2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • OpenuSID update 2.


    A megahertz és a gigahertz.
    A háttérben egy Commodore 64 C van, amiben egy MOS 6510 van, 8 bit 1 Mhz
    Az előtérben egy Toradex Colibri t20 van , Nvidia Tegra 2 SOC 2x1Ghz.

    Szegény Commodore ki lesz belezve. De nem működik a billentyűzete, szóval nem kár érte. Az alkatrészeket meg majd szétszórom a világban, hogy megmentsenek más gépeket.
    A SID viszont az enyém, 8580 SID.

    A panel méret 20mmx45mm lesz, 20mm alatt nem gyártanak, 45mm meg kell az alkatrészeknek.
    Be tudnám zsúfolni 35mm-re, akkor ugyan akkora lenne, mint a SID, csak akkor nem lenne kompatibilis alkatrész csere nélkül 6581/8580-el is. Valamit valamiért.

    A nyákgyártó 100mm x 100mm alatti panelokra egységes árazást használ. Így ekkora méretben viszont 18 darab lenne a minimum, ami egy idiótán nagy szám. Hacsak nem kapok egy csomó levelet, hogy ti most nagyon szeretnétek ilyet. Szóval lehet csúszik egy kicsit a dolog, van más nyáktervem is amit el szeretnék készíteni.
    Jó éjt!

    Blindmouse 12 éve 1

  • Zsebre dolgozó kalauz

    "Tisztelt Ügyfélszolgálat!
    A 7918 személyvonat (Kőbánya-Kispest - Kiskunhalas)-on kellett megint tapasztalnom, amint egy utas jegyvásárlás helyett, a kalauz kezébe nyomott 500Ft-ot, aki természetesen nem adott jegyet az utasnak, és a teljes családjának (2 felnőtt 2 gyerek). A probléma az, hogy ezt sokadjára tapasztalom, már legalább 3 kalauznál szematnúja voltam, az egyik pedig az általam vett jegyet nem akarta odaadni, csak 60Ft (!)-ot vissza a jegyem árából, azt mondva hogy ezzel el van intézve. Persze egy hangos felszólításra már hajlandó volt jegyet adni.

    Javasolnék egy belső vizsgálatot, vagy állítsák vissza a régebben lévő kalauz és és ellenőr párosítást, ugyanis törvénytisztelő polgárként felháborítónak tartom, hogy a szemem láttára lopják szét az adóforintjaimból és jegydíjamból fentartott vállalatot.

    Üdvözlettel
    Vezetéknév Keresztnév"

    Blindmouse 12 éve 85

  • Irány Zombieland 29.

    Exit Humanity (2011)

    Vadnyugati zombi. Jeah.
    Nekem kb annyi közöm van ezekhez a vadnyugati dolgokhoz, hogy a Fallout New Vegas-ban vagány volt az ismétlőpuska, meg láttam a Bunyó karácsonyig című filmet.

    Jó, igazából nem vadnyugat, mert az amerikai polgárháború után játszódik, szóval inkább, kevésbé vad Dél :F
    Kezdjük a rosszal. A film teljesen kiszámítható. Mindig tudjuk mi lesz a következő jelenet, nincs benne semmi meglepetés. Lehet hogy ezzel a rendező csak az indiánfilmek hangulatát akarta visszaadni ezzel, de nekem mindenesetre az jobban tetszik, ha van 1-2 fordulat egy filmben. És az nem úgy történik, hogy:
    3. fejezet
    A csata, amelyben győznek a kékek.

    A másik gond, hogy a film túlságosan komolyan veszi magát. Kb a Sorstalanság volt az utolsó film (ami persze egy remekmű) amiben ennyi dráma volt. Itt is eléggé komoly dolgok történek, de a szereplők nincsenek megszerettetve velünk. Kit érdekel, hogy lelőnek egy filmben valakit, aki 3 perce még nem is játszott? Lehet hogy a főszereplőnek jelentett valamit, de nekünk biztos nem fog. Még azt sem tudjuk meg mi a foglalkozása a főszereplőnek.

    Folytatás...

    Blindmouse 12 éve 2

  • OpenuSID update 1

    Nos, a project nevében az "u" természetesen a mikro-t jelöli villamosmérnök nyelven. Jöjjön néhány kép, elöljáróban annyit, hogy megvalósíthatónak látszik.

    Blindmouse 12 éve 0

  • OpenuSID project

    Tervezek egy C64 hangcsipjére épülő hardvert, ami USB portra csatlakozik, nincs szüksége külső tápforrásra, a kimente pedig mono, Red-book 2Vrms, Jack. Az alkatrészek kiválasztásával nagyrész megvagyok.

    Az USB-n HID interfésszel kommunikál, aminek ugye 99%-ban nem kell driver, így akár egy tabletba is beledugható lenne, persze ha van hozzá megfelelő software. A mikrovezérlőt egyenlőre nem fedném fel, Cortex M3, és a rajta lévő Firmware minden külső eszköz nélkül frissíthető lenne, így mindenkinek aki a hardver birtokában van, tudná módosítani.
    Az egész áramkör reményeim szerint megvalósítható lenne 15mm x 40mm-ben, így az egész annyi helyet foglalna el, mint az IC maga, csatolóstul, mikrovezérlőstül, mindenestül. Az egyik oldalt egy foglalat lenne, alatta több mint valószínű alkatrészekkel, a másik oldalt csatlakozók, és további alkatrészek, minden SMD, ráadásul pici. Majd ha lesz 3D nézet, akkor feltöltöm.

    Folytatás...

    Blindmouse 12 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.