2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Pozitiv tényező

    A történet az év elején kezdődött. És mint a címe is sejtetheti jól zárult.
    Januárban video kártya vásárlásra adtam a fejem. A választottam egy Gigabyte HD4890-re esett. Egy Pécsi üzletben sikerült rá szert tennem. Matcomp Future Kft.-nél. Sajnos a sors úgy hozta hogy Június 10.-én a gép startnál nem adott jelet a video kari a monitornak. Mivel a gépben szinte minden új volt és a video kártya nem volt húzva, valamint a beeper se csipogott boot-nál azt hittem más alkatrész szált el. Végig is zongoráztunk mindent kölcsön alkatrészekkel. (Alaplap, ramok, proci, vinyó) Mint ez leni szokott a nem működő alkatrészt teszteltük utoljára. Be is bizonyosodott, hogy a HD4890 halott.
    Na akkor. Gari levél előkeres. Mivel 3 évet adtak rá garit nem is izgultam. Telefon szám kikeres. (Itt jött az első hideg zuhany). A Pécsi üzlet megszűnt. Ekkor neten utána néztem a cégnek így meglett a pesti üzletük telefonszáma. Fel hívtam őket és Junius 15.-én be is juttattam hozzájuk a karit. Itt beszélgettem az üzlet vezetővel és ö elmondta, hogy lehuzák a rolott, már csak gariztatnak és néhány kintlevőségnek intézgetik a dolgait. (Itt megint hideg zuhany volt. Azt hitem majd leoltanak valami hülye dumával, hogy miért nem fogják gariztatni a kártyát.) Megbeszéltem az üzlet vezetővel a mai napot (Június 25) hogy felhívom mit sikerült intézni gari ügyben.. Kaptam tőle egy privát telefon számot is a sajátját (ez + volt)

    Folytatás...

    Balancee 14 éve 2

  • Nyári időszámitás az online szervereken

    Elkezdődött a nyár. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a szervereken egyre több idegen nével találkozhatunk. Igaz nem őröl a részéröl akarok írni, hisz ennek még örülni is kéne. A sötét vagy ha úgy tetszik a negatív vonzatárol.
    Reggeltöl már a népszerűbb szervereken elég sok ember előfordul, még hétköznap is. Viszont sajnos a csalok száma megsokszorozodott. Sajnos még hangoztatják is, hogy ők bizony WH programot használnak és a Punkbuster sem veszi észre, és ha nemtetszik mennyek el. Arról nem is beszélve, hogy az anyázás és az egymás szekálása is jóval többlett. Sőt olyan szervereken is észrevehető ahol edig nem volt ez jellemző. Még ott is ahol az admin is részt vesz a játékban. Az utóbbi még jó is mert egy idő után kirakják az ilyen vagy hasonló játékosokat, de nevet változtat és vissza jön. Aztán kezdi elölről. Nem unja? Vagy neki ez a játék? Vagy ahogy írtam korábban így éli ki magát? Ebben az esetben nem hiszem, sőt tudom unatkozik az emberünk. Melegvan, szünetvan, nyárvan és egyedöl van otthon. Mit csináljon egy álltalános iskolás vagy esetleg közép iskolás. Jön és másokat bosszant!

    Folytatás...

    Balancee 17 éve 10

  • Oknélkül vádoltan

    Ismét az internetes játékos társadalom egyik jelenségével foglalkoznék. Mégpedig a szervereken használt csalásokról és azokról akik nem használják és mégis lecsalozzák őket.
    Írásomat a minap történése ihlete.
    Sajnos az utóbbi időben egyre kevesebbet tudok játszani a kedvenc játékommal. Mikor sikerül szívesen végig barangolom azt a sok remek Magyar szervert, és valljuk be Call of Duty 2-ből közel ezer van. Történt ez a mai napon is. Nevet nem szeretnék mondani, de annyit elárulok, hogy kb 160 mega map van a szerveren. Igaz teljes sávszélességgel jön ami nekem 930 k, de így is 15 perc volt a letöltés. Gondoltam ''ahol ilyen sok a letöltés rossz szerver nem lehet''. Legalább is edig ezt tapasztaltam. 2 db file nem teljes sebességgel jött, csak 14k-val. Mikor felléptem a szervere köszöntem és ők is vissza köszöntek ''na ez egy jó szeró'' gondoltam. Szóltam is nekik, hogy 2 file-hez nincs webes cím adva ezért nem jön csak 14 k-val. Megmondtam a címüket is. Ere az egyik tagjuk leolt, hogy az a file mit is csinál. Mondom neki -én nem a funkcióját kifogásoltam , hanem azt, hogy lassan jött le. Na mind 1 nem is firtattam tovább. Játszogattam. A második pálya felénél amikor már igen csak 50 ponttal elhúztam az egyik klántagjuk ír egy ilyet ''WH off'' ( A wh az egy csaló program aminek a segítségével a falon keresztül lehet látni) Rengeteg ilyen csalókat lebuktató video van az interneten. Szóltam nekik, hogy én nem használok ilyen programokat.

    Folytatás...

    Balancee 17 éve 12

  • Internetes játékos kultúra

    Olyan dologról irtnék itt néhány gondolatott, amit a rövid internetes pályafutásom alatt tapasztaltam. Igaz sem a PH, sem pedig az internetes játékokban nem olyan rég veszek részt, de remélem ezen irtásommal segíthetem ennek a kultúrának a jó irányba való terelését.
    Internetes játékokkal 3 éve kerültem kapcsolatba. Akkor még nem is figyeltem fel arra, hogy az emberek neveltsége az interneten is megnyilvánulhat. Gondolok itt arra, hogy feljön egy játékos a szervere és mondjuk nem köszön. Gondolom mint másokat engem anyám arra tanitott, hogy ha bemegyek valahova köszönjek. Ez szervereken is így van, vagy lennie kéne. Itt a PH megismerkedtem néhány emberel aki érdekes módon se magát se a szüleit nem minösití a negatív viselkedésével. Köszönnek, valamint a káromkodást is mellőzik.
    Ez a másik. A káromkodás. Mire jó? Főleg arc nélkül név nélkül. Ez csak az elfolytott gyerekori lelki problémák. Vagy a kisiskolás apavedmegaztabiciklitmertkicsapomahisztitt gyerekek. Vagy talán azok akiki haza mennek az iskolából, munkahelyröl. Ahol mindenki őket egreciroztatja és hazamegy, magára zárja az ajtott? Otthon meg le se sz....ják, és talán így éli ki magát?
    Sokat gondolkodtam ezen. Mivel az internetezés is egy kapcsolat teremtési forma és emberek emberekel érintkeznek. Mint az életben itt sem kéne bunkónak, közönségesnek lenni.

    Balancee 17 éve 1

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.