2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kimi és a rally...visszatért az F1-be

    Mintha egész életében ralizott volna

    Kimi Raikkönen a finnországi edzésen nagyon elemében volt, a korábbi néhány másodpercben látottakat hozta folyamatosan.

    Rövid, de annál ütősebb videó került fel az internetre hétfőn Kimi Raikkönen első rendes ralitesztjéről, és kedden jött a folytatás, amin hétszer annyi ideig száguld a Citroen C4-essel.

    Rengeteget ugrat, csúszkál, a motorhang alapján nem fogja vissza magát, bár első versenye csak pénteken kezdődik.

    Korábban azt mondta, semmiképp nem várja magát dobogóra, már a negyedik helynek is örülne, de az újabb videóból ítélve talán nem is lenne meglepetés, ha már ezen a hétvégén, a Lappföld-ralin, sőt, ha az első vb-futamon, a Svéd-ralin ott találná magát.

    Ahogy navigátora, a tapasztalt Kaj Lindström mondta még tavaly: ”Azért ne felejtsük el, ő egy nagyon jó kis autóversenyző”.

    Tavaly Lappföldön egy Fiat Puntóval 13. lett, most övé lesz a mezőny egyik leggyorsabb kocsija, míg a másikkal márkatársa, Dani Sordo indul.

    [Kimi Räikkönen video]

    Forrás: zIndex

    Folytatás...

    BITBOYS 14 éve 38

  • Szerelembe estem!

    Yamaha T-Max [link]

    Spec

    BITBOYS 14 éve 0

  • AR.Drone, az iPhone irányítású quadcopter

    A Parrot cég egy olyan quadcoptert mutatott be, amely egy iPhone vagy egy iPod touch segítségével vezérelhető.

    Az AR.Drone nevű jármű integrált kamerájának és WLAN-moduljának köszönhetően valós időben képes felvételeket sugározni az okostelefonra. A Parrot az eszközt elsősorban játékfejlesztők számára készítette és azt reméli, hogy így még könnyebben ötvözhető lesz a számítógépes programokban a valóság és a virtuális valóság. A rendszer előnye, hogy a valós időben sugárzott képek akár azonnal elláthatók különböző effektekkel. Az AR rövidítés egyébként az Augmented Reality technológiára utal.

    A quadcopter egy központi pilótafülke köré épül és összesen négy propeller segítségével működik. Mindegyik propeller egy-egy külön motorhoz kapcsolódik és pont emiatt a jármű rendkívül könnyen irányítható. A Parrot Smart Piloting (PSP) nevű technika pedig kompenzálja a turbulenciákat. A quadcopternek két beépített kamerája van. Az egyiket a jármű alján helyezték el, ez képes a sebesség mérésére és ennek segítségével az AR.Drone stabilan mozog a levegőben. A másik integrált kamera elől található és közvetlenül az iPhone vagy az iPod touch készülékek kijelzőjére továbbítja a rögzített képet. A jármű irányítása, illetve a felvételek továbbítása a WLAN-modulon keresztül történik.

    Folytatás...

    BITBOYS 14 éve 6

  • Az évtized akciójelenete?

    Ha valaki szeretné megosztani a társasággal kedvenc filmje akciójelenetét a múlt évtizedből akkor tessék csak tessék. :)

    Első blikkre: TF1 eleje, mikor a helikopter átalakul.

    BITBOYS 14 éve 23

  • Nemes japán cselekedet

    Süllyed a természetvédők csúcstechnológiás hajója:

    Képek az ütközésről: [link]
    Video: [link]

    Süllyedni kezdett egy harcias természetvédelmi szervezet millió dolláros motorcsónakja szerdán, miután összeütközött a japán bálnavadászok hajójával az Antarktisz vizein - közölte a szervezet alapítója.

    A Sea Shepherd nevű szervezet aktivistái az ütközés előtt bűzbombák bevetésével próbálták akadályozni a bálnavadászokat, valamint a propellerekre tekert kötelekkel akarták leállítani a japán hajókat. A bálnavadászokkal évek óta rendszeresen megküzdő Sea Shepherd közlése szerint az egyik japán hajó hirtelen gyorsítva szándékosan nekiütközött az Ady Gil nevű motorcsónaknak. Az ütközéstől letört a hajóorr egy része, és a megbénult hajó süllyedni kezdett. A fedélzeten lévő hat embert sikerült kimenteni az indokolatlan támadás után - áll a szervezet közleményében.

    Folytatás...

    BITBOYS 14 éve 33

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.