Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#33) Eastman


Eastman
őstag

Én a sütőben készítem a rizst. Nem menedzselem, megcsinálja magát.

Agglegényrizs 2 személyre

- előveszek egy nagy jénait
- sűrű szűrőben folyó víz alatt megmosok pontosan egy bögrényi rizst
- beleborítom a jénaiba
- megsózom
- melléteszek mindenféle zöldséget és fűszereket, amikhez épp' kedvem van

(pl. kukorica, egész paradicsom, brokkoli, szeletelt sárgarépa, stb...)

- egész hagymát is (ez a végére édes lesz)
- rá két bögre vizet --> a rizses bögrével

(ekkor a rizsen kívül minden felúszik a víz tetejére)

- ráteszem az üvegedény fedelét
- be a sütőbe!
- kb. 250 - 300 fokra tekerem
- leülök gépezni
- mikor a szobában érzem az illatát dinamós elemlámpával bekukkantok...

(...a sütőajtó üvegén keresztül)

- mikor elfőtte a vizet és nagyon picit megpirult; két fogókesztyűvel kiveszem
- elég szexi, mert szép színes a teteje a zöldségektől
- megégetem a szám, mert olyankor még forró.

Előkészítés 5 perc, sülés 20 - 30 perc.

Megjegyzés:
Frissen fogyasztandó! Ha kevés lett a víz másnapra megkeményedik kicsit a rizs. Jó úgy is, csak "bele kell harapni". Minden jénai és minden sütő más és más, ergo ki kell tapasztalni az összeállítást. Ugyan ez igaz a só mennyiségére is. A jénai méretétől függően lehet kreatívkodni az agglegényrizzsel. Csajozáshoz (ha vendéged van és mást is megkínálsz belőle) frissen fogyasztva ajánlom.

Jó étvágyat!

u.i.: ...írjátok meg, ha sikerült, ha ízlett...

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.