2016. május 24., kedd

Gyorskeresés

attilasd blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Sony SRS-X11 – társakkal együtt érzi jól magát

  10 W-os hangszóróhoz jutottam hozzá, viszont keserű szájízzel adtam vissza a tulajdonosának.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 4 hete 29

 • Monogram: írd le aki eszedbe jut!

  Egy kis segítség kellene. A következő kezdőbetűket felhasználva minél több hírességet kellene leírnotok. Nem fontos a betűpárnak egyezni a nevek kezdőbetűivel, csak valamilyen kapcsolat legyen közte.
  Pl.: SzA= Szalai Ádám vagy AH= Allah vagy FB= Mark Zuckenberg (a Facebook miatt).
  Ki mennyit szeretne, annyit ír, minden segítséget örömmel fogadok. A listát folyamatosan frissítem a beírt nevekkel.
  AO
  AA
  AB
  AC
  AD
  AE
  AS
  AG
  AH
  AM
  BO
  BA
  BB
  BC
  BD
  BE
  BS
  BG
  BH
  BM
  CO
  CA
  CB
  CC
  CD
  CE
  CS
  CG
  CH
  CM
  DO
  DA
  DB
  DC
  DD
  DE
  DS
  DG
  DH
  DM
  EO
  EA
  EB
  EC
  ED
  EE
  ES
  EG
  EH
  EM
  SO
  SA
  SB
  SC
  SD
  SE
  SS
  SG
  SH
  SM
  GO
  GA
  GB
  GC
  GD
  GE
  GS
  GG
  GH
  GM
  HO
  HA
  HB
  HC
  HD
  HE
  HS
  HG
  HH
  HM
  MO
  MA
  MB
  MC
  MD
  ME
  MS
  MG
  MH
  MM

  Egy betűpárhoz többet is írhattok.

  Blogbejegyzés 4 hete 7

 • Hrutka János kifakadása

  Újpest-FTC kupadöntőre kerül sor a Grupama arénában. Álljon itt is összefoglalásul Hrutka János írása, az MLSZ-szel, Kubatov Gáborral és a magyar focival kapcsolatban:
  "Pedig sokszor megfogadtam, hogy nem írok már, nem foglalkozom vele... de bánt! Bánt az igazságtalanság, bánt az, hogy így a semmibe veszik Magyarország legnagyobb, legnépszerűbb, és legsikeresebb csapatának szurkolóit.

  Itt lenne egy mérkőzés, melynek kiírója, lebonyolítója a Magyar Labdarúgó Szövetség! A kupasorozatra az ő döntései, szabályai, előírásai az irányadóak. Mégis előfordulhat az a diszkriminatív állapot, hogy a stadion 50%-a simán besétál a kapukon, esetleg lilára világíttat, a hazai zuhanyzóban kényezteti magát, lila bulldogot rohangáltat a zöld gyepen, vagy éppen a hazai "B" középre tart igényt, ne adj isten pirotechnikai eszközöket alkalmaz, visz be kontroll nélkül (legalább kupadöntő hangulata lesz az eseménynek), a másik fele a tömegnek pedig szkennereltet, motoztat, olyan adatokat szolgáltat, melyet sehol a világon, egyetlen egy stadionban sem kérnek a szimpatizánsoktól, leül a helyére és tapsol, néha. Miért?

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 hete 27

 • Ötperces fejtörő: 10. feladvány - Osztozkodó kalózok

  Egy kalózhajó zsákmányol 1000 aranyat. A hajón 100 kapzsi kalóz van, akik közt egyértelmű rangsor van. Úgy akarják elosztani az aranyat, hogy először a kapitány javasol egy elosztást. Ha a kalózok legalább fele elfogadja a javaslatot, akkor a kapitány megkapja amit magának javasolt, ha nem, akkor a kapitány cápaeledel. Mindkét esetben a többiek a következő legmagasabb rangú kalóz javaslatával folytatják.

  :) Mi a helyes stratégia? (A kalózok persze okosak, kapzsik, de saját életüket többre tartják az aranynál.)

  Blogbejegyzés 2 hónapja 60

 • Ötperces fejtörő: 9. feladvány -A láthatatlan penge

  -Öngyilkosság vagy gyilkosság? - töprengett Szimat főfelügyelő.
  Csak gyilkosság lehet -vélte segédje. - Az asszonyt a vízzel teli fürdőkádban találtuk meg, felvágott erekkel. És semmiféle éles szerszám nem volt a közelében, amivel maga követhette volna el a tettet. Aztán meg itt van a naplója, amiben azt írja, hogy az elvált férje meg akarja gyilkolni.
  - És ha éppen azért írta a naplót, hogy az elvált férjére terelje a gyanút?
  - Na igen, volt már olyan, hogy valaki holtában is bosszút akart állni hűtlenné vált férjén. De hát itt egy kulcskérdés. A penge. Miután felvágta az ereit, nemigen tudott kimenni a kádból, hogy eltüntesse. Akkor meg hová lett?
  Hiába tették tűvé a fürdőszobát a penge vagy valamilyen éles szerszám után, a világon semmit sem találtak. Pedig az asszony valóban öngyilkos lett.

  :) Hogyan követte el az öngyilkosságot?

  Blogbejegyzés 2 hónapja 26

 • Migránshelyzet - a liberális szemléletmód

  Kommentár nélkül...

  Blogbejegyzés 2 hónapja 9

 • Ötperces fejtörő: 8. feladvány - Az egyetlen megoldás

  A helyi börtön igazgatója egyszer magához hívatta a furfangosságáról közismert Naszreddin Hodzsát.
  - Ó, bölcs Hodzsa! Nagy bajban vagyok! - kezdte a mondókáját. - Csak te segíthetsz rajtam.
  - Mi történt? - kérdezte a Hodzsa.
  -Mindössze annyi, hogy a fejedelem, akinek Allah hosszú életet adjon, felkereste a börtönünket, és szóba elegyedett az egyik rabbal. "Mennyire ítéltek?" - érdeklődött. "Életfogytiglanra" - felelte az. A fejedelem kegyesen bólintott, aztán így szólt: "A büntetésed felét elengedem" - engem meg utasított, gondoskodjam, hogy szavának foganatja legyen. De hát hogyan hajtsam én végre ezt az utasítást, amikor senki sem tudja, mennyi az életfogytiglan, még kevésbé, hogy mennyi a fele?
  - Tudok egy megoldást! - szólt könnyedén a Hodzsa.

  :) Mi lehet a megoldás?

  Sok sikert a megoldáshoz!

  Blogbejegyzés 2 hónapja 34

 • Könyvkritika 1. rész

  Bill Bryson: Majdnem minden rövid története

  Ebben a bejegyzésemben elindítok egy új sorozatot (juhé!), mégpedig az általam elolvasott könyvek közül néhányat bemutatok. Mivel az általam olvasott könyveket nem nagyon lehet se spoileresen, se spoilermentesen bemutatni, mindenki olvashatja, akit érdekel a könyv témája, vagy éppen csak unatkozik és elolvassa ezt a néhány gondolatot. Na de térjünk is rá a könyvre, az egy kicsit izgalmasabb, mint a sok rizsa amit begépeltem eddig.
  A könyvet még december elején rendeltem, de mivel nem volt sok időm olvasni, csak most értem a végére. Vessünk egy gyengéd pillantást a könyv technikai paramátereire:
  Kiadó: AKKORD KIADÓ KFT.
  Oldalak száma: 532
  Borító: keménytáblás, védőborítóval ellátva
  Súly: 800 gramm
  Kiadás éve: 2014

  A könyv eredetileg 2006-ban jelent meg, 2014 a második magyar fordítás kiadásának az éve, amit Erdeős Zsuzsanna készített. Mondhatni remek munkát végzett, szép, igényes fordítással találjuk szembe magunkat, még a szóvicceket is megmagyarázza, olyan szintet kapunk tehát, amit el is várunk. (Itt jegyezném meg, hogy a szójátékok fordítása rendkívül nehéz, alig lehet néhányat átírni magyarra!)

  Tartalom

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 hónapja 0

 • 2015 évzáró - telefonos szemmel

  Nos, eljött 2015 vége, ami a mulatozáson kívül arról szól, hogy megosztom az ezévi véleményeimet a mobilpiacról...vagyis ezt a szokást most vezetem be, de ezentúl minden évben így lesz, erről gondoskodom. Szóval akkor, különböző szempontok alapján leírom a véleményem és győztest hirdetek. Kezdjük is:
  Legjobb kamera: valahol el kell kezdeni, bele is vágtam az egyik legkényesebb pontba. Itt megvallom őszintén, nem tudok abszolút győztest hirdetni. Nem is értek olyan szinten hozzá, hogy kielemezzem a képeket, de 2,5 kiemelkedő kamerájú eszközt meg tudok nevezni, amelyek a következők:
  -LG G4: nagyon odafigyelt a kisebbik Dél-Koreai gyártó erre a pontra. A kameraszoftver egyértelműen itt a legjobb, szinte nincs olyan dolog amit ne lehetne könnyedén állítani. Mindenképp ott van a dobogó legfelső fokán, még ha csak holtversenyben is.

  -Samsung Galaxy S6 (Edge): ebben az évben végre újított a Samsung is, mind dizájnban, mind hozzáállásban. Látszik az új termékpalettájukon, hogy próbáltak valami teljesen más koncepció alapján elmozdulni, és szűkíteni a típusok számát. Ez látszik az S6 kameráján (és szoftverén is), ugyanis pazar képeket lehet vele lőni.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 hónapja 29

 • Milyen számológépet vegyek?

  Ezt a bejegyzést azért hoztam létre, mert egyetlen nagyobb topikot sem találtam ezzel kapcsolatban, pedig szerintem sok középiskolás, főiskolás, egyetemi diák akar számológépet venni, de nem tudja, melyik típus lenne a legideálisabb választás, pedig azért van néhány márka és típus.
  Én nemrégiben vettem egy Casio FX 911EX típusú számológépet, műszaki adatokat most nem ismertetek, de elég minőségi a cucc.

  Casio FX 991EX

  Szóval nyugottan kérdezzetek, próbálok válaszolni, és remélem más is tud segíteni!

  Blogbejegyzés 4 hónapja 25

 • Egy kis betekintés a napjaimba - 1. rész

  Eddig nem nagyon volt ilyen fajta bejegyzésem, ami...miről is szól? Hát persze, hogy az életgondjaimról, bajaimról!
  Nem akarok Gyakori kérdések színvonalba lemenni, viszont úgy érzem, tanácsot kell kérnem tőletek. Mikor olvasgatom ezeket a segítségkérős bejegyzéseket, amik különböző területeken kérnek tanácsokat, mindig elképedek. Itt, az interneten, egy közösségi portálon kell kiönteni a szívünket, teljesen idegen emberek előtt? És igen, eljött az idő, amikor én vetem elektronikus papírra az életem bizonytalan pontjait. Ez így leírva még ijesztőbb és egyben elkeserítőbb, de hát ez van! Ebben a bejegyzésemben csak helyzetvázolás lesz, de jönnek majd még tanács kérősek is.

  Szóval, kezdjük talán a legelejéről! 17 éves vagyok, gimnazista. Tavaly kerültem be ebbe a gimnáziumba, és sikeresen beilleszkedtem. Sok haverom van, és a lányokkal is jó a viszonyom, sőt! Tanulok szorgalmasan, így 4,5-es átlagom van, ami ebben a suliban elég jó. Az osztályunk is elég erős, így éppen az átlag fölött vagyok...még. Ez az év nem a legjobb, főleg tanulásba estem vissza. Matek-fizika irányba indultam el, egyelőre nem bántam meg. Benne vagyok egy programban, ahol külön foglalkozás keretében tudok dolgozni, ahol főleg versenyfeladatokat szoktunk megoldani, de a kísérletetezéseknek is van egy hangulata.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 7

 • Milyen könyvet vegyek ajándékba?

  Mostani kis bejegyzésemben egy Karácsonnyal kapcsolatos könyvet keresnék. A szokásos igénykitöltést most sem hagyom ki, íme:
  - kor: 17 év
  - alkalom: osztályban ajándékozás
  - igény: megfelelően humoros, könnyen emészthető, Karácsonyhoz/télhez ha lehet, kapcsolódjon (nem fontos)
  - ár: max. 2000Ft.

  Jöhetnek az ajánlások!

  Blogbejegyzés 6 hónapja 13

 • Nikola Tesla - a "mágus"

  Egy kis szösszenetet, fórumot, összefoglalót szeretnék létrehozni a személyes kedvenc fizikusomról, Teslaról. Csapjunk bele!

  Élete, munkássága röviden

  Nikola Tesla (Smiljan, Lika, Horvátország, 1856. július 10. – New York, 1943. január 7.) horvát-szerb-amerikai fizikus, feltaláló, villamosmérnök, gépészmérnök, filozófus.
  Életében 146 szabadalmat (ebből 112-t az USA-ban) jegyeztek be a neve alatt. Róla nevezték el a mágneses indukció SI-mértékegységét.
  A világ egyik legjelentősebb és leghíresebb tudósa és feltalálója, tevékenységét elsősorban az elektromosság, mágnesség és gépészet területén fejtette ki. Több fontos elméleti és gyakorlati részecskefizikai és gravitációs kutatáson kívül a nevéhez kötődik a többfázisú villamos hálózat, a váltakozóáramú motor, az energia vezeték nélküli továbbítása, az energiatakarékos világítás, a távirányítás, a nagyfrekvenciás elektroterápiás készülékek, a napenergia-erőmű és más megújuló energiaforrással működő berendezések, valamint a rádió feltalálása is. Munkássága jelentősen hozzájárult a második ipari forradalomhoz, és döntő mértékben meghatározza jelenkori gazdasági és társadalmi életünket.

  Nikola Tesla

  Érdekességek róla

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 14

 • Érdekességek a balkezesekről

  Rég óta foglalkoztatnak azok a kutatások, amelyek a bal kéz használatáról végeznek felméréseket. Most néhány fő kérdésre mutatom meg a választ, amit gyakran tesznek fel emberek. Érdemes tudni, hogy én is bal kezes vagyok.

  Hogyan alakul ki?

  Megfigyelések szerint a jobb kéz hosszabb idejű (6 hónap vagy több) sérülése esetén sokan válnak balkezessé és a gyógyulásuk után is a bal kezüket használják gyakrabban, ez az úgynevezett szerzett balkezesség.
  A születéskor fellépő stressz is kiválthat balkezességre való hajlamot. Genetikai okok is közrejátszhatnak a balkezesség kialakulásában, de nem kizárólagosan. Ha mindkét szülő balkezes, akkor is csak 46% annak az esélye, hogy a gyerek is balkezes lesz, de ebben a környezeti tényezők is szerepet játszanak (a két szülőtől a bal kéz használatát látja).

  Hogyan állapíthatjuk meg?

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 29

 • AEG MRC4121P – Fent van a plafonon

  A német cég projektoros, ébresztős, rádiós óráját vettem górcső alá, ami nem okozott csalódást.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 7 hónapja 16

 • Észbontók: gyújtsanak lámpát, támad a sötétség!

  Ezt a műsort nem rég láttam a Viasat3 nevezetű, "hatalmas értékkel" bíró csatornán. Nem szoktam sok ilyen jellegű csatornára kapcsolni esti nyugalmamban, most megtettem...kár volt!

  Éppen a címben is említett Észbontók mentek. A műsor lényege röviden: két csoport van, egy fiú valamint egy lány (pontosan nem tudom hányan vannak, ilyen szintű részletekbe már nem mentem bele), akiknek ki kell találni, hogy a konditermes stb. jelzős síkhülye fiúk (2 fő), illetve a plázacicák és stb. jelzős esze semmi, b@szd meg jól fajta lányok (2 fő) a feltett kérdésekre meg tudják-e adni a helyes választ.

  Lehet mazsolázni:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 7 hónapja 12

 • Hasznos alkalmazások 3. rész: tanulj angolul! - Xeropan

  Érdekesség

  Az angolt, mint nyelvet anyanyelvként kb. 332 millióan; míg második nyelvként 250 milliótól 1 milliárdig terjedő fő használja.
  Nem is csoda, hogy az angol nyelvet tanító programok száma rohamosan növekszik. Bár a Duolingo nevű programot szokták előnyben részesíteni, de szerintem ez az alkalmazás hasznosabb. Nézzük csak, hogy miért.

  Ismerettsége, értékelései

  Az appot kb. 10 ezren telepítették eddig (az írásom után már remélhetőleg több lesz), és 4.7 csillaggal büszélkedhet a neve mellett. A 4.7 csillag soknak tűnik (az is), ilyen magas aránnyal nem sok alkalmazás rendelkezik.

  Kinézet, használat stb.

  Amint telepítettük az alkalmazást, két módszert ajánlj fel nekünk a bejelentkezéshez (igen, e nélkül nem lehet használni): Google vagy Facebook fiókkal történő bejutást.
  Átrágva magunkat ezen a feladaton, egy újabb lépést kell még elvégeznünk, mielőtt a főmenübe lépnénk. Be kell állítanunk, hogy mikor akarjuk megkapni a leckénket.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 7 hónapja 7

 • Az ellentét oka a Ferencváros vezetősége és szurkolói között

  Én, mint szurkoló az alábbit látom:

  Érdemes tudni, hogy nem csak a B-középnek nem tetszik az újfajta, "jobb" beléptetőrendszer, hanem nagyon sok mindenkinek.
  Ez az adatokon is meglátszik. 30 000 fölött regisztráltak eddig az új stadionba. A régi stadionba közel 70 000 regisztrált szurkoló volt, ebből a mostani több mint 30 000-ből kb. 15 000 csak a Chelsea miatt regisztrált ,mert látni akarták a sztárcsapatot élőben. Nekem is több ilyen ismerősöm van egyébként.
  Az az indok a vezetőség részéről, hogy az emberek féltek meccsre menni egyenesen nevetséges. Mivel magyarázható az, hogy a Fradi-Újpesten voltak mindig a legtöbben, azon a derby-n, ahol a leginkább előfordulhat a balhé? Arra a meccsre ment ki a legtöbb család is...

  A zsidózás, négerezés, az ellenfél gyalázása... mindenhol van külföldön, ezt ne mondja senki, hogy nem, mert de. Ez sajnos vagy nem sajnos, de hozzá tartozik egy focimeccs szurkolásához. Ebben az évtizedben már a fradi meccseken háttérbe szorultak az ilyen megnyilvánulások.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 30

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.