2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Érdekes sztorik az "átlag" userekkel, avagy segítség nem jó a gépem

    Először is azzal kezdeném, hogy biztos vagyok benne, hogy másnak (főleg aki üzletszerűen foglalkozik ezzel) ezer ilyen és sokkal jobb/érdekesebb/poénosabb/szánalmasabb esete van.
    Nem ez a cél, nem is az adott egyének lejáratása, mivel teljesen név nélkül és "felismerhetetlenül" írom le a szotrikat, de érdekes lehet elolvasni, okulni belőle, hogy mire kell rákérdezni mielőtt kiszáll az ember javítani a dolgokat.

    ~25 éve foglalkozok számítástechnikával, elsősorban hobby szinten, de régen hardver/oprendszer tekintetében folyamatosan update voltam, az utóbbi időben ez hullámszerűen (vagy amikor nálam van gépfejlesztés, vagy ismerősöknek kell segíteni vásárolni) kerül frissítésre a "tudás". Így kialakult egy "vevőköröm" akik mindig engem keresnek ha számítástechnikai kérdésük/problémájuk avagy vásárolni valójuk akad.
    Ezeknek a gépeknek a "javítása" közben fordulnak elő az alábbi esetek:

    Hölgy, laptopot segítettem neki venni:
    1., Talán 1-2 hónapos volt a laptop, mikor hív, hogy nem megy, se kép se hand, OK mondom, értemegyek és leadom a boltba garanciális cserére/javításra. A lakásán próbálkozok a laptoppal, semmi, na mondom összerakom, és amikor húztam volna kifelé a tápkábelt, akkor tűnt fel, hogy nagyon könnyen kijött. Mint kiderült, nem volt bedugva, fél perc múlva már ment a rendszer. Volt pironkodás rendesen.

    Folytatás...

    Anonymus23 7 éve 66

  • Hardverapró - Most szórakozol velem??? Érdekes "vevők" a láthatáron...

    Az elmúlt pár hét tapasztalatát szeretném leírni.
    Nemrég megjelent egy cikk, ahol is arról volt szó, hogy hogyan védje magát egy vevő.
    Ami alap, ugyebár sose utalj előre, csak átvétel után fizess, stb. stb. Ez mind rendben is lenne...

    De ugyan ki vagy mi védi az eladót?

    Mostanában megint felgyűlt egy halom, működő, de általam már nem használt, vagy ismerősök megunt/lecserélt cuccai, amit vagy beszámoltam nekik, vagy csak "elektronikai" hulladék címen otthagytak nálam. Nem ez a foglalkozásom, de számítástechnikával kb 30 éve foglalkozom hobbi szinten, és ismerősök elég sűrűn keresnek ilyen jellegű gondjaikkal és kérdéseikkel.

    Felraktam pár dolgot, és nem tudok szó nélkül elmenni az alábbi tapasztalatok mellett, mert szerintem nem egyedi eset, másrészt direkt csinálja a "kedves" "vevő" (igen így idézőjelben mind a kettő külön).

    Kapok egy üzenetet, hogy érdekli a cuccos, elérhetőséget kér. Amit meg is kap, mert hát ugye normális ember úgy gondolkozik, hogy a másik is normális, és azért ír, mert valóban venni akar. Sokadik üzenetet írom, hogy mi legyen, sokadikra válaszol, hogy persze kell neki, küldjem fel Pestre (meg tudom oldani, van egy aránylag még türelmes öcsém, aki hűségesen felviszi nekem a cuccokat, mivel Pesten dolgozik), és majd egyeztet öcsémmel.

    Folytatás...

    Anonymus23 7 éve 30

  • Internetes csalók

    A bejegyzésem apropója az elmúlt 2 napban történtek.

    Bátyám zenéléssel is foglalkozik, és elég sűrűn jönnek mennek nála a különböző hangszerek.
    Eladásra kínált az egyik haza hirdetési oldalon pár hangszert, melyek közül az egyikre jött külföldről (már ha külföldről) egy korrekt angolsággal megírt levél, hogy őt érdekli az egyik hangszer.

    Bátyám, mivel idegen nyelvet nem beszél, hozzám fordult, hogy segítsek már, mit akar a levél írója vajon tőle.

    A lényeg, hogy meg akarja vásárolni a hangszert, kifizeti a vételárat (90eFt), és Ő szervezi a szállítást.
    Mondom Ok, talán megtetszett neki az ára, vagy mittudomén, de már akkor is szólt bennem egy kis vészcsengő, de akkor még tét nélküli volt a dolog, mondom levelezzünk.
    Írta, hogy PP-n keresztül szeretne fizetni.
    Mondom OK, küldjed "Money transferrel" és szervezheted a szállítást amint megjön a pénz, kérte a PP címet, és, hogy honnan is kellene a szállítást megoldania.

    Eddig még akár valósnak is tűnhetett a dolog, ki tudja, hogy miért de Portugáliából Miguel Da Silva beleszeretett egy elektromos zongorába. nem nagyon hittem benne, hogy ez valós, illetve mindent úgy csináltunk, hogy baj ne lehessen, de hát ki tudja.

    Folytatás...

    Anonymus23 8 éve 9

  • Lassan 10 éve a PH-n....

    Valamiért ránéztem az adatlapomra, és most vettem észre:
    Regisztrált
    2004-07-29 13:06, azaz 3632 napja
    :DD

    Ha belegondolok mennyi minden történt az elmúlt 10 évben :)

    Anonymus23 10 éve 20

  • Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel

    Egy ZyXEL NSA325v2 "felsőkategóriás" NAS első napjai a szolgálatban, ismerkedése és házassága a Transmissionnel.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 10 éve 9562

  • Behajtó cégek - csak óvatosan a fizetéssel_update2

    Üdv Mindenkinek!
    Egy érdekes eset történt velem az elmúlt pár hétben, és gondoltam leírom a sztorimat, hátha másnak segít elkerülni a felesleges köröket.

    Már régebben elköltöztem szüleimtől, ahol is (többgenerációs ház) az internet előfizetés anno az én nevem alatt futott, most az ott lakó testvérem nevén van.
    Kb. 5 évvel ezelőtt váltottam szolgáltatót, mivel az új szolgáltató jobb áron tudott magasabb sávszélet biztosítani. A régi szolgáltató a B-Tel volt, az új ebből a szempontból lényegtelen.

    Ez év Január 9-én kézhez kaptam az Expert Inkasszó Kft levelét (sima natúr levél, se ajánlott, se tértivevény), mely szerint nekem tartozásom áll fenn a B-Tel felé 11873 Ft, amit ha 8 napon belül megfizetek, akkor elengedik a kamatot (3810 Ft) azaz "csak" 8063 ft-t, egyébként viszont a teljes összeget kérik tőlem, alul egy csekk, amin persze nem kitölthető volt az összeg, hanem a teljes 11873 Ft-ról szólt.
    Sima 1 oldalas levél, semmi B-Tel-es számla, előzetes felszólítás vagy bármi ami alapján egyáltalán azonosítani tudtam volna, hogy mi is ez a követelés valójában. :F

    Nagyon felbosszantottam magam rajta, hiszen tudomásom szerint nem volt semmilyen tartozásom. :W
    De mivel úgy voltam vele, hogy ha jogos, akkor megfizetem, de ha nem, akkor nézzünk már kicsit utána ennek az egésznek.

    Folytatás...

    Anonymus23 10 éve 20

  • Assassin's Creed IV: Black Flag - Prohardver baráti társaság

    Sziasztok,

    Mivel a játékban az online részen túl van egy lehetőség, hogy a flottamenedzselésnél "besegítsünk" egymásnak a flották gyorsításával vagy javításával, ezért létrehoztam azt a listát (ABC sorrendben) akik jelezték, hogy fel lehet venni a baráti listára, így be tudnak segíteni a másiknak, egy kis pótszelet adva a vitorlának. Kérésre, hogy az Uplay azonosítót össze lehessen kötni a Prohardveres nickkel, azért a listát módosítottam az alábbiak szerint.
    Uplay azonosító (Prohardveres nick)

    barkodani93
    cryboy21 - crysis88 - PC
    Dreamie78 (Dreamie)
    emiki6 - (emiki6) - PC
    fabokmagdi
    Front3r
    Frost17D (Kenan)
    JamesSHun
    Larichs (Leelou)
    LenryNmQ (Lenry)
    MadacsiPeter (FireKeeper) - PC
    marcusjozsef - (marcusa)
    oranoxx - (Skillerz)
    Peti1111

    Folytatás...

    Anonymus23 10 éve 18

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.