2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Korona pozitív

    Régen írtam már ide bármit is, most nem feltételnül lesz tartalmas ésérdekes se, csak jó érzés ,,papírra vetni,, a gondolataim.

    Történt úgy, szeptember 27 vasárnapján este a céges beszélgetésben valaki írta, hogy van egy korona pozitív ember a cégnél... Gondoltam magamban, hogy f@sza, nagyon oda kell figyelni akkor innéttől.
    Másnap reggel már maszkban mentem, mindenkitől igyekeztem távolságot tartani, bármihez hozzáértem, utána egyből fertőtlenítettem a kezem.
    De nem tudtam, hogy addigra már késő volt...
    Szerencsére a cégnél észleték, hogy nagy veszély lehet a vírus, így aznap még minden munkaást leteszteltettek.
    Még aznap kiderült, hogy igazából 2 személy is pozitív teszteredményt kapott, persze, hogy mindkettővel sokat dolgoztam együtt. Még aznap mondták, hogy karantén, mert kontakt vagyok.
    Másnap(29,kedd) hívtak, hogy pozitív lett nálam is a teszt és hohgy ezsembe se jusson elhagyni a házat...
    Jelenleg szüleimmel élek természetesen egyből őket se engedték sehova, mert kontaktnak számítanak.

    És hogy milyen a híres COVID-19?

    Folytatás...

    AllTheBest 4 éve 28

  • Steam kulcsok ajándékba Vol.2

    Előzmény
    Kiegészíteném az előzőt még pár kulccsal, csak azért csinálok még egy bejegyzést, hogy esélyt adjak azoknak is, akik az előzőt nem látták :)

    A lényeg ugyan az: kommentben írj be egy vagy több címet ami érdekel és már részt is veszel a sorsoláson(mindenki egy kulcsot nyerhet, a ,,fődíjon,, kívül). A ,,fődíj,, a HITMAN™: THE COMPLETE FIRST SEASON, amire mindenki aki kommentel jelentkezik!

    Igyekszem minden nap este 8 körül sorsolni, de az ünnepek közeledtével nem biztos, hogy minden nap lesz rá időm :)

    Csak azok a kulcsok kerülnek sorsolásra, amire minimum 2 jelentkező van :)

    A kulcsok amikre jelentkezni lehet:

    -11-11 Memories Retold Nyertes: Aweriot
    -60 Parsecs!
    -The Adventure Pals
    -Bleed 2
    -Do Not Feed the Monkeys
    -Finding Paradise
    -Full Metal Furies
    -Love is Dead
    -MINIT
    -Monster Prom
    -Paradigm
    -Rapture Rejects
    -Swords and Soldiers 2 Shawarmageddon
    -The Adventure Pals
    -Zombie Night Terror

    AllTheBest 4 éve 12

  • Steam-es kulcsok ajándékba

    Az ünnepek közeledtével úgy érzem, hogy ahelyett, hogy ,,porosodnának,, nálam a képzeletbeli játékpolcon, inkább kisorsolok itt néhány kulcsot.
    Jelentkezni hozzászólásban lehet, leírod a játékok nevét amikre jelentkezni szeretnél és már benne is vagy a sorsolásban.
    Mindenki csak 1 kulcsot nyerhet, de akár az összesre jelentkezhet :)

    Minden nap kisorsolásra kerül egy kulcs, holnap lesz az első, este 8 körül, a nyertesnek privát üzenetben fogom küldeni a kulcsot :)

    Ezek kerülnek elajándékozásra:

    -11-11 Memories Retold
    -60 Parsecs!
    -AaeroNyertes: -secret-
    -The Adventure Pals
    -Bleed 2
    -Do Not Feed the Monkeys
    -Figment-Nyertes: Superbad
    -Finding Paradise
    -Full Metal Furies
    -Gremlins, Inc.-Nyertes: csepelball
    -Love is Dead
    -Rapture Rejects
    -Sniper Elite-Nyertes: dfg54
    -Swords and Soldiers 2 Shawarmageddon
    -Zombie Night Terror

    Valamint egy HITMAN™: THE COMPLETE FIRST SEASON is gazdát fog találni, ennek az időpontja december 24. lesz, mindenki aki hozzászólt a bejegyzéshez automatikusan részt vesz a sorsolásán :)

    AllTheBest 4 éve 25

  • Autócsere

    Úgy éreztem, hogy lassan itt lesz az ideje leváltani kis mk4 golfom. Szegény sokat evett a teljesítményéhez képest és sajnos elkezdtek rajta előjönni a tipikus rozsdafoltok, német autó volt, nem igazán figyeltem oda a sárvédőív megfelelő tisztítására sajnos. :(
    Pedig nagyon szerettem, jól vezethető volt, 2017 novemberében vettem, egészen június elejéig használtam, egy rokonom kezdőautója lesz amint befejezi a jogsit :)
    Kicsit néha hiányzik amikor éppen meglátom valahol.

    És, hogy mi lett utána? Viszonylag hosszas keresgélés után maradtam volna ugyan ennél a ganerációnál, csak 1.8t motorral, ami egyrészt ritka, és nagyon túlárazott volt az összes, szóval sajnos hamar letettem az ötletről.

    Ezek után jött az első generációs Audi A3(8p) szintén az 1.8t motorral.
    Ebből már kicsit többet lehetett találni, a legtöbb még olcsóbb is volt a gti golfoknál.
    Találtam egyet a közelben, képek alapján jónak tűnt, 650ezer volt az ára, ha jól emlékszem, motorikusan rendben volt, bár az ajtók alja rohadt és több helyen pattogzott a fényezés, nem is hoztam el, de közel voltam hozzá.

    Folytatás...

    AllTheBest 5 éve 8

  • Golf 4 1 év után

    Tavaly augusztusban már írtam pár szót az autóról, onnan fogom folytatni az írást, ahol akkor abbahagytam :)[link]

    Még tavaly ősszel ki lett lakatolva a rohadó küszöb és sárvédő, rokonom intézte a lakatos munkát, a festést pedig édesapám, így csak pár sört kellett vennem, meg egy küszöböt kellett fizetnem, durván 12k volt mindennel együtt.

    Innentől már csak jelentéktelen dolgok javításával foglalatoskodtam, mint pl a beltérben az összes gyárilag gumiszerű védőréteggel bevont idomot lepucolni és újrafesteni.

    Egy dolog viszont nagyon zavart az autóban és az pedig, hogy olyan volt az autó, mintha egy hajóban ültem volna, főleg kanyarokban zavart, és mivel úgyis az egyik hátsó rugóból le volt törve egy menet, ezért gondoltam kipróbálok egy 40/40-es ültető rugó szettet, attól még nem lesz használhatatlanul alacsony az autó, viszont elviekben sokkal kevesebbet fog dülöngélni a keményebb rugók miatt. 22k-ért találtam újonnan egy szettet, elég sokat szenvedtem a cserével, rendesen be voltak rohadva a csavarok, ráadásul a jobb elején még a féltengelyt is el kellett hozzá távolítani.

    Folytatás...

    AllTheBest 5 éve 49

  • Álomgarázs

    Amióta az eszem tudom, mindig is érdekelt a szerelés és barkácsolás, régóta foglalkozom hobbiszinten motorszereléssel, de eddig nem volt normális helyem, ahol szívesen tettem volna mindezt, csak egy lepukkant garázs, ahova ha beálltam egy autóval, akkor utána már nem igen lehetett elférni a satupadnál.

    Az egész felújítás saját munka volt, édesapámmal ketten, remek családi program, néhány rokon is besegített szerencsére, mert azért voltak necces részek(nem lett minden tökéletes, hisz nem szakemberek csinálták.. :) ).

    Régóta terveztük már édesapámmal, hogy felújítjuk a régi garázst, amire idén jutott végre időnk. :) Sajnos nem találtam meg a képeket a felújítás előttről, de ha rájuk akadok, akkor pótlom az írást, csak ezeket találtam:

    A második képen ahol a a talicska látható, ott volt egy téglafal, ami a garázshoz tartozó kis kamra elválasztásához kellett régen, de mivel kellett a hely az új garázsban, ezért el lett távolítva.

    Folytatás...

    AllTheBest 5 éve 13

  • Szomszéd

    Idegességemben írom ezt a kis blogot, ezt előre szeretném elszögezni.

    Pár éve mellénk költözött egy nyugdíjas gyökér. Az elején semmi gond nem volt, próbáltunk kedvesek lenni, faluról van szó, nem jó haragban élni egymás mellett.
    A két ház között volt egy közös terület, ami nem volt elválasztva, volt ott egy kapu amin bármelyikőnk szabadon járhatott a hátsó kertjéhez.
    Egyik nap apám állt volna be a kertbe autóval és ez a nagyon kedves ember kiugrott elé és csapott egy láncot lakattal a kapura, mondván, hogy ez az ő területe, járni is alig tudott, annyira részeg volt.
    Mire apám kiszállt volna az autóból, elmondta neki, hogy mi a helyzet, nagy nehezen rávette, hogy vegye le a láncot.
    Ekkor már tudtuk, hogy itt gondok lesznek. Ráhívta egyszer apámra a rendőrséget, amikor otthon sem volt, éppen a munkahelyén volt, állítása szerint meg akarta ölni...
    Már a rendőrök se vették komolyan a továbbiakban.
    Eddig engem még nem igazán tudott érdekelni a dolog, kárt még nem tett semmiben, csak magát járatta le. Eközben próbáltuk hivatalos úton elfelezni a területet, ki lett már méretve, ügyvéd intézte a papírmunkát, vagyis csak intézte volna, de nem tudta megszerezni a személyi adatait, mert akárhányszor tárgyalni szeretett volna vele, annyira be volt b@szva, hogy a nevét is alig tudta elmondani.
    Mi a kimért határvonal mentén elkerítettük a saját részünket.

    Folytatás...

    AllTheBest 6 éve 26

  • Az első saját autó sorsa (folytatás)

    Hazatértem az új szerzeménnyel és egyből el is kezdtem kutakodni a hibák javításával kapcsolatban. Jelenleg ezekkel a problémákkal kellett szembenéznem:

    -Egyenetlen alapjárat
    -Szoruló jobb hátsó fék
    -Enyhe rohadás a jobb első sárvédő és küszöb találkozásánál
    -Magas fogyasztás.
    -Olajcsere
    -Klíma nem hűt( ez a vásárláskor nem derült ki, kb 5fok körül fog akkor a kinti hőmérséklet :) )
    -Vezető oldali zár nem érzékeli az ajtó nyitását)

    Az első dolog amivel kezdtem, az a lambdaszondák cseréje, azok okozhatják az egyenetlen alapjáratot és a magas fogyasztást is, talán ez volt a legnagyobb költség, kb 50ezerbe került kedvezményekkel együtt a 2 szonda. Csak erre mutatott kb 6 hibakód, ami a csere és hibakód törlés után el is tűnt.
    Szondákkal együtt vettem hozzá új fékbetéteket és tárcsákat is, mert a gyáriak már nem voltak valami szép állapotban:

    Ezek után az autó könnyebben gurult, kevesebbet fogyasztott(8,4l helyett 7,2l körüli átlagfogyasztás) és az alapjárat is ismét stabil volt. Egy gyertya és gyertyakábel csere is be lett iktatva közben.

    Folytatás...

    AllTheBest 6 éve 43

  • Az első saját autóm

    Iskola után elkezdtem dolgozni, napi 50km utazással jár, a család régi autóját, egy csodálatos Skoda feliciát örököltem meg, bár ezt nem tartottam sajátnak, egyrészt mert családon belül is gyakran kellett( a másik autónkon nem volt vonóhorog, a skodán meg volt), másrészt meg apám is mindig beleszólt, hogy mi hogy legyen.

    Ekkor kezdtem el nézelődni, hogy mit érdemes venni, alapvetően 1 millióig akartam max elmenni, és német autó volt a cél, bár kis ideig még hondán is gondolkodtam, de szerencsére hamar elvetettem az ötletet.
    Végül a szemem az MK4-es Golf-on akadt meg, azon belül is nyilván a gti-k irányába húzott a szívem. Nyilván akkor még nem állt rendelkezésemre az összeg, de szeretem ha van egy cél amire tudok fókuszálni.

    Ekkor szólt az egyik ismerősöm, hogy tud egy eladó négyes golfot 350k-ért, de én egyből vágtam rá, hogy az valószínűleg nem az öreg ,,egynyócté,, szóval nem érdekel.
    De végül rábeszélt, hogy legalább nézzem meg, mert azok alapján amiket megtudtam arról a bizonyos autóról, gyanúsan olcsónak tűnt: 1.6sr(8 szelep), 3 ajtó, esp, abs, elektromos ablakok, fűtött tükrök, klíma, jó állapotú belsőtér, friss vezérlés, felújított futómű, kis rozsda.
    Azért 350-ért ilyen felszereltségű autót, jó állapotban ennyiért nem igazán találni...
    Nem ez volt a cél, de tőlem kb 20km távolságra volt az autó, gondoltam, hogy legalább ránézni megéri, max megveszem és tovább adom ha olyan.

    Folytatás...

    AllTheBest 6 éve 12

  • Végre megvan az első munkahelyem

    Egy kis bevezető, hogy legyen valami fogalom arról, hogy, hogy is tartok ott ahol most vagyok.

    Én mindig is azok közé tartoztam akik a hagyományos értelemben vett tanulást nem tudták befogadni, engem ami nem érdekel azt képtelen vagyok megtanulni, ami érdekel, azt kb első olvasás után teljesen megértem és meg is jegyzem.

    Ezért is volt az, hogy nem szerettem középiskolába se járni, sosem voltam rossz tanuló, inkább lusta, ennek köszönhetően egyszer sikerült évet is ismételni. Gépész-nek tanulam, de nálunk az iskola nem adott szakmát az érettségi mellé, hanem a 4 év inkább csak egy előkészítő volta technikusira, amire én már nem jelentkeztem, mert a szakmai tanárok nagy része kibírhatatlan volt.

    Ezért utána nagy nehezen eldöntöttem, hogy elkezdek egy automatikai technikusi szakmát, ami 2 évig tartott, az új iskolát szerettem, a tanárok nagy része normális volt, a jegyeim is rendben voltak, a szakmára is eléggé ráéreztem.
    2017 májusában volt az írásbeli vizsga, amiben nem viccelek, 100 pontból 45pont olyan tananagyból volt amire az azt a tantárgyat tanító tanár azt mondta, hogy nem megyünk bele nagyon, mert úgyse lesz a vizsgában.
    A vizsgán az első 20 percem csak arra ment el, hogy összeszedjem magam emiatt, megírtam a vizsgát, 1 héttel később eredményhirdetés: 48 pontom lett, 51-től kettes, szóval bukta.

    Folytatás...

    AllTheBest 7 éve 8

  • DIY Nintendo Switch

    A Nintendo Switch megjelenésekor azt gondoltam, hogy nekem kell egy ilyen, a gond csak az, hogy a nintendo játékai nem igazán tetszenek, ezért egyből lemondtam a dologról.

    Pár héttel később GearBest-en vadászva jutott eszembe, hogy ezt egy iPega PG-9023 és egy tablet segítségével hozható a switch élmény(vagyis majdnem).

    Tabletből a Chuwi Hi10 Pro-ra esett a választás, hogy miért? A viszonylag jól bevállt intel z8350 a lelke, ez meg van támogatva 4gb ram-mal, 64 gb tárhellyel és egy fullhd-s ips paneles kiejlzővel, persze mindez teljesen alumíniumba csomagolva.

    Természetesen dual-boot-os, szóval android 5.1 és win10 home kombinációjáról van szó.

    A videó minőségéért előre elnézést kérek, ennyire/ilyenre volt időm :(
    Yotuube videó a működésről

    A tablet:

    Bár túl sokat még nem használtam játékra, de azt kell, hogy mondjam, hogy bár maga a z8350 nem egy erőgép és nem fog újabb játékokat még hd-n minimum beállítások mellett sem futtatni normális fps mellett, de régebbi csodák és emulátorok futtatására teljesen alkalmas, valamint steam-en keresztül streamelni egy komolyabb gépét tökéletesen véghezvisz.

    A kontroller:

    Folytatás...

    AllTheBest 7 éve 2

  • Eddigi tableteim

    Meggyi írását olvasgatva jutott eszembe, hogy eddig pár év alatt azért sikerült átrágnom magam néhány tableten. A tabletekhez kicsit furcsán állok hozzá, amolyan se veled-se nélküled kapcsolatom fűz hozzájuk.
    Az összeset csak tartalomfogyasztásra használtam(1 kivéve az egyiket), mivel én nem szoktam tv-t nézni, ezért pl lefekvés előtt sorozatokat vagy youtube-on videókat szoktam nézegetni, amit telefonon nem olyan kényelmes megoldani, hiába 5,5 colos a kijelző...

    Asus Nexus 7 2012 16GB

    2014 decemberében vettem, már akkor is eléggé elavult volt és az sem segített, hogy csodálatos tegra 3 szenvedett a legapróbb feladatok alatt is... Nem tartozik a kedvenceim közé

    Asus MemoPad HD 7

    Ezt a nexus 7 mellé vettem, itt hardveraprón sikerült bevadászni nevetséges áron, kb 1 hónap után odaadtam édesanyámnak aki a mai napig használja. Itt is azért érezhető a nyers erő hiánya, de pl gyengébb játékokra(puzzle, mahjong) teljesen tökéletes, könyvolvasásra si sokat van használva.

    Folytatás...

    AllTheBest 7 éve 21

  • Ismét az utakon

    Tavaly már írtam pár szót erről a gépről és arról, hogy már jó ideje épül. Sajnos szeptemberben volt egy balesetem vele aminél sérült a motor eleje, eltört a hűtő egy tartója, valamint a vázon és az idomok nagy részén elég csúnyán megsérült a festés.

    Kb március óta készül megint a gép, hogy ezt a szezont már ezzel tudjam kezdeni. Hibák el lettek tüntetve, újra lett fényezve, szerencsére az elejét meg tudtuk menteni a motornak, így azt nem kellett cserélni.
    A kormány is végre ki lett cserélve, így már nem kell annyira ráfeküdni a motorra vezetés közben.
    Hétfőn még a műszakin is gond nélkül átment, szóval most boldogság van :D
    Még messze nincs kész, kap majd egy új saválló kiput amit a hegnerhez terveztetek, hogy le tudja adni a legnagyobb teljesítményt, meg még az első fékcső ki lesz cserélve, plusz pár apró dolog :D

    Itt van még pár kép az elkészült gépről, és arról, hogy milyen volt akkor amikor kigurult a gyárból, hozzám már eléggé összetörve került, azért nem lett visszaállítva gyári állapotra:

    Folytatás...

    AllTheBest 7 éve 2

  • Magyar egészségügy...

    Nincs semmi célom ezzel a bejegyzéssel, egész egyszerűen úgy érzem, hogy ezt le kell írnom...
    Múlt héten az egyik rokonom bekerült az egyik pécsi kórházba, 81 éves lenne májusban, áttétes rákkal diagnosztizálták(tüdő, csont, mell).

    Egész egyszerűen szarnak az emberre, látják, hogy gyenge, nem képes egyedül enni és semmit nem teszenk. Rokonoknak szinte folyamatosan ott kell lenni( persze csak látogatási idő alatt) és segíteni mindenben, egy poharat se tud már megemelni.

    A család már tudja, hogy nincs ok vissza neki, de az, hogy a visszalévő idő az a kórház nemtörődömsége miatt csökkenjen?

    Tavaly novemberben is a remek kórházi higiénia miatt veszítettem el egy családtagom, és az, hogy most hasonló okokból ismét ez történjen az szerintem felháborító.

    Azzal tisztában vagyok, hogy erről nem teljesen az ottatni munkások tehetnek, de politizálásba nem kezdenék bele...

    AllTheBest 7 éve 8

  • Just Russian things (galamb kenyér)

    Eddig sem gondoltam, hogy a galambok intelligensek, de hát erre mit lehet mondani?

    AllTheBest 8 éve 12

  • Sikeresen eltört a kezem...

    Tegnapi nap mentem Pécsett a Nagy Imre úton a nemrég elkészült motorommal. Azon az útszakaszon 40-es tábla és záróvonal van. Kb 30-as tempónál egy nyomorult állat fekete mercivel megelőzött és rá kb 1 másodpercre meg is állt hirtelen. Épphogy egy kicsit meghúztam a féket de már késő volt... Az autó hátulját elkaptam a motor elejével. Szerencsére nem mentem gyorsan, de ettől függetlenül a kézfejemben 2 csontot eltört hála annak, hogy a kuplungkar és a markolat összenyomta.

    Sírni tudtam volna... 1 év munkája és megtakarításai voltak a motorban, a kormány és az első teleszkópok cserések, a tank és az egyik hátsó idom festésre szorul és a vázat is újra kell festeni. Ennyit láttam akkor helyszínen, de kb egyből jöttek a mentősök és a rendőrök. A rendőrök kikérdeztek, én elmondtam, hogy mi történt, utána bevittek a kórházba.

    Ott egy laza 3 órát kellett várnom a gipszelésre, de majd hétfőn még kiderül, hogy kell-e műteni...

    A vicces az egészben az az, hogy csak egy üveg ásványvízért indultam el és egy ilyen rohadék miatt most elég sok mindenben nehezebb lett az életem...

    Ha olvasod (amit kétlek), akkor remélem nem ment tönkre az a kib@szott torta amiért annyira aggódtál!

    AllTheBest 8 éve 17

  • Azért legalább szezon végére ,,kész,, lett...

    A pénznyelőt végre eltudtam vinni egy tesztkörre, 1 év munkája és rengeteg pénz ment el a felújításra/átépítésre, és még rengeteg fog elmenni rá.
    Fogyasztása 11km-es tesztkör alatt( nyélgáz, 7ezres fordulatnál váltás) 2 LITER benzint benyelt. Igazán meghajtani még nem tudtam, mivel egy 8 üzemórás bejáratás jár neki, hála az 160-as Polini hengerszettnek.

    Bár még lesznek rajta módosítások bőven :) (Aprilia RS 125/160)

    AllTheBest 8 éve 6

  • Új családtag

    Pár napja elhunyt a családunk egyik kutyája. 11 évet élt, de sajnos az utóbbi pár évben már nagyon legyengült( német juhász,a két hátsó lába legyengült, állatorvos nem tudott rá mást mondani, mint hogy túltenyésztett és ez így ütött ki rajta). Hétfő estére teljesen lebénultak a hátsó lábai, reggel hívtunk volna orvost hozzá, de reggel már nem kelt fel... Dixi
    Gondolom nem meglepő ha azt mondom, hogy nagyon hiányzik, gyerekkorom óta a családunk része volt.

    A mai napon rászántuk magunkat, hogy elmegyünk egy közeli menhelyre és onnan elhozunk egy kiskutyát.
    Viszonylag hamar ki tudtuk választani, hogy melyiket visszük haza.

    Hazaérve egyből körbejárta az udvart, megszaglászta a már nyugdíjasként élő 14 éves tacskónkat is, akit ez nem nagyon tudta zavarni. Tele van energiával, mindig az ember közelében van, hálás kutya :) A nevét még nem sikerült eldönteni, jelenleg Mocsinak hívjuk.

    Mocsi
    Mocsi2

    AllTheBest 8 éve 3

  • Kegyetlen sok munka, de már közel a cél (mobilnetről nem ajánlott) :)

    Ha valaki még emlékszik, akkor tavaly júniusban írtam az alanyról már itt amikor megvettem:[link]

    Nagyon sok munka volt vele és persze mindent otthon csináltunk rajta, már csak a kábelezést kell szépen elrendezni, olajat kell önteni a blokkba, felrakni a hűtőt, javítani a kiput, bekötni az új műszerfalat és elvileg akkor már azt merem mondani rá, hogy kész. Bár még a télen lesznek rajta bőven módosítások...
    Későbbiekben ha kész lesz, akkor ha van rá igény, akkor írhatok róla egy hosszabb bejegyzést a felújításról, rengeteg kép is készült róla felújítás közben is :)



    AllTheBest 8 éve 4

  • Szaglás elvesztése

    10-11 koromig nagyon gyenge volt az immunrendszerem és emiatt nagyon gyakran megfáztam, ilyenkor ugye az ember orra is be tud elég szépen dugulni amit én sose tudtam elviselni (később persze kiderült, hogy nem csak a megfázás miatt volt bedugulva az orrom), ezért elkezdtem használni egy orrspray-t, aminek már nem igazán jut eszembe a neve. Ennek a használata szépen lassan( egy kb 3 hónap alatt) teljesen eltüntette a szaglásom. Kicsi voltam, észre se tudtam venni mert akkor épp már kb 3 hónapja meg voltam fázva kisebb megszakításokkal, az orrom kb végig be volt dugulva. Tavasszal kezdtem észrevenni, hogy egyáltalán nem érzem a szagokat, akkor annyira nem viselt meg, de később meglett a hátránya...

    Már kb 9-10 éve egyáltalán nem érzem a szagokat és megvannak a pozitív és negatív oldalai is, de igazán meg tudja nehezíteni az ember életét...
    Mostanra kezdett el nagyon idegesíteni a dolog, az ízeket rendesen érzem, amit mindenki furcsának talált, semmit se érzek ízetlennek, a fűszereket is észreveszem gond nélkül.

    De a legrosszabb az az, hogy nem emlékszem már a szagokra sem, semmire. Egyedül a mentolról tudom, hogy az ugyan olyan szagú mint amilyen ízű.

    Ezt miért írtam le? Nem tudom, jól esett.

    Folytatás...

    AllTheBest 8 éve 22

  • Segítségre lenne szükségem :)

    Win tabletes topicba írtam már, ott nem kaptam választ, ezért gondoltam, hátha tud itt valaki segíteni.

    Adott egy Asus T100TA tablet, win10 fut rajta(vagyis csak futott...).
    Tegnap lényegtelen, hogy milyen okból létre akartam hozni rajta egy 16 gigás partíciót. Ez meg is volt, asztali gépemen is többször csináltam már ilyet, de a tablet újraindítása után már többet nem bootolt a win10.
    NTFS_FILE_SYSTEM errort dob ki. Nincs rajta semmi fontos adatom, ezért gondoltam, hogy csinálok egy win10-es pendriveot, hogy arról újra tudjam rakni.
    Bios-ban még felismeri a pendriveot és be is tudom állítani elsődlegesnek, de valamiért csak a sima gépen levő windowst akarja betölteni.
    Erre van valami otthon is elvégezhető megoldás? Vagy egyből szerviz?

    Előre is köszönöm a segítséget :)

    AllTheBest 8 éve 7

  • Telefon időseknek

    Sziasztok, közelednek az ünnepek és szeretnék az egyik családtagomnak telefont venni.
    a lehető legegyszerűbb lenne a legjobb, nagy gombokkal, esetleg az ezeknél megszokott ,,SOS,, gomb is szükséges lenne.
    Sajnos nem találtam olyan topicot, ami konkrétan ezzel foglalkozna, ezért szeretném kérni, hoyg aki esetleg tud konkrét márkát/típust, amit érdemes lenne megvenni az írjon itt hozzászólásban :)
    Max 10e ft-ig mennék el, ez gondolom eléggé leszűkíti a kört.

    AllTheBest 8 éve 7

  • Végre megtaláltam a (számomra) tökéletes telefont?

    Pár hete volt egy írásom az eddigi telefonjaimról ([link])

    Amint az ott is látható volt, elég gyakran cserélgettem a telefonjaim, pusztán azért, mert mindig találtam valamelyikben olyan zavaró tényezőt ami miatt lecseréltem őket.

    Hetekig egy csodálatos Galaxy mini tulaja voltam, ez idő alatt böngésztem az oldalakat, hogy mire lenne érdemes ismét beruházni. Az eddigi legjobb telefonom az LG G2 volt, imádtam, tökéletes telefon volt, csak elég komolyan megsérült és meg kellett válnom tőle. Ismét egy G2 beszerzésén gondolkodtam, amikor is egy ha-n talált hirdetés rávitt egy Oneplus One vásárlására.

    Második hete van nálam a telefon, és a nagy kávákon kívül semmi más negatívumot nem tudok felhozni ellene, jó ismét cyanogenmodot használni és a hátlap... az a bizonyos ,,sandstone,, az eddig használt szappantartó műanyagból készült telefonok után igazi megváltás, a telefont jó kézben tartani a nagy mérete ellenére is :)
    A kameráján is meglepődtem, hogy milyen szép képeket készít.

    Egy darabig szerintem maradni fog és szinte 100%, hogy a következő telefonom is ettől a gyártótól fog származni. :DD

    AllTheBest 9 éve 6

  • Segítségetekre lenne szükségem!

    Nos, úgy adódott, hogy 2 éven keresztül automatikai technikusnak fogok tanulni. Ez eddig nem is gond, viszont alapvető műszerész dolgokkal is tisztában kellene lennem, ami nekem szinte teljesen idegen.

    Gépészként végeztem, sajnos az előző iskolámban eléggé el volt hanyagolva a fizika(meg hát minket sem érdekelt), így nekem az alapoktól kell kezdenem mindent.
    Az új osztályom nagy része alapból műszerésznek tanult, így ők hatalmas előnyben vannak velem szemben és sajnos a tanárok is belőlük indulnak ki.

    Alapvetően érdekel a dolog, meg hát most már muszáj is megtanulnom mindent, szóval itt jönne képbe a kérésem.
    Aki benne van ezekben a dolgokban, az esetleg ajánlhatna olvasnivalókat, esetleg videókat, ahol viszonylag gyorsan magamévá tehetem az alapokat, hogy kicsit egyszerűbb legyen kezdeni az új tanévet... :)

    AllTheBest 9 éve 5

  • Eddigi telefonjaim

    Aki unja már az efféle írásokat, az itt hagyja abba :)
    Már gyerekkoromban kezdődött a telefonmániám, ami a mai napig tart és valószínűleg még jó ideig tartani fog...

    Nokia 3100

    Első telefonom volt, nagyon imádtam, bár akkoriban sem volt egy csúcs telefon, de egy 10 éves gyereknek tökéletes volt.Ezt még a szüleim vették, messzire jártam iskolába és jobbnak látták ha van nálam telefon, hogyha valami gond van akkor tudjak nekik szólni

    Sony Ericsson K550i

    Céges előfizetésnél volt lehetőség választani egy telefont, szüleim elégedettek voltak a saját telefonjaikkal, így hozzám került.
    3 évig szolgált hűen, akkoriban szerintem nagyon jó telefonnak számított, szép képeket lehetett vele csinálni és elég masszív is volt. Nagyon szerettem, mai napig működőképes, itt pihen a fiókban.

    Samsung S5230

    Az első saját pénzből vásárolt telefonom volt, nagyon megbántam a dolgot. Az akkor újnak számító érintőkijelző vett rá a vásárlásra, de azon kívül szinte mindenben visszalépés volt a kis K550i-hez képest.

    Folytatás...

    AllTheBest 9 éve 19

  • Egy újabb hobbi

    Gyerekkorom óta motorozom, konkrétan 9 éves koromban kaptam egy kis Romet-et, ezt nyúztam 14 éves koromig, amire sikerült összespórolnom a pénzt a jogsira és egy Simsonra. Innentől jöttek-mentek a komolyabb motorok, de most nem is ez a lényeg.

    Télen vettem egy akciókamerát, konkrétan egy Sony AS20-at. Eléggé sokáig kihasználatlanul árválkodott a polcomon, mert rájöttem, hogy a videók vágásához kell egy komolyabb gép is, ami akkoriban még nem állt rendelkezésemre(15perces videót hd-ban 30fps-sel, laza 3 és fél óra alatt renderelt volna le).
    Készültem már eladni a kamerát, amikor éltem egy jó ajánlattal és szert tettem egy i7 2600-as procira.
    Ezzel már mindjárt máshogy mentek a dolgok...

    Elkezdtem youtube-os tutorialok alapján ,,összevágni,, az első videóm, ami annyit jelentett, hogy kivágtam belőle azokat a jeleneteket amikor épp a sisakom plexijét takarítom.
    Eztán pár haverral összeálltunk és elkezdtünk ráállni arra, hogy kifejezetten úgy és olyan helyeken motorozzunk ahol korrekt és ,,érdekes,, felvételeket rögzítsünk.

    Amikor összejött durván 30 gigányi videóanyag, akkor belevágtam a dologba, aminek ez lett az eredménye:

    Folytatás...

    AllTheBest 9 éve 11

  • Végre új vas... :)

    Új vas, na de nem olyan, mint amire mindenki elsőre gondolt... :)

    3 napja megvettem életem első komolyabb motorját, a választás egy legyilkolt Aprilia RS125-re esett.
    Nézzük mivel állunk szemben... A motor friss műszakival rendelkezik, 11 kw-os forgalmival(ennél a motor lényegesen nagyobb teljesítmény leadására képes...)
    1995-ben gurult ki a gyárból, rotax 123-as blokk van benne. Sajnos megjárta a poklok poklát, 8-szor cserélt már gazdát és nagyon lelakták az előző tulajok. Egy elég durva, 160-as Polini hengerszett van rajta és 34mm-es torokátmérőjű karbival( félek, hogy mi fog történni a benzinnel ha kinyit a power szelep...).
    Nagyon jó áron jutottam hozzá, 170 km utazás árán eljutottam a motorhoz, majd el is hoztam.
    Imádok szerelni, és kb 1 hónap alatt tervezem teljesen rendbe hozni a gépet, lesz vele munka, de legalább lesz egy nagyon jó gépem.
    Ha minden a terveim szerint alakul, akkor a motor 40-45 lovat fog leadni, az, hogy milyen fordulaton, az kipufogó függő...
    Pár kép róla:
    hazafelé
    a másik vas mellett... :)
    kép...

    Folytatás...

    AllTheBest 9 éve 15

  • Amikor a technika nem engedi, hogy gyakorolj...

    3 hete vettem a gázbovdent, jó, hogy mostanában ilyen jó minőség uralkodik...

    AllTheBest 9 éve 11

  • Valami új kezdete

    Tudom, hogy keveseket érdekel a téma, de lehet még azoknak is tetszeni fog, akiket nem érdekel :)
    Első videónk, szerintem hangulatos lett :)

    AllTheBest 9 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.