hogy csúnyán fogalmazzak tevékenységei kiapaszthatatlanok… Szóval ezek azok, amik miatt pl: a barát és a span nem ugyan az! Hiszen míg az egyikkel szívesen megiszol egy sört és dumálgatsz a semmiről egy este, addig a másikkal bármit bármikor megtehetsz, akár az éjszaka közepén állítasz be hozzá, akár éjfélkor hívod, mert szüksége van rád, mindig ott lesz és nem fog nemet mondani. Azt mondod barát?!

    Folytatás...

    blokad 13 éve 8

  • Interjú a szerkesztővel

    SZEKSZÁRD, 2011. AUGUSZTUS 8. — AZONNAL KÖZÖLHETŐ —

    Dömötör Gergő, a blokad.com személyes webblog szerkesztője az idei 2011-es Goldenblog verseny kiírása szerint nevezte be blogját a versenybe. Érdeklődésünkre röviden kifejtette, miért is nevezte és miért csak idén.

    “Úgy gondolom, hogy 16 hónapnyi blogolás után mind én, mind pedig a kontent készen áll arra, hogy megméretesse magát ezen a rangos versenyen, tudom, hogy az enyémnél sokkal jobb blogokat is neveztek, mindezek ellenére örömmel vágok bele, és fogadom el a kihívást, hogy kiderüljön, a közönségnek mennyire tetszik amit és ahogy csinálok.”

    Kérdésünkre, miért is gondolta, hogy mit jelent neki egyáltalán a részvétel elmondta, hogy a motiváció leginkább, ami mozgásban tartja.

    “Úgy gondolom, hogy már a részvétellel ugrásszerűen meg fog nőni a látogatottság, ami engem is motivál, hogy még jobb, még színvonalasabb cikkeket készítsek el.”

    Szűkszavú ugyan, de annál céltudatosabb, így buzdítanám én is olvasóinkat, hogy látogassanak el, nézzék meg blogját, valamint ha elnyerte tetszésüket szavazzanak. Ennyit igazán megérdemel ez a határozott és céltudatos fiatalember.

    blokad 13 éve 4

  • Goldenblog 2011

    Tudom, hogy nem nagyon illik ilyet itt kérni, de ha időd engedi kérlek fusd át a blogom és ha elnyerte tetszésed akkor itt az egyéb kategóriában voksolj. Sokat jelente nekem, köszönettel:

    Blokad

    blokad 13 éve

  • Tavasz

    "Két óvodás beszélget: - Tavaty van. - Mi? - Tavaty van! - Nem éjtem! - Batynak a matykák! - Ja! Tavaty van! "

    Megértük ezt is. Nagyon hideg volt a tél, nagyon sok minden történt a tél alatt, és április elejére elértünk oda, hogy végre süt a nap és reggel a felkelő nap első pár sugara kelteget. (na meg a vekker - a szerk.) Bár a tavasznak megvan a maga árnyoldala is. Vannak reggelek, amikor az ember még igényel egy vékony kabátot, amit déután, vagy sok esetben már délelőtt a háta közepére se kívánna. Viszont vannak olyan napok is, amikor már egy pulóver is elég reggel, és már azt is le lehet tenni dél körül. A fák kezdenek virágozni, egyre több madarat lát az ember, ha kimegy, márpedig kimegy, mert nem sok olyan embert ismerek, aki a jóidő beálltával bent marad a szobában.

    Március közepén egyszer már elő tudtam venni a biciklimet, hétvégén lehet, hogy megint elő fogom venni, ha lesz rá lehetőségem. Kint leszek mindenképpen, mert az egyik nagyon jó barátom (Zegige-blog) a biciklit nem csak országúti gurulásra használja, és jön be Szekszárdra egy picit az egyik épített pályára és megkért, hogy menjek fotózzak prat, mert nem nagyon van képe és szeretne. Szóval az outdoor program a hétvégére mindenféleképpen garantált, legalábbis szombatra. A hétvége második fele valószínűleg tanulással fog tellni, de lehet hogy kiülök a kertbe és ott tanulok. :-)

    Folytatás...

    blokad 13 éve 0

  • Jogosítványszerzés folyamatban

    Eljött végre. November végén beiratkoztam az autós iskolába. Ezzel egy nagy álmom fog teljesülni, ha

    meglesz a jogosítványom, tudjátok az a kis pici rózsaszín kártya.

    December 15-én a 2010-es év utolsó vizsganapján sikerült a kresz vizsgám, amit egy viszonylag nagy szünet követett, ugyanis nem töltöttem még be a 17. életévemet, valamint decemberben eü oktatás sincs. Január elején megcsináltam a közúti elsősegély vizsgát, és december 28án ültem először autóba. Leírhatatlan mennyire jó érzés vezetni és, hogy mennyire élvezem ezt az egészet. Tegnap megcsináltam a járműkezelés (rutin) vizsgát, tehát már csak 1, azaz egy lépés és kezemben az a kártya.

    Sokan mondják, hogy valamibe belekezdeni a legnehezebb, azonban szerintem ennél a folyamatnál az utolsó lépés, a forgalmi vizsga a legnehezebb, hiszen ez nem csak rajtad múlik, hanem a közlekedő partenerek tudásán, vagy éppen nem tudásán éppen annyira.

    Tegnapi vizsga után megcsináltam az első hivatalos forgalmi órám, azért írom, hogy hivatalosat, mert már a rutin órák alatt is nagyon sokat voltam kint a forgalomban. Már csak pár hét és pár km-er kérdése, és meglesz a hőn áhított kártya, és ezzel egy újabb álmom válik valóra.

    Folytatás...

    blokad 13 éve 0

  • 17

    Kelt.: Február 18
    Kellene egy apro kis osszegzest irjak a 16. evemrol, mert vege lett, tegnap 10:00-kor hivatalosan is 17 eves lettem. Kene irni osszefoglalot, de nem tudnam osszesuriteni egy bejegyzesbe, szoval leirom mit varok ettol az evemtol.

    Kezdjuk is el. Eloszor is szeretnem a 11. osztalyt az iskolaban minnel jobb eredmennyel zarni, ezzel is a tovabbtanulasi eselyeimet, valamint a jovom es almaim megvalositasa erdekeben egy nagy lepest teve. Terveim kozt van, hogy igyekszem egy kicsit komolyabb kapcsolatot kialakitani. Komolyabbat a baratsagnal, jelolt mar megvan, talan maga a szal is. Ez a tortenet meg hozhat azonban erdekessegeket.

    Haladunk elore az idoben es a celok, almok kozotti vegtelen hosszu folyoson, ahol egy ajto ismet kinyilni latszik. November vegen elkeztem a B kategorias (szemelygepkocsi – A szerk.) jogositvany megszerzesenek folyamatat, melyhez mar csak a vezetesi gyakorlatokat kell teljesitsem. Ezzel mar is tavasz van, kozeleg a nyar. Iden nyarra tenyleg kene munka, egyreszt a jogositvanyom miatt, masreszt, gyujtogetni a jovobeli celok eleresehez oly’ szukseges eszkozt a penzt.

    Nyar utan kovetkezik az osz. Kezdodik az utolso gimnaziumban eltoltott evem, ahol a legjobbamat kell majd nyujtsam. Remelem sikerulni fog, es a celjaim megvalositasahoz ennyivel is kozelebb kerulhetek, hogy a tanulmanyaimnak hala felvesznek egy felsooktatasi intezmenybe.

    Folytatás...

    blokad 13 éve 3

  • Reggel

    Felkeltem, még korán volt fél nyolc körül lehetett. Apu is itthon volt még. Kérdezte kérek-e teát és kávét. Mondtam, hogy igen, és hogy hagyja csak lemegyek majd érte. Eddig nem is volt baj, lementem, megittam a teámat, a kávét csak félretettem aztán jöttem fel, visszafeküdtem. Nyolc körül kiszálltam az ágyból és elmentem a fürdőbe, aztán megint le. Mamáék is ébren voltak már, reggelizzünk. Ettünk, aztán mondom: “Felmegyek, megcsinálom az ágyam.”

    Felértem, leültem az ágy szélére, kézben az iPod és átolvastam a híreket/blogokat/twittert, mire észbekaptam lassan indulhattam is, úgyhogy ami miatt végülis jöttem, azt gyorsan két perc alatt letudtam. Nem is lett szép, meg esztétikus. Sietnem kellett vele, elvette az időm a reggeli információ áradat.

    Belegondoltatok már, hogy reggel felkeltek, és nem kell az újsággal szöszölni, hanem kézbe veszitek az okos telefont/okos médialejátszót és ott gyorsan még csipás szemmel átfutjátok a reggeli híreket, és rss csatornákat. Szerintem fantasztikus hová fejlődünk, fejlődnek az eszközök. Két tapicskolásból ellenőrizni tudom például a két e-mail postafiókom is, és mindez, amit leírtam elfér a zsebemben. Fantasztikus. A slusszpoén pedig, hogy utána ugyan azzal az eszközzel, akár ki is blogolhatnám mindezt, de nem teszem, mert mazochista azért nem vagyok, hogy a kis érintőn, inkább a 15,6”-os notebookon írom meg a történetet. It’s my religion

    Folytatás...

    blokad 13 éve 8

  • Dan Brown - Digitális Erőd

    Amikor az NSA verhetetlen kódfejtő gépe találkozik egy rejtélyes algoritmussal, amelyet nem tud feltörni, az ügynökség riasztja vezető kriptográfusát, Susan Fletchert. A ragyogó eszű és gyönyörű matematikusnő olyan felfedezésre jut, ami pánikot kelt a hatalom köreiben. Az NSA-t túszul ejtették… de nem fegyverekkel vagy bombákkal, hanem egy olyan zseniálisan összetett kóddal, amely a parancs kiadásakor megbénítja az USA hírszerzését. Susan Fletcher harcba indul a titkolózás és a hazugság áradatával szemben, hogy megmentse az ügynökséget, amelyben hisz. Miután mindenfelől árulás veszi körül, már nemcsak a hazájáért küzd, hanem a puszta életéért, majd végül annak a férfinak az életéért is, akit szeret.

    Elolvastam. Két hete kerestem egy könyvet hétvégén, és a kezembe akadt, elolvastam a kis összefoglalóját, és gondoltam miért ne. Nem hangzott rosszul, azonban nem olyan nagy áttörés elmaradt. A fullos nő & Csóró, de szívdobogtató pasi tipikus felállás, valamint a világ megmentése is. Ugyanis a könyv erről szól, mellesleg jó lenne egy forgatókönyvnek is. Izgalmasnak izgalmas volt, de tudni lehetett, hogy mi lesz a vége a történetnek. Könnyed szórakozás, ajánlani nem ajánlom, mert nem és kész (=, de aki vágyik az ilyesmire az mindenképp olvassa el :)

    blokad 13 éve 8

  • .::.

    folyik az orrom,könnyes a szemem, a kipufogó füstje csípi a seggem,Yoshimura dobomból szívok egy picit,mennyei érzés,bebasztam egy kicsit!láncsprayből fújok a hajamra,berikes cuccomba megyek a buliba,húzom a gázt,iszom a pezsgőt,így kívánok boldog új esztendőt !

    blokad 13 éve 2

  • The Social Network

    Kezdjük egy kis ízelítővel a filmből, hogy mindenki tuti megnézze. Nagyon jó, régóta az egyik legjobb film, amit láttam.

    A Facebookról nem sokat hallottam az előtt. Aztán mikor bejelentették a filmet egyre többet és többet olvastam utána, és ismertem meg szépen Zuckerberg urat, és a többi infot.

    A film bemutatja az ihletet, a pénzügyi megoldásokat, valamint, hogy egy kollégiumi szobából hogyan tör ki egy pár perc alatt kipattant ötlet. “A facebook” (thefacebook) első verziója 2004-ben látott napvilágot, 42 nap kódolás után.

    Így nézett ki a legelső verzió, aki szeretne bepillantást nyerni a kezdetek elé, annak nyugodt szívvel ajánlom, persze egy kis IT alapismeret előny, ha van de egyáltalán nem hátrány, ha nincs.

    Folytatás...

    blokad 13 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.