2016. május 27., péntek

Gyorskeresés

anevemearl blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Állj ki, és dumálj - mi bajod lehet belőle?

  Üdvözletem a betérőknek!

  Nekem elég régi álmom volt közönség előtt kipróbálni, hogy mennyire (nem) vagyok vicces. A társaságban sokszor én töltöm be a fanyar humorú kritikus szerepét, és akármennyire hihetetlen, nagyon sok komoly témából képes vagyok poént csinálni, de olyan mértékben, hogy ha van pokol, én esküszöm oda jutok. :D

  Elég sokan mondták mostanában félig poénból, félig komolyan, félig ironikusan, hogy próbáljam ki magam valami stand-up tehetségkutatón, ha van ilyen. Jelentem, van. A Dumaszínház szervezésében zajlik a Fiatal Félőrültek Fesztiválja, ami átlag 2 hetente van, és ilyen "open mic" féleség.

  Októberben sikerült elhatározni magam, amikor is egy elég hosszú szöveg jött ki, elég vegyes fogadtatással, és 10-12 emberrel akiket "elrángattam"... :) Akkor annyit mondtak, hogy legyek sokkal stabilabb, és lehetőleg ne egy lexikon méretű papírtömbbel álljak ki a jónép elé. :D

  Másodjára még nem sikerült elhagyni a lexikont, de már (annak ellenére hogy itt már csak 5-6 ismerős volt a sorok között) nem úgy mentem oda, hogy ezek ott a székekben meg akarnak engem ölni. Harmadjára is teljesen új szöveggel mentem, és csak egy kis puskával, de akkor teljesen lapos közönség volt, amit a tapasztaltabb emberek is alátámasztottak.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 hónapja 22

 • Egy egyszerű kérdés - miért kell szemétkedni a tanulóvezetőkkel?

  Üdv Mindenkinek!

  A téma adott, hátha valaki meg tudja nekem ezt válaszolni.

  3. alkalommal vagyok kint forgalomban, és valamiért mindhárom esetben sikerült valami tolós/dudálós/anyázós/villogós, vagy akár 6 szabályt áthágva előzőst kifogni.

  Kérdésem az: Miért? Mire jó ez?

  Komolyan, valaki belelát az ilyen embernek a lelkébe? :D Vagy van köztünk ilyen? Tényleg szeretném ezt megtudni...

  Blogbejegyzés 8 hónapja 135

 • Eladók, vevők, cserepartnerek, avagy aprózás SZERINTEM...

  Üdvözlök minden kedves (és nem annyira kedves, höhö) olvasót!

  Lassan 4. éve adok-veszek, javarészt telefonokat, de egyébként meg mindent, ami a kezeim közé kerül. Nem fogok konkrét eseteket írni, nehogy valaki sértésnek vegye, inkább csak általánosságban.

  Kezdjük azokkal, akikkel szeretünk üzletelni:
  A VEVŐ: A VEVŐ, így nagybetűvel az, akit szeretünk ha vásárol tőlünk. Tudja mit szeretne, kérdez az elején, ha szeretne alkudni akkor teszi-és nem a helyszínen. A VEVŐ nem akar lealkudni a 2000 forintos telefonból egy ezrest 3 kis karc miatt.. A VEVŐ tudja mit vesz, és általában elégedett, vagy ha nem azt emberhez méltóan jelzi.
  AZ ELADÓ: Az ELADÓ nem játszik führert. Nem akar mindenáron lakáson, késő este, a város másik végén átadni, van benne minimális rugalmasság, stb.
  A CSEREPARTNER: Általában tudja mennyit ér az amit adna, és az is amiért adná. Nem akar tyúkólat, 20 mázsa tüzelőt, 60 kiló hibás alaplapot beszámíttatni.

  Na de most jönnek azok, akiket mindannyian ismerünk, és hátőőőőő szeretünk(?).
  A Vevők:

  - A nepper: A nepper a 20 ezerre kirakott cuccért már csak 15 ezret ad és ő AKKOR ÉS OTT meg is veszi... Ha belemész, számíthatsz arra hogy apró kis esztétikai bajokra (amiket sokszor jelzünk is ám...) hivatkozva már csak 10 ezret ér, és ha most nem adod oda annyiért, holnap már csak 8 ezresed lesz a 10 helyett...

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 10 hónapja 9

 • Akiknek kutyájuk van...

  ...ajánlom ezt a klipet. Még ha a zene nem is nyeri el épp a tetszésüket. :)

  Ez a hűség hiányzik negyed éve.

  "A kutyám jön, hogy kitöltse a hűtlen barátok által hagyott űrt a szívemben. Nincs benne irigység, rosszakarat vagy gyűlölet. Nem árulja el a titkaimat, nem lesz féltékeny a sikereimre, és nem leli örömét a bánatomban."
  George Eliot

  Blogbejegyzés 11 hónapja 12

 • Másfél hónap...

  Üdvözletem mindenkinek, aki ide tévedt.

  Volt egy kutyám. Bonnie. 10 éves tricolor beagle kislány. Ennyi volt a száraz szöveg, aki nem szereti a nyáladzást, érdemes a vissza gombot megnyomnia.

  Másfél, bár inkább már lassan két hónapja elvitte egy fertőzés. A legszomorúbb nem is az elvesztés ténye volt, hanem látni ahogy szenved. Ahogy egy kibélelt kartondobozban fekvő kis lény lett abból, akiben annyi volt hogy egy megtermettebb felnőtt embert elhúzzon-ellökjön. Aki mindig érezte ha valakinek szar hangulata, vagy épp betegsége volt, és "gyógyított". És ez hiányzik. Hogy a legstresszesebb napokon is, mikor felmentem hozzá (lakásba nem hoztunk, nagyapámék vették akkor magukhoz, mikor költöztünk), lenyugtatott a jelenlétével. A képe még mindig a hátterem, és ilyesmik. Nem felejtek-mert nem tudok.

  Emléknek csak ennyit tudtam csináltatni róla, sajna semmi más nem jutott...

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 23

 • Egy kis tömegközlekedés....

  Ugye nektek is van benne egy-két ismerős dolog? :D

  Blogbejegyzés 1 éve 2

 • "Híres" lettem, csak nem úgy ahogy szerettem volna...

  Üdv!

  Sajna ez velem történt, na nem én csücsülök házi őrizetben, ne tessék aggódni.

  [link]

  Mindenesetre furának tartom, hogy az egészről semmi, de abszolút semmi tájékoztatást nem kaptunk.... :(

  A telefon nincs tiltva, mert a jardon javasolták. Hátha meglesz egyszer. Az adatokat már b*szhatom róla gondolom. : :O

  Blogbejegyzés 1 éve 38

 • Nektek ebben mi a jó?

  Szépjóestétmindenkinek!

  Nem, nem egy újabb gyalázzuk a PH-sokat bejegyzésről lesz szó. Inkább olyan hogy amit nem tudok az illetőtől megkérdezni, arra mások által remélek választ! :)
  A többes szám pár emberre vonatkozik, akikről szólna. Nem egy n+1-edik

  -Miért jó nektek az, hogy nem azon töltitek ki a bajt, aki okozza?

  -Miért jó nektek az, hogy lekezelőek vagytok mikor valaki megbízik annyira hogy a baját elmondja?

  -Ha már hazudtok, miért buktok le szándékosan? Például amikor nem érsz rá, de azért facebookon kint van teljesen más, mint amire hivatkoztál. Vagy ez csak ilyen *megszptadkötsög* dolog?

  -Az időbeosztás. Engem jóanyám arra nevelt, hogy amit nem tudok biztosra, azt ne ígérjem! Mégis hetekre előre igérgetés, majd lemondás amit kapok...

  Amit még nem értek, az simán az őszinteség teljes hiánya. Komolyan! Ha van valahol egy haveri-baráti-rokoni kapcsolat, ott tudtommal nem a hazudozás a mérvadó, meg a titkolózás. Szóval ez mindig is izgatott... Arra már nem térek ki hogy amikor baja van az embernek egyből megtalál, de fordítva már esélytelen....

  Szóval szerintetek miért van ez? Komolyan, minden véleményre kiváncsi vagyok!

  Blogbejegyzés 2 éve 11

 • Citizen karóra a semmiből? Avagy nézzük sikerülhet-e egyszer valami nekem is

  Üdvözletem!

  Néha ebayen elkap a gépszíj és elkezdek.... nézelődni! Mivel nem tartozom azon szerencsések közé, akik kicsapnak az asztalra 30 ezret a farzsebből, így sokszor marad a nézelődés. Azonban ma támadt egy ötletem.

  Őt szeretném megkaparintani: [link]

  És hogyan? Igazándiból "lomizásból". Ugye sok ismerősnél porosodnak még értékes, de számukra szemétbe való cuccok. Pár embernek felvázoltam a tervem, nagyon vegyes de pozitív reakciót kaptam.

  Így hát belekezdek. Amit más kidobna, én eladom-félreteszem, ameddig ilyesmikből meg nem lesz az óra. A célom az, hogy ezt most úgy szerezzem meg, hogy nem azon agyalok hogy ha ebbe félrerakok x összeget, honnan fog hiányozni.

  Arra vagyok kíváncsi, hogy ez itt érdekel-e valakit, vezessem-e a "naplót" kommentekben, stb.

  Véleményeket is szívesen fogadok! :B

  Köszönök előre is minden értelmes, nem anyázós-leingyenélőzős hozzászólást!

  Blogbejegyzés 2 éve 30

 • Lakótelepi életképek

  Üdvözletem!

  Az írás fő célja a szórakoztatás, ugyan én ezt nem látom ilyen poénosan, mint amilyennek ezt az írást szánom, de remélem Nektek tetszeni fog. :R
  Mordorban khm... Csepel egyik külső lakótelepén lakunk. Egyszer már lehúztunk itt 8 évet, de azért a 3 év kihagyás után kicsit változott a hely.

  Maradjunk annyiban, hogy kicsit érdekes lakók vannak itt mostanában. Kezdjük lentről-felfelé. Földszinten okosnőszemély und fiacskája. Ja, meg harmadik keréknek egy német juhászeb. (Aki agyban mindkettőjüket űbereli amúgy). Nos, ők a köszönéssel úgy vannak mint a nagybátonyi Vámpír Ági a fogszabályzással. Emellé kifejezetten kellemes ébresztő, amikor reggel hétkor annyi jön fel a legfelső szintre hogy "Aíszkaakurvaanyádhugyozzálmárgyorsabbanmertelkések" vagy csak épp a sikertelen tanítási kísérletek "Ül a kutyuuuus, naaagyon okooos az Alííííííz". Komolyan, fenomenális! Amikor nem az ablakom alatt, akkor az erkélyre kizárva tölti hangos mindennapjait a kutyuli.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 50

 • Az elvágyódás "öröme"?

  Üdvözletem!

  Elég gyakran kezdek mostanában szabadidőmben képzelegni, agyalgatni.

  Leginkább arról, hogy mennyire máshol tudnék mindent elképzelni. Legtöbbször az autópályát látom magam előtt, valami nagyobb öreg autóban, békében. Annyit gondolok erre a képre, hogy sokszor előjön álmaimban is.
  Igazából nem az országgal van a baj, nem is a lakhelyemmel. Nem is az emberekkel. Hanem simán inkább bennem van baj. Valahogy az az igazi örök elégedetlen vagyok mások szerint is. Valahogy (bár ez fiatal korom ellenére hülyén hangzik), elkezdtem rühellni az embereket. A kamu barátokat, a kétszínűséget, azt ha valaki hamar elfelejti mennyire erőn felül segített a másik, és hálából lekoptatja őt. A tömegközlekedésen azokat a szokásokat, amit mindenki más is. Az önteltséget. Bennem van a hiba? Valahogy amikor csak lehet, minél inkább este intézem a dolgaim a kevesebb ember miatt, úgy a nyugisabb helyeket választom. Semmi pozitívot nem látok az egész életben mostanság.

  Az okát nem tudom. Valószínűleg közrejátszhatnak azok, amik eddig padlóra tettek-de felkeltem utánuk, az a pár ember.

  Őszintén, tartok magamtól.

  Ki kellett írni magamból, a kommenteket meghagyom.

  Blogbejegyzés 2 éve 6

 • Közösségi szolgálat - érettségihez.

  Üdvözletem!

  Ugye mint ahogy az köztudott, akik 2016ban vagy azután érettségiznek, le kell dolgozniuk 50 óra közösségi szolgálatot.

  No lenne itt egy kérdésem, hátha van itt illetékes.

  Adott nekünk egy hely, ahol most nyáron is mehetünk napi 2 órával, teljesen nyugodt hely,stb.stb.
  Viszont! Mivel ez a 10-11. osztály közötti nyári szünet, ezért csak 34 órát lehet ledolgozni.

  Hol lehet elintézni, hogy a maradékot is le lehessen itt dolgozni? Valakinek esetleg van/volt hasonló problémája?

  Köszöntem előre is a válaszokat!

  Blogbejegyzés 2 éve 14

 • Egy kis, szerintem tanulságos olvasnivaló!

  Üdvözletem!

  Maga a cikk. Autó 65 ezerből?!

  És most a vélemény.

  A tulaj felfogása becsülendő! Kis pénzből nem rinyál, hanem gazdálkodik. Nem az évezred bizniszét akarja 5000 ft-ból. A kocsi ebben a cikkben szerintem mellékes. Legalább is nekem, a cím tárgya kb. a második mondatig érdekelt.
  Nem azt mondom hogy mindenki kezdjen el filléres autókkal járni, de egy ilyen cikk után kicsit elgondolkodhatna az akinek a legnagyobb baja az, hogy csúszik az űbercsúcsmodell videokártya kiadása.

  Több ilyen embert... :)

  (Kommenteket nyitva hagyom, de ne kezdjünk politizálni,pls...)

  Blogbejegyzés 2 éve 14

 • Wanted! A létező legolcsóbb új androidos telefon.

  Üdvözletem!

  Ebay, aliexpress, dzsunka webshop, akármi. Mindegy hol van, csak ilyen 40 dollár körüli legyen. Valakinek valami ötlete? Valami kis tesztet szeretnék összehozni, valaki segítene? :) Én is nézelődök köztük :D

  A teszt fél-komoly, fél poénos lenne valahogy :D Vagy ha valaki esetleg tud valami kegyetlen alpári olcsó "best buy"-ról" olyan 25-30 dollár körül akkor nyugodtan tegye ide kommentbe :D

  Köszöntem! Majd én is kiteszem mikre jutottam :D

  Blogbejegyzés 2 éve 7

 • Egy kis közérdekű!

  Üdvözletem!

  Akik látnak fórumokban ámokfutni, azok tudják hogy szívesen buherálok-gyűjtögetek mindenféle telefont.

  Szeretnék egy kis buheráló-blogot indítani, itt a logoutomon. :)

  Nos, ebben kérnék egy kis segítséget.

  Szívesen fogadok akármilyen hibás-régi-megunt-összetört telefonokat, természetesen itt bemutatom őket javítás előtt-közben-után.

  Legyetek szívesek, ha akad ilyesmi nálatok, akkor egy privátot küldjetek, köszönöm! :)
  Budapest és Környéke menne személyesen, postát megbeszéljük egyéb esetben. :)
  (a kommentek a "kedves emberek" miatt vannak zárva)

  Üdv. R.Zoli

  Blogbejegyzés 2 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.