2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • 10 éve itt!

    Regisztrált 2013-09-10 09:05, azaz 3651 napja - addikt

    Öröm volt ez a 10 év, még sokszor ennyit! Rengeteget tanultam és igyekeztem / igyekszem én is segíteni másoknak.

    Külön óriási köszönetem a hálózatos fórumnak és az ott aktív veteránoknak. 2013-ban még egy TP-LINK routeres portnyitás is komoly kihívást jelentett számomra és nem gondoltam volna, hogy egyszer a napi munkám és hobbim szerves része lesz a hálózat. Az eziránti olthatatlan imádatomra ezen a fórumon döbbentem rá.

    PS: A nevem pedig örökké őrizni fogja, hogy amikor regisztráltam ide, koromból adódóan az adika nevet jó ötletnek tartottam egy nyilvános felületen használni.

    adika4444 7 hónapja 7

  • Instabil internetkapcsolat stabilizálása a WARP segítségével

    Az utóbbi hetekben járva a nagy vezetékes szolgáltatói topikokat rendszeresen botlok olyan hibába, amit magam is többé-kevésbé tapasztalok. Ez pedig az egyáltalán nem, vagy rosszul használható külföldi vagy belföldi sáv problémája.
    Szintén sokat látom az egyik topikban azt a hibát is, hogy instabil a hálózati kapcsolat, akár belföldre. Gyenge sebesség, magas késleltetés, random záródó (vagy fel sem épülő) TCP kapcsolatok.
    Az itt közölt leírás a problémára nem megoldás, csak egy fajta tüneti kezelés, ami ideig-óráig nyújt egy fajta megoldást. A leírást azért gondoltam fontosnak elkészíteni, hogy ha már nagyon csapnivaló valakinél a helyzet, tudjon próbálkozni a saját hatáskörében valamiféle megoldással.

    Használhatóak különféle VPN vagy proxy megoldások, ám ezeknél az ingyenes szegmenssel elég felemás a tapasztalatom, a fizetősöknél meg sokszor probléma, hogy nem lakossági IP-címet adnak, tehát némely szolgáltatás megtagadja a hozzáférést.
    A lényeg: A CloudFlare 1.1.1.1 DNS-éhez kapcsolódik a Warp nevű biztonságos internet átjáró szolgáltatásuk. Ennek van valamiféle saját alkalmazása, de ebben nem tudok nyilatkozni, nem próbáltam. Ami viszont érdekesebb, hogy a motorháztető alatt az UDP alapú WireGuard VPN protokollt használja, ami az utóbbi idő egyik legfelkapottabb virtuális magánhálózati megoldása.

    Folytatás...

    adika4444 1 éve 4

  • MikroTik IPv6 DIGI PPPoE-vel

    Sziasztok!

    Elég sokat szórakoztam az utóbbi időben a MikroTik és az IPv6 kapcsolatával, hogy elérjem a számomra legoptimálisabb állapotot. Jelenleg DIGI-vel használom, azaz egy darab /64-es prefixet kapok, így ezt egy hálózatban tudom felhasználni. Az eszközök el vannak tűzfalazva, azaz befelé új kapcsolat nem jöhet, kivétel a related és established, kifelé viszont mehet a kommunikáció a kliensekről. A routerről szintén mehet minden kifelé, de befelé én csak az SSH-t engedem. Ezen kívül a DHCPv6 működését is lehetővé teszem a tűzfalon. Álljon tehát itt a beállítás menete!
    A leírást 2021-12-21-én frissítettem, a scriptek kíméletesebbek a flash-sel, ROS7-esek (ROS6-on szerintem nem is mennek), és stabilabbak.

    A lépéseket elsősorban CLI-n, másodsorban - egy darabig - a WebFig-en keresztül fogom megmutatni. Grafikus interfészt egyáltalán nem használok (WinBox, WebFig), így a WB-ről semmi tapasztalatom.
    A CLI-t elérhetjük SSH-n, vagy a WinBox terminal részén. A WebFig pedig a webes kezelőfelület.

    Folytatás...

    adika4444 3 éve 19

  • Új típusú kínai koronavírus - Mit gondolsz, mit tapasztalsz?

    Mivel Magyarország sem maradhat ki a koronavírusos témából, és a két Telekomos topikban (mobil és vezetékes) is begyűrűzött a téma egy roaming kérdés kapcsán, gondoltam, készítek egy ilyen kis témaindító bejegyzést.
    Ki, mit gondol róla? Van valakinek közvetett vagy közvetlen tapasztalata?
    Induljon a kulturált, pánikkeltés- és személyeskedés-mentes vita az új típusú kínai koronavírusról, avagy az nCoV-2019-ről!

    adika4444 4 éve 16

  • Worm VBSJenxcus - LNK fájlok a pendrive-on!

    "A pendrive-omon eltűntek a fájlok, és csak néhány KB méretű parancsikonokat látok az eredeti fájlok nevével. Mit tehetek? Elvesztek a fájljaim?"
    A fájlok jóeséllyel nem vesztek el.
    Mivel nem találtam rá teljesértékű magyar leírást ami még működik is, ezért álljon itt a Worm VBSJenxcus eltávolításának módja Windows 7 rendszeren

    vírus: Worm VBSJenxcus
    amit látunk:
    Eltűnnek fájlok (vagy akár az összes), helyükre parancsikonok kerülnek
    amit csinál: az USB-s eszközök egy jó részét megfertőzi.
    A fertőzés alatt elrejti a fájlokat, ami miatt azt csak akkor érjük el ha a rejtet fájlok mutatása be van kapcsolva.
    A fájlok nevével parancsikonokat hoz létre. Ezek mind a vírus fájlját indítják el.
    Felmásol továbbá egy 'ylmxjfhjix.vbs' nevű fájlt. Erre nem szabad rákattintani, és a parancsikonokra se, ezek mind ezt indítják. Ha még is sikerült, alább lesz a törlési megoldás.
    Ez a furanevű fájl felelős egyébként azért hogy ez a jóság terjedhessen.

    hogyan szabaduljunk meg tőle?

    Az alább leírtak nekem eddig 100%-os hatékonysággal váltak be két gépen, de felelősséget nem vállalok ha valaki valamit elszúrna. A leírást lépésről lépésre figyelmesen elolvasva kövessétek, ha valami nem egyértelmű akkor kérdezzetek kommentben!

    automatizált megoldás:

    Egy valamire való vírusírtó elháríthatja a problémákat, de ezt nem próbáltam ki.

    Folytatás...

    adika4444 7 éve 0

  • Windows 10 és megfigyelés eltávolítása, avagy hogyan szabaduljunk meg a Telemetria és Win10 gwx közösétől...

    Windows 10 ikon és a megfigyelő mechanizmusok eltűntetése

    Most egy programot fogok megmutatni, ami Windows 7, 8, 8.1 esetében megszabadít minket a Windows 10 agresszív zaklatásától, és a Microsoft által a Win10-ben jó ötletnek tartott megfigyelő csúnyaságokat is szomorú szájízzel fogjuk letörölni. Vagy még sem?

    1. lépés:
    töltsd le ezt a progit:
    [Destroy Windows Spying]
    (én is használom!)
    ha lenntvan, indítsd el. Most elénk tárul egy ablak. Itt úgy van beállítva, hogy a telemetria, és gwx dolgokat eltávolítsa. Érdemes időnként lefuttatni, mert ahogy MS-ék is erölködnek, úgy a progit is fejlesztik hogy agresszíven takarítsa a frissítéseket...
    Más frissítést nem takarít le.
    Tehát ha elindult, úgy van beállítva, hogy minden ilyen csúnya dologtól megszabadítson. Ha készenállunk, katt a destroy-jal kezdődő gombra.
    Itt erősen elkezd takarítani, időnként erőteljesebben is le fogja fogni a gépet, de türelem. Néhány perc alatt rendetrak, és jelzi hogy kész. A folyamat előrehaladását folyamatosan láthatjuk, de az asztalra is kirak egy log-ot hogy biztos legyen a dolgában:).
    Ha végzett, minden ilyen kellemetlen dolgot eltörölt, elrejtett...

    Folytatás...

    adika4444 8 éve 4

  • Portátirányítás TP-LINK eszközökön

    TP-LINK port nyitás a régi felületű(baloldali sáv menü közép tartalom jobboldal súgó) routereken.

    Első lépésként lépjünk be a routerbe.
    Win+R>ncpa.cpl>használt kapcsolatra bal klikk>részletek>alapértelmezett átjáró megnézése
    ha megvan az átjáró, írjuk be a böngészőbe
    http://atjaro
    formátumba.
    A felugró ablakba, vagy oldalon adjuk meg a kért adatokat, ezek gyárilag admin mindkettő.

    Ha megvan, akkor fix ip-t érdemes a gépnek kijelölni. Most az egyszerűség kedvéért a jelenlegi címet fogjuk.
    Bal oldalon katt a DHCP-ra, majd a DHCP clients list-ra, itt keressük ki a gépünket a táblázatban, vagy client name, vagy a gép fenn említett ncpa.cpl-es ablakban látható IP-jével hasonlítsuk össze az IP-ket. Ha megvan a gépünk, a MAC címét másoljuk ki, és az IP-t is.
    Utána katt az adress reservation-ra, itt add gomb, a MAC-hez a gépünk MAC címét másoljuk be, az IP-hez a jelenlegi IP-t, save, majd a felugróra ok, mivel most nem kell újraindítani mert most is az a címünk van amit a jövőben fixen szeretnénk. Az, hogy ez változzon, nem valószínű. Vagy ha igen, és valaki ezt beállította, akkor most a fejét fogja hogy milyen alap módon írom a port nyitás menetét.:) De azért minden esetre, a beállítás napján este, vagy amikor a legkevésbé fontos a net, egy újraindítás nem árthat, rögzítendő routerünk lelkében az IP beállítás.

    Folytatás...

    adika4444 8 éve 0

  • Pontes Media Downloader

    Egy a népszerű médiamegosztóoldalakról letölteni képes szoftvert szeretnék bemutatni.
    A lényege annyi, hogy egy rakás formátumba és minőségbe tudja nekünk letépkedni a cuccokat általunk kiválasztott médiamegosztós oldalakról. Néhány példa: Soundcloud, Youtube és sok más.
    A programot letölteni
    innen
    tudjátok, ezen szép kis román weblapról. Tehát a program is román!
    Na jó, igazándiból angolul kommunikál a felülete de egy román fejlesztőcsapat készíti.

    Letöltés után hajítsuk fel a gépre. Ez egy SSD-vel szerelt I5-ös laptopon elég gyorsan végbemegy, de sima HDD-vel szerelt konfigokon se egy hosszú idő, nekem 1 percen belül eddig mindig végzett.

    Ha felraktuk az asztalról vagy ahonnan jólesik indítsuk el a programot. Elénk tárul ahová az URL-t kell írni, és egy Status rész. Ha a vágólapon van egy URL, akkor be is másolja. Hát nem ügyes? Dehogy is nem!
    A status-nál tájékoztat minket a folyamatokról. Ha a linket bemásoltuk, akkor a formatnál választhatunk formátumot. Az alapértelmezett letöltési helye a Dokumentumaink\Pontes Media Downloader mappában van, de ez a programban szintén módosítható. Ha megvan a link és a formátum akkor katt a download gombra. A programban van még néhány beállítás, de annyira nem gondolnám ördöngősnek hogy leírkáljam őket, egyszerű mint a faék...

    Folytatás...

    adika4444 8 éve 2

  • Winamp intézős lejátszási bug kijavítása

    Nem rég vettem észre, hogy a Winamp egy új szokással boldogít, mégpedig ha a file-okat intézőből indítom néha elindul, ha olyanja van akkor meg már nem indítja el, szól tovább mint ha mi se történt volna. Ezt mivel a második gépemen jött elő rohadtul megelégeltem, és az alábbi lépésekhez folyamodtam:
    1. Töltsük le a (jelenleg legfrissebb verzió) 5.6.6.3516 verziószámú vagy újabb Winamp-ot akár a Ninite segítségével, akár erről a linkről:
    winamp5666_full_all_redux.exe
    vagy ellenőrizzük, hogy a direkt linknél van-e frissebb, esetleg csak az érdekesség kedvéért de ide másolom a fórumposzt linkjét a verziónak:
    angol fórum
    2. Telepítsük fel, de ne nyomjunk rá a telepítés utáni indításra.
    3. Társítsunk egy (lehetőleg MP3) file-t a Winamp-hoz, majd lépkedjünk végig a varázsló lépésein, és a Winamp ismét a megszokott módon fog működni.
    Kommentben várom a véleményeket!

    adika4444 8 éve 8

  • TeamTalk5 bemutató, sztereóban

    Üdv!

    Egy hangminőségben kiemelkedő programot fogok bemutatni!

    Bevezetés:
    A programot jónéhány éve ismertem meg, és akkor nagyon megkedveltem.
    Megfogott a jó hangminősége, a regisztrációmentesség, és a saját szerver lehetősége. Akkortályt, talán 2010 környékén, totál elegendő volt mindenre, lehetett beszélgetni rajta, bár a jó hangminőséget kínáló 4-es verzió igen csak gyerekcipőben bugdácsolt. Voltak rendesen hibái, de mindettől függetlenül én nagyon hamar megszerettem.
    Teltek az évek, és sorban jöttem rá a jó lehetőségekre. Lehetett közösen csevegés közben sztereóban zenét hallgatni, (na ezt csinálja után a Skype a pocsék hangminőségével!), egy-egy alkalommal csináltam webrádiót is, tehát aki odajött ahol adásoltam, abba a csatornába, hallgathatta a rádiót. Be tudtam állítani hogy más ne szólhasson bele, csak a rádió.
    Eközben a program is haladt előre, sorban kerültek bele az új lehetőségek. Videocsevegés finomhangolásokkal, képernyőmegosztás tehát már közös filmnézés is megoldható volt, és sok egyéb. Csatorna készítő által szabályozható lett hogy éppen ki beszélhet, meg még rengeteg újdonság.
    Közben megismertem a hálózatozás alapját, így tudtam portot nyitni, és a hivatalos szerverek helyett, a sajátomat tudtam használni! Na ez volt a varázslat, főként amikor az 512-s netet felváltotta az 5 megás feltöltésű koax net.

    Folytatás...

    adika4444 9 éve 9

  • Windows 7 - a Windows 10-re frissítő ikon felszámolása

    Windows 7: Az óra mellett az értesítési területen megjelenik egy ikon "A windows 10 beszerzése" felirattal. De mi is ez?
    Ezzel az ikonnal lehetséges meglévő Windows 7 rendszerünket a megjelenéstől számítva 1 évig, tehát 2016 július 29-ig ingyenesen felfrissíteni a 10-es rendszerre.

    Hogyan lehet eltűntetni?
    Az ikont a windows Update egyik frissítésének köszönhetjük, így attól is kell megszabadulni, majd elrejteni.

    Klikkentsünk a balalsó sarokban a start gombra, majd a vezérlőpultra, és keressük ki a Windows Update ikonját.
    Itt a telepített frissítéseknél keressük ki a
    KB3035583
    számú Windows 7 frissítést, majd töröljük le, de a gépet ne indítsuk újra!
    Zárjuk be ezt az ablakot, majd navigáljunk vissza a fenti módon a windows Update-be, klikkeljünk a fontos frissítésekre, majd keressük ki a fenti frissítést, jobbgomb, és rejtsük el. Eztán ha van még fennmaradó frissítésünk, és felrakjuk azokat, majd a gépet újraindítjuk, eltűnik a Windows 10-re frissítés ikonja.
    Nézzük még meg, hogy a C:\Windows mappában van-e egy bt mappa, ugyan is információk szerint ide töltötte le a frissítő fájlokat ez a drága rendszer.
    Ha van töröljük, és teljesen megszabadultunk a windows 10-től!

    adika4444 9 éve 4

  • Skype hírdetések blokkolása

    A Skype új szokása, illetve már nem is annyira új, hogy hírdetésekkel bombáz bennünket.
    Nekem ez irgalmatlanul felcseszte az agyamat, viszont megoldás nélkül bele kellett törődni, hogy a hírdetések ott a háttérben prüntyögnek.
    No de egyszer letöltögetés közben ráakadtam egy .reg file-ra, ami a Skype hírdetéseket képes blokkolni.
    Igen ám, de ezt egy kicsit a drága fejlesztője hát... Hogy is mondjam. Érdekesen írta meg, ugyanis blokkolja az InternetExplorer-ben a Skype letölthetőségét, és a

    Facebook elérését.
    A Skype letöltés azért kell, mert a programban letiltja a frissítés keresést, ugyanis másként nem tudná a hírdetéseket tudomásom szerint lerázni. De legyen ez a

    legkevesebb, egy linkre rákattanni csak nem akora kihívás!
    A másik már nagyobb gond volt. Nem értem el a Facebook-ot, persze erre csak ma reggel döbbentem rá, addig legalább elhordtam mindennek a gépet, aztán annyiba hagytam a

    problémát...
    Na de térjünk is vissza a hírdetések blokkolásához.
    A reg file-t átbogarászva néhány frissítést eszközölve elértem, hogy a Facebook-ot, és a Skype letöltést ne blokkolja. Nem is nagyon értem, mi a halálnak kell ezt így

    blokkolnia, vagy hogy a kedves fejlesztő hogy lehet ekkora tahó, hogy más oldalakat is blokkol. A hírdetések nem fognak zavarni, mert kipróbáltam hogy mi van ha

    Folytatás...

    adika4444 9 éve 6

  • DNS-320, SSH beállítása

    DNS-320 ketyerénken most az SSH elérést vesszük górcső alá.
    Hogy miért jó?
    Elsősorban védhető jelszóval, szemben a telnettel.
    Meg hát meglesznek az SSH előnyei is.
    Vágjunk is bele!
    A környezet Fun_plug 0.5
    Másszunk fel telnettel a NAS-ra, majd adjuk ki az alábbi parancsot
    pwconv
    majd utána a
    passwd
    parancsot.
    Itt kérni fogja, hogy adjunk meg egy 6-8 karakter hosszúságú jelszót. Tegyük is meg.
    Akinek nem egyértelmű, valahogyan így kellene
    passwd
    jelszo
    jelszo
    Ha megvagyunk, aktiváljuk a root felhasználót
    usermod -s /ffp/bin/sh root
    majd megadjuk a root gyökérmappáját
    mkdir -p /ffp/home/root/
    usermod -d /ffp/home/root/ root
    Most mentsük el a NAS-ba a jelszót, mert jelenleg csak a ram-ban tartja, egy újraindításig.
    Töltsük le a kellő szkriptet!
    wget http://wolf-u.li/u/172/ -O /ffp/sbin/store-passwd.sh
    majd pakoljuk bele a jelszót
    store-passwd.sh
    Most gondoskodjunk arról, hogy automatikusan elinduljon a nassal az ssh hozzáférés. Vigyázat, mert ez a kód csak indításkor indítja el, tehát ha nem akarjuk újraindítani a kütyüt, akkor kézzel kell elindítani. Tehát most beállítottuk Windows szemmel nézve hogy automatikusan induljon el, de még el kell indítani az asztalról.
    chmod a+x /ffp/start/sshd.sh
    majd indítsuk is el, hogy ki tudjuk próbálni
    sh /ffp/start/sshd.sh start
    Majd egy opcionális lépés

    Folytatás...

    adika4444 9 éve 0

  • Jó hír, osztott.com

    Sziasztok!

    Az oldal ahová felraktam például a DNS-320-ra való cuccok linkjét, az osztott.com ismét elérhető, így akinek kell töltse a leírásban szereplő linkről!
    Ha az oldal megint megdöglik, meg amúgy is a Mega tárhelyet is feltöltöm, viszont ha addig is nem bírja valaki leszedni az írjon egy pü-t, és átküldöm!

    adika4444 9 éve 0

  • senior tag lettem

    800 hsz után, senior tag lettem itt a lapcsaládon, és az itt eltöltött 649 nap alatt nagyon megszerettem a PH fórumot, rengeteget sikerült itt tanulnom, és én is sokat segítettem.
    Továbbra is hajrá PH!

    adika4444 9 éve 1

  • Tárhely, rövid poszt

    Sziasztok!

    Néhány bejegyzésemben osztott.com-os linkekkel oldottam meg a letölhető állományokat!
    Na most az oldal jó pár napja nem érhető el, legalább is én meg pár ismerősöm nem éri el, így a letölhető állományok nem érhetőek el!
    Akinek kell valami írjon privit, és elküldöm például mail-ben!

    adika4444 9 éve 0

  • D-LINK DNS-320 Transmission telepítése (17-10-05 letöltési link javítva!)

    Sziasztok!

    A leírás célja, hogy az alapból szegényes torrent klienssel megáldott D-LINK DNS-320-ra felrakjunk egy Transmission-t, ami egy kimagaslóan jó kliens, a legtöbb szerver is vagy ezt, vagy esetleg RTorrentet használ, ritkábban uTorrent 2.2.1-et is.
    Vágjunk is bele a telepítésbe!

    megj: amit **-gal jelöltem az nem szükséges a telepítéshez, csak kis agykiigazító!
    megj: A parancsok mindig külön sorban vannak, kéretik az egész sort kimásolni vesszőstül, pontostúl, kikszkrakszostúl

    Amire szükségünk lesz:
    fun_plug 0.5
    és a kellő szkript fájl, továbbá a Transmission telepítője, és a Curl, de az egyszerűség kedvéért egy zip-be összetömörítettem, hogy egyben meglegyen minden...
    MEGA
    A zip tartalma maga a fun_plug, valamint egy packages mappában a Curl, és a Transmission. Most leírom lépésről lépésre, hogyan kell beállítani. Feltételezem, hogy full alap NAS-hoz van szerencséje a kedves olvasónak.
    Elsőként nyissuk ki a NAS lemezét gépen, én Windows alatt csinálom így csak azt tudom írni.
    Tehát nyissuk meg, és másoljuk be a fun_plug mappánk tartalmát, majd indítsuk újra a ketyerét.

    Ha újraindult, másoljuk fel a packages mappát szintén a gyökérbe, fontos hogy itt már nem a mappa tartalma, hanem az egész mappa másolása szükségeltetik.

    Folytatás...

    adika4444 9 éve 37

  • UPC Wi-Free beállítása Windows 7 alatt, és egy kis trükközés a hibák ellen

    Üdv!

    Mivel az utóbbi időben látom a fórumon is, meg környezetemben is probléma, leírom hogyan tudjuk beállítgatni a UPC ingyenes wi-fi-jét.
    Bár a hivatalos oldalon van útmutató, de azért nézzük csak meg!
    Leszögezem, hogy nem bombabiztos megoldás, van ahol egyszerűen nem működik és kész, nem mindig júzer oldali a hiba.
    első sorban Win 7, azom van, Win 8-nál még nem vágom.
    nyissunk egy vezérlőpultot, és keresés mezőbe a vez szócskát beírni, majd a vezeték nélküli hálózat kezelése találatra kattintani.
    Itt hálózat hozzáadása gomb, majd hálózati profil kézi konfigurálása.
    Itt névként adjuk meg:
    UPC Wi-Free
    titkosításnak:
    WPA2 enterprise, és AES, ha szakadozgat esetleg a TKIP-pel is lehet próbálkozni
    Eztán tovább gomb, majd beállítások módosítása gomb.
    Itt a következőket kell tenni:
    Kiszolgálói tanúsítvány érvényesítése - jelölést kivenni
    biztonsági mód legördülőből: Biztonságos jelszó (EAP-MSCHAP v2)
    eztán konfigurálás gomb
    A Windows bejelentkezési nevem és jelszavam automatikus használata - ne legyen bejelölve
    eztán klatty az OK gombra.
    hitelesítési mód - legyen bejelölve
    a legördülő listából: felhasználó vagy számítógéphitelesítés.
    Utána klatty az OK gombra.
    Ez után lent a rendszertálcán nyissuk ki a kapcsolódási ablakot, majd a UPC Wi-Free-re klatty, utána adatok megadása, ok, majd boldogság.
    És öröm, boldogság.

    Folytatás...

    adika4444 9 éve 25

  • Fejhallgatoszerviz.hu pozitív tapasztalataim

    Sziasztok!

    Szeretném megosztani a tapasztalataimat a
    http://fejhallgatoszerviz.hu
    boltról
    ma vittem be szeretett 5 évet már megélt Senheiser headsetemet, mivel recsegett ha a hangerőt szabályoztam, továbbá a job és balcsatorna is fel volt cserélődve. Amikor bevittem, gond nélkül megnézte az eladó, majd tökre gyorsan kicserélte, és kaptam rá szép zsugorcsöveket a szigszalagok helyett:D.
    A hangerő szabályozó tisztítása, és a jobb és balcsatorna cseréje mindösszesen 3000 Ft-ba került, viszont cserébe hűséges fejhallgatóm ismét a fejemen ül, és remélem még sokáig fogjuk egymás társaságát élvezni!
    A bolt amúgy a hirhedt VIII. kerületben van, az Üllői út 70-ben. Vigyázzon pláne aki kocsival megy, mert a GPS valami egészen érdekes vonalon vezetett oda, holott mint kiderült lett volna egyszerűbb is. Továbbá kocsival a környéken a parkolás fizuzós.
    Szóval akinek rossz headset, fejhallgatója van, az vigye be, a bevizsgálás ingyen van, és mindenképpen megéri!

    adika4444 9 éve 2

  • Acer TravelMate B115M 11.6 netbook, avagy notebook bemutató

    Acer TravelMate B115M

    bevezető, kinézet, hardver
    Erre a notira akkor bukkantam rá, amikor nagy gépkeresés volt részemről, hordozni, és viszonylag gyors masina. Ekkor vett egy barátom is egy ilyen netbookot, úgyhogy tőle már voltak tapasztalatok. Általánosságban a gép jóminőségű, nincs vele különösebb probléma, Windows 7 64 Bit, Windows 8 64 bit, Windows 8.1 64 bit alá vannak driverek rá. Mivel jók voltak a tapasztalatok, kinéztem ennek a gépnek egy olyan variánsát, ami kerek 100000 Ft-ba fájt újonnan (rá jött még a Samsung Evo 840 120 gb SSD).
    Én a gépnek egy Intel(R) Pentium(R) CPU N3540 @ 2.16GHz-s típusát vettem meg, 4 gb rammal, eredetileg 500 gb Western Digital HDD-vel, amit én cseréltem Samsung Evo 840 120 gb SSD-re. Egyébként a gépnek van Intel Core I3-mal szerelt kiadása, továbbá Celeronos is. Az általam választott modellben továbbá egy gigabites Realtek hálózati kártya van, egy Intel(R) Dual Band Wireless-N 7260 Wi-Fi kártya, szintén Intel 4.0-ás Bluetooth modul. A gépben továbbá Intel(R) HD Graphics integrált videokártya van 1 gb rammal, egy Realtek High Definition Audio társaságában. A gép felbontása 1366x768, amit egy 11,6-os kijelzőn láthatunk, ami szerintem bőven elegendő, a HDMI porton úgy is le tud adni akár 1920x1080 képernyőfelbontást.

    Folytatás...

    adika4444 9 éve 1

  • Fujitsu Lifebook A544 - Windows 7 x64 telepítés, erősidegzetűeknek!

    Sziasztok!

    Rokonomnak intéztem egy Fujitsu LifeBook A544 típusú notit.
    Pénteken délután sikerült átvennünk, nagy az öröm.

    Gép kibont, öröm, pendrive bedugása, és kiírta a következőt a nyelv beállítása után a telepítés indítása feliratnál:
    "Egy CD/DVD meghajtó szükséges eszközillesztője hiányzik. Ha az illesztőprogram hajlékonylemezen, CD-n vagy DVD-n, illetve USB flash meghajtón található, helyezze be a lemezt, vagy csatlakoztassa az eszközt most.

    Megjegyzés: Ha a Windows telepítési adathordozó a CD-DVD meghajtóban van, ennek a lépésnek az idejére eltávolíthatja."
    és egy OK, egy mégse, és egy tallózás gomb

    na, ennek nem örültem. Pedig minden USB-t végigpróbáltam.
    Egyébként a problemusz az volt, hogy a Windows az USB portokat nem ismerte fel ameddig a Fujitsu CD-ről fel nem telepítettem a driver-t. Remélem nem komolyan gondolta, hogy a 2008-as noti szó nélkül felismerte az USB lukat, ez meg nem. Ejnye:D
    Hát gondoltam akkor rakom rá CD-ről. Igen ám, csak nekem ott ahol kellett volna a gép, nem volt Windows 7 x64-es DVD, csak x32-es. De jó.... Úgyhogy péntek délutánra sajnos borult a dolog. Illetve annyira még sem. Mert én felraktam egy 32 bit-es Windows-t, de igazság szerint már elfáradtam, így drivereket nem raktam, inkább másnapra hozattam írható DVD-t.

    Folytatás...

    adika4444 9 éve 0

  • Eddigi tárhelyeim

    Sziasztok!

    Megosztom a webes tárhelyekről a tapasztalataimat.
    A dolog onnan indult, hogy weboldalt írkálok amikor van kedvem.
    Először a PHPFusion-nal kezdtem az okhost.eu-nál, de ez egyik napról a másikra lehalt, azóta se jön be a weboldalam. Pedig tényleg jó volt, semmi reklám, mehetett letöltő oldal is, 3 gb ingyé tárhelyem volt.
    Ezt követte az atw.hu. Ez akár jó is lenne, ha... Ha
    1. Nem írna állandóan deprecated, meg ilyen hülyeségeket a Php programok, nyilván már régi rajta a PHP futtató.
    2. ha xy.atw.hu címen akarom elérni az oldalt dugig reklámmal, továbbá keretben mutatja az oldalamat. Ha meg users.atw.hu/xy címen akarom elérni, hát azt meg diktálja le a fene, aztán meg nem is jegyzik meg...
    Ezen problémák után mentem az uw.hu tárhelyhez, kerek egész 2 órára, de annyira megutáltam, hogy rögvest ejtettem.
    Ekkor találtam a hostingert. Gondoltam annyira nem lényeges, hogy nem lehet letöltési oldal, így jártam, ami olyan majd átirányítom az atw.hu-ra, mármint az users.atw.hu/xy címre.
    Jelenleg valahol itt tartok.
    Kommentben ha tudtok jó ingyé tárhelyet, vagy csak értekezni akartok róla, ne tartsátok magatokba, érdekelne ilyes téma.

    adika4444 9 éve 7

  • Speedtest linkek

    Sziasztok!
    Egy új ötletem volna!
    Röviden leírom:
    Egy átfogó képet alkotni arról, hogy milyen környéken milyenek a netszolgáltatók, az userek tapasztalatai alapján.
    a küldetés
    1. Csinálj egy mérést a
    http://speedtest.net
    oldalon
    2. A My results-nál a mérés share gombjával másold be a webcímet ide kommentbe linkként, valamint megjegyzésként honnan, milyen szolgáltató.
    Első kommentként majd indítok is. Hogy milyen részletes hely infókkat adsz meg, az a te dolgod, de házszámot lehetőleg ne nagyon írkáljon be senki. Csak annyit például, hogy Budapest, 44. kerület :) Fityfiritty utca, vagy aki úgy van vele csak kerület.
    Tehát a lényeg, hogy egy átofgó képet kapjon aki új net bekötést akar, hogy egy adott helyen adott szolgáltató milyen teljesítményt nyújt. Jöhet kábeles, mobilnetes mérés, publikus Wi-fi, gyakorlatilag bármilyen netről!
    Várom a méréseket!:)

    adika4444 9 éve 47

  • Használjuk a Google public DNS-t mint névfeloldó szerver

    A napokban figyeltem fel arra, hogy egyes nagy netszolgáltatóknál a DNS azaz névfeloldó szerver rosszalkodik. Engem ez nem érintett, így csak néztem mi van, aztán rájöttem, hogy nekem már a beállított Google public DNS dolgozik. Most leírom, mi a teendő, hogy neked is jó legyen, és a szolgáltatói DNS hibái ne szóljanak bele a böngészésedbe.
    Fontos azonban leszögeznem, hogy ha a kábelek, jelszintek a rosszak, akkor ez a megoldás keveset, vagy semmit sem fog segíteni, de egy próbát megér. Ha a speedtest avagy sebességmérő oldalakon megvan a teljes netsebességünk, akkor viszont már szinte biztos, de még mindig nem 100%-os a DNS hibája.
    Csak röviden, hogy mi is ez. A névfeloldó szerver látja el annak a feladatát, hogy ne hosszú számsorokat tehát IP-címeket kelljen írnunk, hanem csak annyit, hogy logout.hu, google.hu.
    Azért nézzük a beállítási módokat.

    I.Windows 7/8/XP

    1. Windows+R avagy startmenü>futtatásba beírni: ncpa.cpl
    2. Kikeresni az általunk használatos kapcsolat nevét, majd jobbgomb a nevén.
    3. Katt a tulajdonságokra, majd a TCP IP vagy TCP IP v4 protokol nevére.
    4. Válasszuk ki a DNS szerver kézi megadását
    5. Írjuk be:
    első mező: 8.8.8.8
    Második mező: 8.8.4.4
    amúgy a számok közé ha space-t nyomtok itt, az a legbiztosabb, úgy is ponttá alakítja a Windows.
    6. Oké gomb, majd bezár gomb, és kész is.

    II. TP-LINK routerek (régi felület)

    Folytatás...

    adika4444 9 éve 4

  • Új cikkem, hogy hogyan használjuk a Google public DNS-t alapértelmezett névfeloldónak

    Ismét alkottam egy új cikket. Azt írja le, hogyan tudod a Google public DNS-t haszználni névfeloldóként. A cím:
    [Ez/katt ide]
    Bocs a hibás linkért, csak volt egy kis keveredés a cikk körül.

    adika4444 9 éve 3

  • Logitech Touch Keyboard K400 920-0031 megbővítése

    Hali!
    Leírom annak a történetét, hogyan turbóztam fel a Logitech Touch Keyboard K400 920-0031 típusú billentyűzetemet.

    előzmények
    Ezt a billentyűzetet hordom magammal suliba, meg ahová megyek a notival. Sok kényelmi funkció van rajta, ezt a bejegyzést is róla írom. Na most a problémám az volt, hogy amikor

    gyorsan írtam, akkor ha az alsó részen írkáltam, akkor veszettül zörgött az amúgy se hangtalan billentyűzet. Így elhatároztam, hogy valami teszek a zörgés ellen, hogy a szóköz

    megnyomásakor ne legyen olyan érzésem, hogy most szakadt le az asztal. A probléma amúgy az, hogy a lenti középső lábon nincsen gumírozott felület, így nem csúszásgátolt ami nem

    probléma, viszont ami már nagy baj, hogy mélyebben van, ergó csak akkor érintkezik az asztallal, ha írok. Ezzel nem is lenne még mindig probléma, de mivel vékony nagyon a

    billentyű, így több alátámasztást igényel.

    A megoldás
    Elhatároztam, hogy ez nem maradhat ennyiben. Így fogtam egy kis papírt, és elkeztem kissebb nagyob darabokat hajtva, nem hajtva berakni. Mivel a 3. próbálkozás se sikerült, a

    zsebkendő mellett döntöttem. Igen, hülyén hangzik, de igen jó megoldás. ezt is kijátszottam, hogy mennyit kell tépni/hajtogatni, egy olyan széltébe kb. 1,5 centis, hosszúságban pedig 3

    Folytatás...

    adika4444 10 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.