2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Egy szabadalmi per margójára

    A héten szabadalmaztattam a szélirányban pisálást...
    rossz világ jön rátok, srácok :P

    bambano 12 éve 12

  • csoportos beszedés: miért nem gondolkodik senki?

    A cégnek az otp szedi be a csoportos beszedéses ügyfelektől a szolgáltatás díját. Erre volt egy kialakult módszer, ami mérsékelten volt rossz. Fájlokat küldözgettek egymásnak emailen ügyintézők, volt telefonszám, ami egyfajta remote reset buttonként üzemelt. Nem volt jó megoldás, de működött.

    Erre valamelyik agyatlan marha kitalálta, hogy akkor ezen változtatni kell, mégiscsak 21. század, webkettesek vagyunk, vagy mifene.

    Csináltattak egy webfloppy nevű rendszert. default.aspx az url vége, el tudom képzelni, miféle kacatok vannak mögötte. Egy default xp skinre hajazó felület, be kell jelentkezni, majd egy táblázatban kapsz egy fájllistát, meg egy letöltés historyt. Minden csili-vili, jávaszkriptek dübörögnek, halleluja van.

    Vagy mégse? Nézzük közelebbről!

    Szép grafikus mifenés webes felület. Nem mondom, hogy nem láttam szebbet, de azért elég szép. Sok grafikai elem, jávaszkript, stb. Bizonyára managgák tervezték az ügyfeleknek. Hogy mi ezzel a baj?

    Hogy EMBERNEK tervezték. Két dolog:
    - alapvetőnek kellene lenni, hogy amit gép tehet, azt ember nem csinálja.
    - amit ember elronthat, azt el is rontja.

    Folytatás...

    bambano 12 éve 3

  • Onlive: egy korszak végének kezdete

    Index cikk: vége az onlive játékok streamelésével foglalkozó vállalkozásnak.

    Ugye mindenki nagyon tisztán és világosan érti, hogy itt csak azért nem repkednek a cloudok, mert akkoriban ez még nem volt marketing buzzword? Vonjunk párhuzamot, ez lesz a vége a cloud computingnak, csak várni kell még pár évet.

    bambano 12 éve 4

  • A hálózat-transzparens grafikus felületről...

    Mindig is a linux/unixok egyik kedvenc tulajdonsága volt nálam, hogy van rendes grafikus felülete, ami hálózat-transzparens. Ez azt jelenti, hogy két unix esetén simán át tudod küldeni egy program kimenetét a másik képernyőjére. Teljesen mindegy neki, hogy van-e közben hálózat vagy nincs, lokálisan működik.

    Na ezt eddig is tudtam. Egyszer kipróbáltam, (meg most is :) ) a hardveresen gyorsított opengl is átmegy a hálózati kapcsolaton. Simán lehet pl. billiárdozni.

    Na de ez... csemete tanulási célzattal újrarakta a debianját. Az nvidia driver konfigurálása valahogy rám maradt. Az alap 800x600-as felbontáson nem látszott az nvidia beállító programjának az alja. Ezért átültem a saját gépem elé és hálózaton keresztül elindítottam. Ekkor jött a döbbenés:

    A hálózaton keresztül futtatott nvidia-settings az *ÉN* gépem monitorának az adatait hozta fel. Tehát fullosan a hardver beállítás minden paramétere is átmegy a hálózaton és az is hálózat-transzparens.

    Na ez nem lesz a másik világban soha. (Mondjuk lassan lehet, itt se...)

    bambano 12 éve 0

  • filmpoén: bukta van, urak :)

    Chuck S02E19 sztori: csúnya bácsi mindenféle rosszat akar a világra szabadítani, ezért Chuck beépül a Roark industriesbe, a csúnya bácsi cégébe, hogy belülről bomlasszon.

    Közben a cég az új operációs rendszerük bemutatójára készül egy expóval, a gyülekezés alatt a kezdő slide van kivetítve, amin egy felirat:

    RIOS

    :P :P bukta van :P

    bambano 12 éve 2

  • belsőség (tc) cikk kivetítése az oprendszerekre

    Itt ez a cikk, a totalcarosok követték el a belsoseg blogon: Ez a jövő? kösz, nem kérem
    A Pikes Peak-i legendás autós hegyiversenyről szól, egy régebbi (zseniális) meg egy friss, idei videó van benne.

    Hogy ez a két videó milyen tökéletesen kifejezi a w8 meg a linux közötti különbséget, az valami hihetetlen!

    :)

    bambano 12 éve 24

  • mai filmpoén: Chuck

    Nézem a Chuck S02E04-et, aki ismeri, érteni fogja. Szóval Casey ügynök azt mondja a kihallgatáson egy áldozatnak, hogy Chuck mániákus :P

    S02E07: az epizódban mindenki le akar lőni mindenkit, de főleg Casey Chuckot. A végén Jill kérdezi Sarah-t, hogy ilyen egy átlagos napjuk? Igen, csak Casey nem énekel :P

    bambano 12 éve 29

  • ennyire nem beszélni madzsar? (index cikk)

    idézetek innen.
    cím: "A britek a csapatsportok pofozógépei"
    szövegből:
    "Nullapontos csapatok, egy-két győzelem, de akkor is a csoportkörben ragadtak."

    "A férfiaknál a brit csapat a B csoportba került. Nem meglepetés, az utolsó, hatodik helyen végzett, nulla ponttal. Valószínűleg egyik ellenfele sem vette túlságosan komolyan, mert volt olyan meccs, például a szerbek elleni, ahol hét gólt is lőhettek a britek. Igaz, kaptak 21-et. Végül 77 kapott és 28 szerzett góllal zártak."

    "A női vonalon sem volt sokkal jobb a helyzet, ott is B csoport utolsó helyén végzett a brit válogatott. A nulla pont ott is árulkodó, de az oroszokkal kifejezetten szoros, 6-7-es meccset játszottak. A torna lebonyolítási formája miatt a csoportmeccs után sem ért véget a pofozógép-szerep, a nyolc közé a spanyoloktól, az 5-8. helyért újra az oroszoktól, majd az olaszoktól kaptak ki, és lettek nyolcadikok, tehát utolsók."

    Folytatás...

    bambano 12 éve 59

  • főzés: mit raksz a halászlé alaplébe?

    Gyors kérdés és vitaindító a nagy közös tudathoz: szegedi halászlé készül, mit raktok az alaplébe?
    a víz, hal, hagyma, só eddig megvan.

    A többi?

    bambano 12 éve 19

  • űr világhatalom lettünk?

    Olvasom ezt az indexes cikket, hozza a szokásos bulvármétely minden jellemzőjét. Léghajóról szól, ismétlem: léghajóról. A cikk utolsó mondatainak egyike:

    "A tervek szerint a járművet a küldetések során geostacionárius pályára állítanák, hogy segítséget nyújtson a műveletek során a parancsnokság számára."

    Ezen eldobtam az agyam. Itt van az eredeti, ez kicsivel jobb.

    bambano 12 éve 18

  • mai filmpoén: pretty woman

    Mindketten tudjuk, hogy nem az unokahúgom.
    Ennek legfőbb oka, hogy egyke vagyok

    :P

    A csiga kilövős jelenet is csúcs :)

    Ez a Micsoda nő ötvenedjére is fetrengősen röhögős.

    bambano 12 éve 0

  • mocsok szemét iwiw nevű spammerland

    Már egyszer morogtam azért, mert az iwiwen mostanában csak spam jön, de meguntam, és morgok megint.

    Az iwiwen csak ilyen beállítási lehetőség van: "Engedélyezed, hogy a hirdetések és más tartalmak személyre szabottan jelenjenek meg az iWiW használata közben.". tehát nem azt tudom engedélyezni, hogy kapjak-e szemetet vagy sem, hanem azt, hogy a szemét jön, tuttira, de személyre szabott szemét jön vagy átlagos. Miközben sehol semmiféle leiratkozási lehetőség sincs.

    A másik vicc, hogy sehol, az egész felületen sehol nincs egy email cím, ahova panaszt lehetne küldeni. A panaszkezelési url egy faq-ra mutat. Nekem mindegy, teljesen megfelel, ha rögtön Joóriánl kezdem a procedúrát, legfeljebb az origó csoportnak ez nagyon sokkal jobban fog fájni.

    És persze tojnak rá, hogy a panaszokra kötelesek választ adni max. 48 órán belül.

    Fogtok ti még sírni, mert ami nekem nagyon fáj, mikor munkaidő van, az nektek is nagyon fog fájni, amikor nincs.

    bambano 12 éve 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.