2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ezen egy kicsit kiakadtam...

    ...szerintem mindenki gyorsan rájön, hogy miért.

    Google expands Play Movies to 21 new countries

    ABal 10 éve 7

  • A szokás hatalma

    Ahogy ma olvasás közben az oldal végére értem, a szokásos módon megérintettem az oldalt, hogy frissítsem. Ezúttal azonban nem történt semmi. Megismételtem a mozdulatot, de azonnal rá is jöttem, mi a hiba: nem stimmel a technológia.
    Az elmúlt fél évben elolvasott könyvek több mint 90 százalékát egy érintőképernyős e-könyvolvasón olvastam, de ez itt a kezemben... egy nyomtatott könyv. Úgy látszik, már át is szoktam, és az azelőtt bevett lapozás már nem az alapértelmezett mozdulat a számomra. Vicces (és tanulságos) volt ráeszmélni, hogy milyen könnyen alakult ki bennem ez az új mechanizmus.

    ABal 10 éve 6

  • Kindle Paperwhite 2-t rendeltem

    A rendelés Már egy ideje forgattam a fejemben a gondolatot, hogy e-könyv olvasót vegyek, de a rám...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 32

  • Galaxy Tab 7.7 – a nagy kaland

    Ha valaki ma ránéz a Samsung kínálatára, aligha ugrik meg a pulzusa a látott eszközök izgalmas dizájnja miatt. Engem sem mostanában fogott el az a bizonyos „most azonnal akarom” érzés. Egy ideje a Samsung belesüllyedt az unalomig ismételt tervezői elemekbe, és nem látom az igyekezetet, hogy a mennyiségi harcból minőségibe váltsanak (a Note 3 bőrt imitáló műanyaghéj hátlapját nem sorolnám ide). Ez azonban nem volt mindig így.

    Utoljára másfél évvel ezelőtt kerített hatalmába a fent említett érzés egy Samsung termék iránt. Ez a Galaxy Tab 7.7 volt, ami a 2011. szeptemberi bemutatója idején, – és még bőven az után is – szerintem az Android csúcsa volt tabletben.

    Már ekkor felfigyeltem rá. Nem is volt nehéz követni, hiszen mindenhol nagy várakozás előzte meg a megjelenését.

    Folytatás...

    ABal 10 éve 0

  • Volt egyszer egy játék(os)…

    Mindenki életében van legalább egy dolog, amiért lelkesedik. Lehet ez egy átmeneti állapot vagy akár egy életre szóló szenvedély, de biztosan találnánk ilyet. Én is sok mindenért lelkesedtem már életem során, és e szenvedélyeim egyikéről szól ez az írás.

    Talán gyerekesnek fog tűnni, hogy egy játékról kezdek írni, és nem ismertető lesz belőle, hanem valami sokkal személyesebb. Talán még az is felmerül, hogy vajon megérdemli-e egy játék ezt a bánásmódot? Minek kellene megemlékezni róla? A játékok jönnek- mennek és egyik olyan mint a másik: ideig-óráig elvan velük az ember, aztán kiadnak egy újat, a régi meg megy a fiók aljára.
    Mégis, egyszer-kétszer az ember ráakad valamire, amit valahogy nem enged el olyan könnyen, és folyton leszedi róla a fiókban rápakolt cuccokat. Mintha még számítana. Mintha többet jelentene.

    Az én esetemben ez a Test Drive Unlimited.

    Folytatás...

    ABal 11 éve 5

  • 2.0 – Second life

    Elsősorban azoknak szól, akik mint jómagam, csak most váltanak, vagy még mindig kitartanak.

    Több hónapos kitartásom megingott egy percre, és ez maradandó következményekkel járt a telefonomra és rám nézve is. Rányomtam a KIES-ben a frissítés gombra, és a telefonom alig tíz perccel később a klinikai halál állapotában lebegett. A KIES az általam ismert legpofátlanabb telefongyilkos. Legalábbis badán.

    Szóval, átmenetileg lett egy téglám és kezdhettem gondolkodni, hogy mihez is kezdjek. Persze előtte jól elátkoztam gyengeségem pillanatát, aztán a KIES-t majd rögtön utána a Samsungot is.
    Jöhetett a nagy újraélesztés a multiloader segítségével. Az sem volt zökkenőmentes, de végül is felkerült a telefonomra a Nami-féle LC1-es szoftver.

    A 2.0-ról már ismertek miatt nem sok jóra számíthattam, de úgy gondoltam, ha már így alakult, legalább kipróbálom és ezzel a lendülettel neki is álltam kiismerni.
    Az igazság az, hogy csak nekem új ez az egész, mert a legtöbben már jó ideje használják a bada 2.0-át, megírtak róla már mindent, de ahogy mondani szokás, egy újszülöttnek minden vicc új.

    Folytatás...

    ABal 11 éve 7

  • bada 2.0

    Néhány napja végre megérkezett az eredeti Wave-ekre is. Ahhoz képest, hogy milyen hosszan kellett rá várni, szerintem szánalmasan primitív és kiábrándító lett.

    Azt gondolom, hogy nem a fejlesztésével telt el az a sok idő, talán inkább csak féltek kiadni.

    Nem is érdemel több szót.

    ABal 12 éve 2

  • Büntethető?

    Mindenki döntse el maga, hogy mit gondol erről:

    http://www.sg.hu/cikkek/88832/arizonaban_borton_jarhat_a_netes_trolloknak

    http://games.yahoo.com/blogs/plugged-in/arizona-bill-could-criminalize-internet-trolling-184547052.html

    ABal 12 éve 5

  • Egy troll naplójából

    június 25.
    Az egész napot keresgéléssel töltöttem. A legutóbbi kísérleteim, hogy hosszabb ideig elfoglaljam magam, kudarcba fulladtak, de nem adom fel.

    Június 27.
    Ma rátaláltam egy fórum oldalra. Beleolvasgattam a témákba. Hogy egyesek ezzel töltik az idejüket, a helyett, hogy élnék az életüket!? Mi ebben az élvezet, mások szavait lesni egy képernyőn? Nyomik. Tovább léptem, ez nem nekem való.

    Június 28.
    Valamiért mégis visszatértem az oldalra. Nem is tudom, mi fogott meg. Időnként parázs vitákat is látok.

    Július 1.
    Már egy ideje követem egy fórum életét, de még nem is regisztráltam, csak olvasgatok.
    Mi a franc lehet az a „troll”? Már néhányszor belefutottam. A Google szerint valami meselény vagy mi...? Hát, a srác, akire mondták nem tűnt annak a beszólásai alapján, de az tény, hogy népszerűek voltak a hozzászólásai, mert szinte mindenki reagált rájuk. Ezen elgondolkodtam.

    Július 2.
    Regisztráltam, és találomra hozzászóltam egy-két fórumon. Meglepetésemre, mire frissítettem az oldalt már négy újabb poszt született, amelyek letolták a képernyőről az enyémet. Hmmm.

    Folyton letolnak a képernyőről! Többet kell írnom!

    Hát, ez így sehogy se jó! Valahogy máshogy kell ezt csinálni. Az én hozzászólásaimra miért nem reagálnak? A francba az egésszel!

    Folytatás...

    ABal 12 éve 31

  • A tartalékrendszer

    „A bada csak tartalékrendszer”

    Ezt az egyik fórumozótól kölcsönöztem, nem mintha ennek különösebb jelentősége lenne, mert bárki leírhatta volna, de a tény, hogy tulajdonképpen egy a bada védelmében született gondolat részének is tekinthető, már elgondolkodtatott.

    A címben foglaltak valóban elég nyilvánvalóak mostanra, de felmerül a kérdés, hogyan szándékozik a Samsung életben tartani egy tartalékrendszert, ha már senkinek nem lesz bizalma iránta mire netán szükség lenne rá? Mert a Samu mostanra legyilkolta a potenciális vevőkör jókora szeletét, nevezetesen az első generációs Wave tulajdonosokat. Azokat, akik elsőként szavaztak bizalmat egy akkor ismeretlen, kezdő rendszernek.

    „Majd az új vásárlók életben tartják”

    Alapvető tévedés. Persze, az új eladások is lényegesek, de nem mindegy, hogy milyen előzmények után kerül a piacra egy új készülék és a régi tulajok döntő többségének milyen véleménye alakult ki eddigre a rendszerről és annak támogatásáról. A már kialakult vásárlói kör cserben hagyása óriási hiba, és meglehetősen rövidlátó politika.

    Folytatás...

    ABal 12 éve 4

  • 14 hónap az „óceánon”

    Ennyi ideje, hogy Symbianról Badára költöztem.

    A Badáról, mint operációs rendszerről közvetlenül nem volt véleményem, inkább csak tesztekből szerzett benyomásaim, de megtetszett a Wave és gyakorlatilag maga a telefon volt az, amit meg akartam szerezni – az operációs rendszer mint elmaradhatatlan járulékos tényező jött vele. Persze, azért jól körülnéztem előtte, de jobb ajánlat szerintem akkor nem volt. A Wave-et eladta a hardvere és az ára. A Badát illetően pedig bíztam a jövőben.

    Az első benyomások pozitívak voltak, és boldogan lépdeltem hazafelé a vadonatúj, érintőképernyős telefonommal.

    A Wave lenyűgözött az elsőosztályú anyaghasználatával és az összeszerelés minőségével, de ami feltette az „i”-re a pontot, az a kijelző volt. SuperAmoled. Első látásra beleszerettem. Valami csoda volt az a kontraszt, a színek élénksége (a színek telítettsége nem zavaró a számomra). A nagy szerelem az akksi időn is mély nyomott hagyott, mert szegénykém egy napot sem bírt ki az első hónap során. Ennek persze az újdonság és a számomra új operációs rendszer is okozója volt, hiszen ki kellett ismernem, mindent meg kellett tanulnom. Óriási előnnyel indultam, mert mielőtt a Wave hozzám került volna, már hónapok óta olvastam az itteni fórumot.

    Folytatás...

    ABal 12 éve 37

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.