2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Egy rendelés története..

    Update: [Válasz legalul]
    A következők az EURONICS facebook oldalán, valamint a saját oldalamon a következő formában közzétéve:

    "Tisztelt Olvasók!
    Ahogy látom nem egyedüliként küzdök a problémámmal, de én is közreadom a történetemet. Ismerik már egyébként is elég sokan...:

    Euronics saga :

    2013.01.28-án megrendelt termék ma, azaz 2013.02.14-én a következő fázisnál tart:
    Az ügyfélszolgálaton 5. alkalommal történt érdeklődésemre a korábbi 4 alkalommal hallott információk, miszerint a központi raktárba nem érkezett meg a termék a beszállítótól, a következő információkkal bővült: Az eredeti beszállítónak kiadott megrendelés leszállítás során sérülten érkezett be a központi raktárba, ezért a terméket újra kellett rendelni a beszállítótól. (Értékelem, hogy nem sózzák rám a sérült terméket, és megértem a problémát, de azt is mondhatnám, hogy nem én a VÁSÁRLÓ törtem össze a szállítmányt...)
    Az ügyfélszolgálat 17 nappal a megrendeléstől számítva a következő, a várható szállítási határidőre vonatkozó információt közölte: A termék várható beérkezése a központi raktárba előreláthatóan a következő hét vége, azaz nem korábban, mint 2013.02.21. Az ezutáni legközelebbi szállítási időpont a központi raktárból az átvétel helyére az ezt követő hétfő, azaz 2013.02.25.
    [folyt. köv. 2013.02.25-én]

    Folytatás...

    BlacKSouL 11 éve 0

  • Salgótarján - Iparváros - Iparhalál - Városhalál(?)

    [A lenti 'cikk' puszta ollózgatás az internetes tartalmakból a történelemmel rendelkező salgótarjáni ipari létesítmények, és legnagyobb létszámú munkást foglalkoztató vállalatok egykori (és mai?) történetére, és sajnos, az utóbbi évtizedekben tapasztalható drasztikus és koncepciózus pusztulására / pusztítására vonatkozóan. Emlékezés, elmélkedés, szörnyülködés, vállrándítás, továbbkattintás megengedett]

    "Salgótarján bármennyire is nem szeretnénk - habár még megyeszékhely -, már túl van a fénykorán. 1867-ben az országban elsők között épült vasút Salgótarjánig. ( ma a műszaki állapota miatt 30-al mehet rajta a vonat.) A nagy múltú ipari városban korábban ipari üzemek sora működött, amelynek egy része több mint száz éves fennállású volt: Acélgyár, Öblösüveggyár, Síküveggyár, Tűzhelygyár, Bányagépgyár, Ötvözetgyár, Vegyépszer, BRG, Üveggyapot.... Mára ezek az üzemek romokban hevernek, szó szerinti értelemben is. Most (2012 tavasza) teszik a földdel egyenlővé az Öblösüveggyárat a Síküveggyárat és lassan a végére érnek az 1868-ban alapított Acélgyárnak is. Időközben a kőbányák, és a város iparosodását elindító szénbányák is bezártak... Az ipar, néhány a régiekhez képest aprócska üzem kivételével halott, viszont, ha a jó oldalát nézem, tisztább lett a Tarján patak, valamint a völgybe szorult városka levegője." http://www.almavendeghaz.hu/kornyekrol.html

    Folytatás...

    BlacKSouL 11 éve 0

  • Kövi

    Örömmel szeretném tudatni, hogy 2011. április 4-én 0,9 grammal és 7 milliméterrel megszületett a kis Kövi.
    Kövi tulajdonképp egy kalcium-oxalát kristály, és szerintem nem csak azért gyönyörű mert az enyém. A terhesség nem okozott problémát, ám ezért később annál inkább. Igaz, a vajúdás a szülőcsatornában való haladáskor vesegörcshöz hasonló fájdalmakat okozott, de a végén meglepően zökkenőmentesen világrajött.

    [Katt a képekre a nagyításhoz]:

    BlacKSouL 13 éve 15

  • Meglepő, vagy ..

    Délutánra megfájdult a fogam. Estig fájt. Este találkoztam valakivel, akinek a jelenléte már máskor is elmulasztotta a fájdalmamat. Most is. Ez biztos valamilyen bonyolult és összetett háttérmagyarázattal magyarázható, ám számomra azt jelenti hogy szükségem van a jelenlétére. És akkor gondmentesebb, fájdalommentesebb az életem..
    Én ezen a részén lepődöm meg mindig..

    BlacKSouL 13 éve

  • Pocsék időjárás blogja

    2009 novembere óta olyan borzalmas az időjárás, legalábbis ami közvetlen környezetemben tapasztalható, hogy úgy döntöttem minden nap megírom milyen az idő, és bebizonyítom hogy a rossz, felhős, esős, havas, fagyos, szeles, ködös napok száma sokszorosa a jó, napos, meleg, felhőtlen napoknak.
    Ha 2011 december 31-ig több napos napot jegyzek be, akkor már megérte. De úgyis az lesz a végén, hogy megmondom: na ugye megmondtam.

    A (számomra) rossz időjárási körülményt vastaggal kiemelem.

    2010 november 11 óta máig, azaz 2011 február 20-ig emlékezetem szerint 12 olyan nap volt, amikor látni lehetett a napot, és kb. ugyanennyi, amikor nem volt nedves, havas, vizes, latyakos, jeges az út és a járda.

    Na akkor

    2011. február 20. : felhős, ködös, ködszitálás, ónos ködszitálás, ónos eső, eső váltja egymást, 0 fok

    2011. február 21. : reggeltől délig felhős, sűrű szakadó hóesés, -5 fok; kora délután vékony felhő, szűrt napfény, 0 fok; késő délután erősen felhős, 0 fok.; este felhős, -5 fok

    2011. február 22.: reggel szűrt napfény, fátyolfelhő, később derült, napos, kora délutánig, reggel -10, délután -1 fok; este felhőtlen, párás, -9 fok

    Folytatás...

    BlacKSouL 13 éve

  • Salgótarján és a hó

    No comment...
    A hozzászólásokat érdemes olvasni, azok tükrözik jobban a valós helyzetet...

    http://www.nport.hu/hirek/helyi-hirek/hogyan-takaritjak-a-kozutakat-351595

    http://www.nport.hu/hirek/helyi-hirek/utviszonyok-kommentar-nelkul-351592

    És mai képek:

    Kedves idetévedők, íme Salgótarján Megyei(?) Jogú(?) Város(?) belvárosának, városközpontjának és egyik legforgalmasabb lakóövezeti mellékutcájának útjai, úttestjei, útkereszteződései, járdái, gyalogátkelőhelyei, buszmegállói képekben, 2010. december 30-án csütörtökön, 3-4 nappal a havazások után.

    Szégyen..

    A hivatalos illetékes állásfoglalás szerint a képen látható területeket hómentesíteni és letakarítani nem lehet, képtelenség, értelmetlen dolog, és hiábavaló hasztalan munka, mert a letömörödött(?) letaposott(?) hó nem távolítható el, és a hideg miatt a sózás is értelmetlen.

    Mindenki döntse el magában, hogy amit lát a képeken az vajon megfelel-e az illetékes véleménynek.

    És ezt kényszerítik ránk, ebben kell élnünk.
    Nagyon köszönjük..

    Folytatás...

    BlacKSouL 13 éve 9

  • Angry Bond

    "..Felrázva, nem keverve.."

    Nos, sokféle klasszikus elkészítési módja van - gondolom nem kell különösebben bemutatni, a recept számtalan helyen megtalálható - ahogy elnevezése is, én most kitaláltam egy egyszerű de mégis speckó házi verziót, ami összetételében kicsit tükrözi a mostanában aktuális lelkiállapotomat. A neve meg csak úgy jött az egyik összetevő jellegzetes tulajdonsága miatt.

    :
    Klasszikus, vagy egy hasonló formájú, kb. 2 decis egyenesfalú vagy íves martinispohárba jég nélkül öntsünk 0 ~ -5°C körülire hűtött 1 dl vodkát (lehetőleg ne túl olcsót), és 1 dl száraz (extra dry) Martinit (Garrone vagy Cinzano nem jó!, teljesen más ízűek). Tegyünk bele 4(!) (azaz négy) db olajbogyót (zöldet, és ha óriás akkor még jobb), és kiskanállal tegyünk hozzá 4 púpozott kanálnyi olajbogyó-levet (ez általában sós-savanykás, enyhén kesernyés ízű, ideális, ha sósabb fajta) az üvegből (vagy zacskóból, vagy amiben szereztük). Vegyünk elő eredeti Tabasco-szószt, lehetőleg a gyilkosabb fajtából (én az amcsi McIlhenny 57 ml-es kisüvegest használom, 3 év alatt fogyott belőle kb. 7 ml) és cseppentsünk bele 4(!) azaz négy csepp szószt. Fogjuk meg az imént már használt kiskanalat, és (igen) keverjük meg 3-4x az egészet. Majd fogyasszuk kellő tisztelettel és borzongással.

    Folytatás...

    BlacKSouL 13 éve 0

  • Cselekedeteink..

    Most jutottam el igazán oda, hogy felfogjam: arra tudunk visszaemlékezni csak, amit megtettünk. Olyasmire képtelenség amit sohasem tudtunk vagy sohasem mertünk megtenni. Ha valamit nagyon szeretnénk megtenni, annak ellenére hogy őrültség vagy orbitális baromság, tegyük meg! Ha nem tesszük - és aztán napokig, hetekig azon rágódunk, miért nem tettük meg, mi lett volna ha mégis megtesszük, pedig olyan kicsi kellett volna csak hozzá - akkor ebből fog állni az életünk. Minden kihagyott pillanat egy fekete lyuk az ember életében, és ezek a fekete lyukak bizony elszívják az energiáinkat.

    Rengetegszer előfordul, hogy az ember utólag azon rágódik, hogy "mi lett volna, ha..". Ez abszolút fölösleges dolog, mégis, mindig elkövetjük azt a hibát, hogy újra és újra úgy döntünk nem teszünk meg valamit, és aztán rágódunk azon hogy mi lenne másképp ha mégis megtettük volna.
    Szerintem azon kell igyekezni, hogy minél kevesebb "mi lett volna, ha.." gondolat lehessen jelen az életünkben.

    Az ember élete események, történések és cselekedetek sorozata. Halála előtt az lehet elégedett, urambocsá boldog ember, akinél a cselekedetek vannak túlsúlyban; hisz ez az egyetlen a három közül, amit ő maga képes irányítani és befolyásolni.

    BlacKSouL 14 éve 7

  • Emeregy píár

    Gondoltam egyet, hátha a problémámmal megkereshetem az "ügyfélszolgálatot". Kereshettem, hiába...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 15

  • Evolúció a televíziózásomban

    Tegnap beköltözött a lakásunkba a digitális televíziózás. Még emlékszem a hétfői adásszünetre.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 32

  • Lehetőség

    Azon gondolkodom, hogy hozzám miért nem csönget be Zsíros Anna a barátnőivel fürdőruhában hogy megnéznék az ..... emailjeiket. :F Pedig nekem van internetem. Fel is ajánlanám a lehetőséget. Na jó, hideg van a fürdőruhához. Öltözzenek fel rendesen, úgy is jöhetnek. Én várom őket..

    BlacKSouL 15 éve 1

  • Nyári kaland

    Júliusban egy kora reggeltől végigdolgozott nap meleg éjjelén utaztunk autóval nyaralni Horvátországba.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 13

  • Engedj közelebb..

    Amikor villámcsapásként jön, nem tudsz elbújni, vagy elmenekülni előle. Amikor tudod, józan ésszel érted, hogy reménytelen, eleve nincs esély. Amikor valahol mélyről jövőn azt érzed, hogy nem lehetne, nem szabadna, de te mégis, mert kell, mert muszáj. Amikor áttörhetetlen fal áll előtted, de te akkor is nekimész, ha tudod, hogy biztosan betörik a fejed, és nem tudsz átjutni. Amikor a leggyengébbnek tűnő téglát is addig ostromlod, míg keserűen fel nem fogod, hogy minden tégla ugyanolyan erős. Amikor újabb téglákat szemelsz ki, de újra, mindig, mindig betörik a fejed. Amikor te csakazértis újból nekimész, pedig tudod, a józan eszeddel felfogtad már, hogy mi lenne a helyes út. Hogy hátatfordíts neki, és sose próbálkozz többet, de nem tudod megtenni. Amikor úgy érzed egész eddigi életedben arra vártál ami a fal mögött rád vár. Amikor úgy érzed a fal mögött tudnál élni egész életedben. Amikor minden másodpercet Vele töltenél, és minden perc hosszú nélküle. Amikor minden illat, minden szín, minden hang, minden tárgy, minden pillanat Őt juttatja eszedbe. Amikor tudod hogy Ő már másé. Amikor tudod hogy lemaradtál. Amikor a sorsot, az időt, az Istent vádolod, hogy miért most, miért így. Amikor ezer és egy mondatot úgy kezdesz, hogy mi lenne ha, és mi lett volna ha. Amikor azt látod, hogy Neki is rossz. Amikor néha Vele vagy, és egy-egy pillanatra elhiszed, hogy megváltozhat minden. Amikor olyan jó Vele. Amikor századszor is rádöbbensz, hogy nem fog változni semmi.

    Folytatás...

    BlacKSouL 16 éve 12

  • Szemek, mosolyok..

    Túrom a járdát, kaparom, feszegetem a letaposott jeges havat a leggázabb dokkmunkássapkámban,...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 112

  • Félelmeink..

    Óvodában mindig néztük a kerítésen át a nagy iskolásokat, és el sem tudtuk képzelni hogy...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 17

  • Rendszervisszaállítás és a spyware-ek

    Sokáig gondolkodtam, hogy megírjam-e ezt a cikket, mert nagyon lusta vagyok ám, de mégis...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 23

  • ASUS Fanless Design

    Mivel szinte minden processzorhűtéssel kapcsolatos cikkben, tesztben kiemeli a szerző,...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 1

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.