2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • kotorásztam a lomtárban: debian 1.2

    Valamelyik nap kotorásztam itt a lomtárban és találtam egy garnitúra debian 1.2-es telepítőkészletet 3.5"-ös lemezen. Szerintem nem ez volt az első debian itthon, de ha mégis, akkor is 16 éve lesz, hogy áttértem (megtértem? hehe ) debianra.

    rilíz hisztori szerint ez az 1.2 rex, 1996. december 12-i. Ha találok 1.1 Buzz-t is, akkor 1996. június 17 a megtérés napja :)

    bambano 11 éve 2

  • az izgalmas 5 perc...

    régi debiant upgradeltem, távolról.
    most rebootol.
    mindjárt kiderül, hogy rebootol vagy kocsikulcs :P

    szerk: maradjon a squeeze vagy legyünk telhetetlenek és kísértsük a mindenhatót egy további, wheezyre upgrade-del? :P szavazzatok! :C

    bambano 12 éve 27

  • napi filmpoén: Rémvadászok

    Nicket elküldik agresszió kezelési tanfolyamra.
    A végén a tanárgizi kérdezi:
    - mi a valódi oka, hogy elküldték magát hozzánk?
    - őszintén? ... a tanúk :P

    hopá, fent van az első két rész a tecsőn: [link] és [link]

    bambano 12 éve 1

  • öreg szerver nem vén szerver: Netfinity 5000

    Van egy ilyen gépem. Tipikusan: az abban még vót' anyag kategória. Nagy, nehéz dög.

    A vicces (vagy inkább kiábrándító?) része a dolognak az, hogy mivel ez egy rendes szerver, van benne szervizproc. A logjában 2000. novemberi az első bejegyzés. Igen, 12 éves lesz pár nap múlva.

    Múlt héten csináltam egy debian upgrade-t rajta, reboot, szerver nem jön vissza. Bambanő, kocsikulcs. Kimentem, érdekes dolgokat láttam. A grub be tudta tölteni a kernelt és az initramfs-t, de a teljes linuxot nem. Kis nyomozás után rájöttem, hogy valamiért képtelen összeszerelni a raid1-et, amin a root van. Ott akkor ennyi időm volt, meg egyébként is kicsit tápos azt a hardvert hekkelni, inkább kirántottam az első diszket belőle és hazahoztam.

    Itthon debian rescue diszkkel mindent le tudtam menteni róla, de nem volt türelmem kinyomozni, hogy miért nem megy. Mindegy, gyalu, nulláról újra. Visszavittem a diszket, beraktam, debian olyan szép hátasokat dobott rajta, mint ide hanoi. Ebben még van diagnosztikai bios, elindítom.

    Folytatás...

    bambano 12 éve 17

  • napi filmpoén: Castle

    Egyébként is bírom ezt a sorozatot, de a mai részen könnyesre röhögtem magam. Jó kis fagyi visszanyal az alaptéma, Beckett megengedi egy színésznőnek, hogy ott legyen velük a nyomozás alatt, hogy a színésznő ihletet merítsen a Castle regényéből készült filmhez. Kicsit megfricskázzák párszor Castlet ezekkel a helyzetekkel.

    A csaj alapos munkát akar végezni, tehát az anyaggyűjtésbe beleérti azt is, hogy megdöngeti Castle-t, de az nem áll kötélnek. Utána a csaj panaszkodik Beckettnek... lol.

    bambano 12 éve 0

  • napi filmpoén: expendables 2

    súlyosan könnyesre röhögős kép az expendables 2 forgatásáról: a 27-es. :DD

    Szerk: az indexes posztot időközben átszerkesztették, a Nastassja-s kép utolsóból átkerült nyolcadiknak, gondolom az időrend miatt. Ezért az eredetileg jelzett 26-os kép már 27-es.

    bambano 12 éve 2

  • kínai betörők: ez most komoly?

    Kotorászok a szervereimen, de valami nem tetszik. Nézem a nyitott portok listáját, van egy 22-es tcp port, ismeretlen ip címről. Hát nem megtaláltak ezek az ostoba szemét hülye kínai crackerpalánták?

    De nem aprózzák el, igazi brute-force, lexikografikus sorrendben. Kezdték az aa nevű userrel, majd bb, egészen zz-ig, utána a hárombetűsök. Ezek engem nagyon hülyének néznek...

    Ha már, akkor legalább egy portscan:

    # nmap 120.197.84.53

    Starting Nmap 5.00 ( http://nmap.org ) at 2012-10-03 17:15 CEST
    Interesting ports on 120.197.84.53:
    Not shown: 984 closed ports
    PORT STATE SERVICE
    21/tcp open ftp
    22/tcp open ssh
    25/tcp filtered smtp
    80/tcp open http
    111/tcp open rpcbind
    443/tcp open https
    554/tcp open rtsp
    3306/tcp open mysql
    5001/tcp open commplex-link
    7070/tcp open realserver
    8000/tcp open http-alt
    8001/tcp open unknown
    8009/tcp open ajp13
    8080/tcp open http-proxy
    9009/tcp open unknown
    9080/tcp open unknown

    Nmap done: 1 IP address (1 host up) scanned in 5.50 seconds

    Atyaég, jóhogy nem tették ki a root jelszót is... most ez a sok nyitott port vagy honeypot vagy ennyire gigalámer script-kiddie-k. szinte már sértő.

    bambano 12 éve 7

  • LibreOffice: amilyen az adjonisten...

    Úgy gondoltam, kimentem ezt a hsz-t (kiemelve, ami kiverte nálam a biztosítékot):

    "Írod:
    A képkezelés writer -ben sem jó, ha sokat illesztesz be, akkor iszonyatosan le tud lassulni, esetleg bele is hal a dokumentum megnyitásába.
    Sok képes doksit mondjuk nem is ezzel kell csinálni, de attól még jó lenne ha ezen a téren fejlődne egy kicsit a cucc, mert ha valaki doc -al dobálózik, azt valahogy meg kell nyitni.

    Aktuális kéziratom szerkesztésében a 408. oldalon (A4) járok. Beágyazva tartalmaz pillanatnyilag 655 sorszámozott és képaláírással ellátott ábrát, amelyek több mint ezer képfájlból állnak össze. Az .ODT fájl mérete ezzel eddig 32,6 MB (a külön mappában is archivált képgyűjtemény 90,1 MB-ot foglal a merevlemezen, így láthatóan az .ODT-ben való tárolás sokkal helytakarékosabb. Szóval van mire alapoznom kijelentéseimet.

    A kéziratot Writerben fejlesztem, mivel amikor Wordben próbálkoztam, akkor az első 100 oldal és az első 10 ábra rögzítésével és a szöveg formázásával a .DOCX fájl mérete 26 MB lett (negyedakkora oldalszám és hatodannyi képanyaggal), és a Word kegyetlenül belassult, valamint állandóan feleslegesen és rosszul tördelte át az oldalakat.

    Folytatás...

    bambano 12 éve 24

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.