2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • [Égt] kérdések az alkalmazásokról

    Erasmus kérdéseire a válaszok:
    - a könyvolvasásról:
    Könyvet két módon lehet olvasni rajta:
    - egyik a rajta levő thinkvree office, amiben van word, excel, powerpoint és pdf olvasó is. Nekem ez eddig nem jött be, lassúnak és ügyetlennek találtam, főleg a pdf olvasóját tesztelve. A minap viszont kaptam egy lepedőnyi excel táblát, azt hibátlanul megjelenítette, beinzertált grafikákkal bezárólag.
    - lehet rá letölteni eredeti adobe pdf readert, én ezt használom. Ennek az egyik üzemmódja, hogy eredetiben mutatja a szöveget úgy, ahogy betördelték, ilyenkor lehet nagyítani, kicsinyíteni, minden irányba tilitolizni a szöveget, de szerintem ez nem az igazi. A másik üzemmódja a reflow, amikor alapértelmezetten képernyő szélességű lesz a kijelzés, akkora a betű, amekkora nagyítást beállítok és ehhez képest újratördeli a szöveget, hogy normálisan elférjen, amennyit ki lehet írni.

    szerintem ez a jó megoldás, több, mint ezer oldalt olvastam már így a tabon és nekem bejön. közben kiderült, hogy ugyan nem tud sorszám szerinti lapra ugrani, de megfelelő helyen taperolva a kijelzőt kiad egy csúszkát, amivel lehet gyorsan navigálni a dokumentumban.

    Folytatás...

    bambano 13 éve 4

  • [Égt] 4. az áramfogyasztásról

    Két adat az akksiról (nálam egy nap 14-16 óra):
    - ha nincs bekapcsolva egy rádió sem, és nem nyúlok hozzá, akkor 3 azaz három százalékot merült az akksi.
    - ha a 3g be van kapcsolva, de nem piszkálom nagyon a tabot, akkor 25%-ot zabál le.
    - ha wifivel megy, 3g nélkül és szintén nincs nagyon piszkálva, akkor 33%-ot zabál le.

    Ha megy legalább az egyik rádió és használom is, akkor kb 67%-ot fogyasztott (ebbe filmnézés, pdf olvasgatás volt, sok-sok órában).

    A fogyasztás nagy részét, kb 3/4-ét a kijelző viszi el. Ezek egyelőre még nem pontos tesztadatok, csak amit a tab kiírt. Majd alkalomadtán csinálok pontos teszteket.

    Szerk:
    a blogbejegyzés első publikálása óta is nézegettem a fogyasztást, a tapasztalat és a végső verdikt:
    - ha úgy akarja valaki használni ezt a tabot, ahogy arra a gyártó gondolt, tehát valamelyik rádió megy (jelen esetben a 3g), időnként emailt olvas, egy-két weblapot megnéz, akkor kb. 60% akksit eszik egy nap. tehát nem bír ki két napot.

    ez a végső véleményem: minden nap tölteni kell.

    bambano 13 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.