2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Retro: Meizu E3 MP3 Player

    Ma pakolászás közben ráakadtam erre a kincsre! :)

    Egy Meizu E3 MP3 Player. Anno nagyon menő lejátszó volt! 1 GB tárhely, kijelző, beépített mikrofon (lehet vele felvenni), alumínium ház, rádió, 1 db AAA elem működteti.

    Megnéztem, még működik, bár a kijelző már szinte nem is olvasható. A fülese sajnos nincs meg :(. De a kis szütyő, ahogy a képeken látszik, megvan.

    Alex91 8 éve 5

  • Valami jó kanapét keresek

    Valami jó, ágyazható, 160 cm széles fekhelyes kanapét keresek. Mindennapi alvásra kellene, és szempont még, hogy tartós, kényelmes legyen. Hátha van valakinek valami jó ötlete...

    Alex91 11 éve 4

  • marmegintsunyulok

    Pár régi, már nem használt cuccom csak a helyet foglalja a lakásban. Úgy gondoltam, hogy meghirdetem őket itt a hardverapron, meg az aprod.hu-n is. Nem kurrens dolgok, lehet, hogy nem is tudom majd eladni őket.

    Az aprod.hu-n az egyik eladó árumra volt egy érdeklődő. Kezdtük lebeszélni a dolgokat, bár a felhasználó marmegintsunyulok neve kicsit gondolkodóba ejtett. De aztán elhesegettem a gyanús gondolatokat. Lebeszéltük, hogy utánvétellel küldöm neki postán. Még sürgetett is, hogy minél hamarabb adjam fel. Fel is adtam, persze postát kifizettem, és felszámoltam az utánvét árában. (Még rendes is voltam, mert kicsit tobb lett a feladás összege, mint amit gondoltam, de 250 Ft-ból nem csinálok már problémát.)

    Aztán ma közli, hogy mégse veszi át a csomagot, mert jobbat talált. És a feháborodásomra még volt pofája azt mondani, hogy adjam meg a számlaszámomat, átutalja a posta költséget. Én meg mondtam, hogy előbb küldjön képet a személyijéről és a lakcímkártyájáról. (Bár ezt a feladás előtt kellett volna kérnem.)
    Na, erre meg már neki állt feljebb :). Ja, és közben a felhasználói neve is megváltozott egy sima polgári névre, gondolom nem a sajátjára.

    Folytatás...

    Alex91 11 éve 27

  • Digitális fotók geotaggolása

    Amióta az Apple az iPhotoba betette a geotag lehetőségét azóta izgatta a dolog a fantáziámat. Néztem is, hogy melyik fényképezőgép rendelkezik GPS vevővel. Akkoriban nem sok készülék volt ilyen lehetőséggel. Inkább csak a mobil okos telefonok. Nekem is van egy Androidos mobilom, de a kamerája nem igazán nagy szám, nem is fotóztam vele.

    De nemrég vettem egy jobb minőségű kompakt gépet. De GPS ebben sincs. Nem nagy hiányosság, de utazás, nyaralás közben azért jól jönne.

    El kezdtem gondolkozni a dolgon, keresgélni a neten. Aztán meglett a megoldás!

    Az Androidos telefonban van GPS modul. Ez fogja szolgáltatni a taggoláshoz a GPS adatokat. Ehhez kell egy megfelelő szoftver, én a GPSLogger-t telepítettem, ami többek között SD kártyára menti a GPS adatokat tartalmazó gpx fájlt. A fényképezésnél arra kell ügyelni, hogy a telefonunk aktivált GPS-szel legyen nálunk, és loggolja az adatokat. A fényképezőgépünk órája pedig legyen pontosan beállítva! A fényképező túra után következik a számítógépen a fotók geotaggolása. Én a Mac-emre telepített GPSPhotoLinker programba importálom a gpx állományt a telefon kártyájáról, és a digitális kamera képeit az SD kártyáról. A programmal taggelem a fotók EXIF GPS adatait, majd visszamentem a kártyára. A program a fényképezőgépem RAW formátumát is támogatja a JPG mellett.

    Folytatás...

    Alex91 11 éve 0

  • Bluetooth billentyűzet Palm PDA-ból

    Bevezető

    Úgy az ezredforduló környéken vehettem meg az első Palm PDA-mat, egy Palm m105-öt.

    A következő egy ARM alapú Tungsten T lett.

    És amikor már meguntam a két darab mobillal és a PDA-való szaladgálást, a Tungsten T-t és az egyik telefont váltotta a Treo 680. (Amit mára már egy Androidos okostelefonra cseréltem.)

    De most nem ezekről az eszközökről szeretnék írni, hanem a Tungsten T mellé anno vásárolt Palm Ultra-Thin Keyboard „újrahasznosításáról”.

    A billentyűzet

    A Palm Universal Connectorral ellátott készülékeihez gyártott, igen vékony kivitelű, félbe hajtható, kevés helyet foglaló fizikai billentyűzet. Összecsukva a méretei: 139 mm x 99 mm x 13 mm, míg kinyitva: 251 mm x 148 mm x 13mm. Tömege: 165 g. A billentyűk rajta 18 x 18 mm szélesek (kivéve az alsó sor gombjait), 3 mm úttal. Legjobban a notebookok klaviatúrájához hasonló. A méret csökkentés miatt csak négy sorban vannak billentyűk. A megszokott, számokat tartalmazó felső sort egy váltó billentyűvel lehet elérni.

    Folytatás...

    Alex91 11 éve 1

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.