2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • 15 év a PROHARDVER!-en

    2002. december 4. éjjel 2 óra. Egy 18 éves, játékfüggő, introvertált budapesti fiatalember regisztrál Magyarország egyik legújabb, dinamikusan növekvő, egyre látogatottabb informatikai oldalára, hogy véleményének hangot adhasson egy mára teljesen jelentéktelenné vált témával kapcsolatban. Akkor még nem sejtette, hogy ez a felület élete egyik legfontosabb kommunikációs csatornája lesz a következő 10 évben.


    2002. szeptember

    Közel három évet kell még várni a Mobilarena indulásáig, a Hardverapróra pedig több, mint hatot. Nem rég emlékeztek meg az Egyesült Államokban az egy évvel korábban a World Trade Center ikertornyait ért terrortámadásról. A Facebook indulásáig másfél, a YouTube-éhoz pedig két és fél esztendőt kell még várni.

    Éppen, hogy csak megjelent az első Service Pack a hatalmas népszerűségnek örvendő Windows XP-hez, két év múlva itt a második generációs Toyota Prius, melyről akkor még nem sejtik, mennyire népszerű import autó lesz tíz évre rá Magyarországon. Fájdalmasan hosszú öt év és már itt is van az első iPhone, amely megváltoztatja majd a világot. Persze, addig el kell adni egy pár darabot a tavaly bemutatott iPod-ból, hogy a cég reputációja igazán az egekbe szökjön.

    Folytatás...

    Alvin_ti4200 6 éve 51

  • Elkezdődött: Windows-ra vált a Mac-esek egy része

    Valahol sejthető volt, hogy ez be fog következni, mégis meglepő adatokat tett közzé a Microsoft a napokban. Véleménycikk!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 7 éve 121

  • Idáig jutott a magyar telekommunikáció az elmúlt 5 év alatt

    Mindig előkerül a téma, amikor a három nagy mobilszolgáltató hétről hétre frissíti aktuális árlistáját, a fórumok tele vannak pikánsabbnál pikánsabb hozzászólásokkal. Álljon itt egy Big Mac indexhez hasonló iPhone index 2008 és 2013 összehasonlításban:

    A díjcsomagok tartalma - a havidíjukkal ellentétben - nem változott, viszont mindkettőnél nőtt a leforgalmazható perceken felüli percdíj, illetve SMS díj (ikon 400-nál 2, ikon 600-nál 1 forinttal). Ez van, ha telített a piac, nincs árverseny a szolgáltatók között és kiszámíthatatlan a különböző ilyen-olyan adók miatt a gazdasági helyzet.

    Természetesen az összehasonlítás bármely olyan díjcsomaggal és márkával elvégezhető, melynek csúcsmodelljei régóta megtalálhatók az adott szolgáltató kínálatában évekre visszamenőleg - a helyzet igencsak hasonló képet fog mutatni.

    Hogy ezek után miért képes valaki sorban állni ezekért a telefonokért itthon úgy, hogy csak a jelenlegi generáció árait ismeri, azt, amiért sorban áll pedig nem? Költői a kérdés. Mindenesetre remélem, hogy se a Vodafone-nál, se a Telekomnál nem alakul ki pár tíz embernél nagyobb sor, attól majd talán észbe kapnak, hogy lehet, valamit nem jól csinálnak.

    Folytatás...

    Alvin_ti4200 11 éve 5

  • Megjártuk: Steiermark - I. rész

    Régóta terveztük már családom egyik felével, hogy kimegyünk Ausztriába. Ha egészen pontos akarok lenni,...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 22

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.