2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Total Recall (2012)

Írta: | Kulcsszavak: total recall . colin farrel . kate beckinsale . 2012

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Előre leszögezném, hogy nincsenek nosztalgikus érzéseim az eredeti verzióval kapcsolatban, eléggé régen is láttam, így nem hasonlítottam össze a két filmet. Csupa rosszat olvastam eddig róla, de úgy döntöttem adok egy esélyt és milyen jól tettem! A TDKR és az új Bourne film okozta csalódás után végre egy pörgős eksönmúvi. Persze, nem váltja meg a műfajt, szó sincs kiemelkedő alkotásról, viszont három dolog nagyon tetszett a filmben.

Az első: nagyon bejött a megalkotott világ, miközben nyomokban rá lehet ismerni helyekre. Nyomasztó, zsúfolt, átláthatatlan, de nagyon hangulatos.

A második: végig pörgős marad a film. Bunyó, dara, bunyó, üldözés földön, bunyó, üldözés levegőben, dara, bunyó és így tovább, szuper tempóban nyomják végig. Persze van egy két lassabb rész, de nagyon rövidre fogják, egyáltalán nem töri meg a ritmust. Ráadásul közben azért van történet is, ami nyilván nem Háború és béke mélységű, de pont annyi, hogy ne csak agyatlan ámokfutás legyen.

A harmadik: végre egy akciófilm, amiben nincs nyál! Ez a tény önmagában is megér egy teljes pontot, mióta vártam már egy ilyet, mennyit anyáztam, hogy minden nyomorult akciófilmbe bele kell tenni egy rohadt romantikus szálat, de most végre megcsinálták. Nyilván azért elcsattan egy csók, plusz némi könnybe lábadós nézés, de az összes ilyen jelenet nem vesz el két percnél többet az életünkből (egy közel kétórás filmnél ez baromi jó arány). Még az Expendables 2-ben is jelentősen több időt kellett Stallone elmerengni próbáló tekintetét bámulni, pedig az a film aztán tényleg csak az eszetlen darálásról szól.

Bryan Cranston-ból talán elfért volna kicsit több, szerintem szuper főgonosz alapanyag. Kate természetesen nagyon badass, jól áll neki a rosszlány szerep, szexi meg minden, erősen haúúúú. Mindent összevetve, jól szórakoztam így, hogy nem volt összehasonlítási kényszer és a felsorolt dolgok miatt meg különösen tetszett.

7/10

Hozzászólások

(#1) Иван


Иван
őstag

Én is meg akarom nézni, leírás alapján nem tűnt rossz remake-nek, de vmiért tényleg lehúzták.

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#2) Viszlát válasza Иван (#1) üzenetére


Viszlát
addikt

Egy bizonyos korosztálynak ez egy nagyon komoly kult-film volt, éppen ezért lehetetlenség számukra tetsző remake-t csinálni. Kivétel nélkül az összes lehúzás ilyen szerző tollából származik.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#3) bambano


bambano
titán
LOGOUT blog

Mert az előző jó volt, Svarci is, meg Stone is. Stone pl. kifejezetten jó volt az utálkozós szerepében.

Svarci után berakni egy ilyen nyiszlett figurát főhősnek... utána mindenki nyiszlett.

Mondjuk nálam a két csirke bejövős :)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#4) BITBOYS


BITBOYS
addikt

Mivel egyik sem követi a novellát, így simán volt értelme a feldolgozásnak. Bennem él még a remény :D
Remélem mihamarabb eljutok moziba és megnézem.

Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.

(#5) danih


danih
addikt

Szar lett az új Bourne film?

(#6) Nordic válasza danih (#5) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Ez engem is érdekel. Az első 3 tetszett, és az új Bourne főszereplőt is csípem, szerintem jó színész Jeremy Renner, nem beszélve Rachel Weisz-ről. Amúgy a TDKR alatt mit értettél?

(#7) Viszlát válasza danih (#5) üzenetére


Viszlát
addikt

Rém gyenge, szerintem. Nem csak a trilógiához képest, hanem úgy önmagában értékelve is.

Nordic: The Dark Knight Rises.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#8) Nordic válasza Viszlát (#7) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Így már értem...arra is igen kíváncsi vagyok.

(#9) Brutális eb


Brutális eb
addikt

Jó lesz ez.
Majd otthon ágyban fekve puki szagtól mentesen(Legalább is másétól)

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

(#10) joey04


joey04
titán

Ma néztem meg. Az előzetes tetszett, de tudjuk, hogy az nagyon becsapós tud lenni. Aztán a kritikák elbizonytalanítottak, főleg, hogy azt írták jóval gyengébb az eredetinél, és nekem az pl nem nagyon jött be, gyenge átlagos filmnek tartom. Ez viszont tetszik, még ha nem is világmegváltó. Nagyon jó, hogy valóban végig pörög a film, nagyon feszes az egész. Nálam is 7-es kb.

A TDKR viszont nekem nagyon bejött, még az előző résznél is jobban. az 9.5 simán.

Amit még várok: [link]

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.