2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A külföldre költözés egy nem emlegetett aspektusa

    Van egy olyan dolog, amit nem mondanak a külföldre költözők, és az embernek pénzébe fog kerülni a dolog. Eléggé kellemetlen ha kint szembesül vele az ember. A gond a következő:
    Az euró nagyobb mint a forint. Fizikailag. Nem fér bele az ember kevéske forinthoz szokott pénztárcájába, kilóg belőle, már a 100 eurós is.


    A forint mérete egységesen 154 × 70 mm, míg az 500 Eurós 160 × 82 mm, több mint egy centivel nagyobb.

    De hogy hasznos információkat is átadjak, érdemes minden országnak a fizetési szokásainak utánnanézni. Dombornyomott kártya ugye kötelező, de sajnos azzal sem lehet mindenhol fizetni európában. Pl itt a kissebb vásárlásokhoz Bancontact kártya kell, ami ilyen prepaid debit szerűség, mert állítólag a Mastercard-on túl nagy a díj. Azt persze nem teszik hozzá, hogy ez a kereskedőnek drága, nem nekünk, cserébe mi viszont biztosítva vagyunk lopás, csalás ellen, míg a Bancontact-nál PIN kód sincs, szóval ha viszik, veszik a pénz.

    Mondjuk az USA-ban pedig az elektronikus fizetéssel nincsenek tisztában. Lehúzza a kártyámat, mondja üssem be a PIN-t. Mondom neki, hogy most vagy aláírok, vagy chip-et használok. Nem érti, próbáljam meg működni fog. Nem működik... Nesze itt van 20 dollár, ez legalább mindig működik.

    Blindmouse 11 éve 1

  • Elmentem

    Szombaton összepakoltam két bőröndbe. Vasárnap felszálltam a repülőre, és elutaztam Brüsszelbe. Onnan vonattal tovább Leuven-be. Ma bementem a munkahelyemre dolgozni. Ugyanahoz a céghez.
    Néhányan kérdezték, meddig maradok. Erre azt feleltem hogy határozatlan időre szól a szerződésem, és addig maradok.

    Nem akarom azt mondani, hogy addig, amíg Magyarország élhető nem lesz.
    Szóval sziasztok, tartsatok ki helyettem is.

    Csá gyíkok én leléptem - Cartman

    Blindmouse 11 éve 55

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.