Tegnap készítettünk ilyet először, és pozitív csalódás volt. Ma délután sütünk még egy adaggal. Igazi karácsonyi süti, de mégsem mézeskalács vagy hasonló. Nem is nehéz és mutatós és sok lesz belőle (Bár mi 1 kg lisztből csináltuk ).
Hozzávalók:
- 25 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 kiskanál őrölt szerecsendió
- 1 kiskanál fahéj
- 1 kiskanál őrölt szegfűszeg
- 2 tojás + 1 a kenéshez
- 10 dkg darált dió
- dió a díszítéshez
Elkészítése:
1. A puha margarint keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük simára.
2. A lisztet keverjük össze a sütőporral, fűszerekkel és csipetnyi sóval. Adjuk hozzá a margarinos krémhez, jól dolgozzuk össze a darált dióval és alufóliába csomagolva, legalább 1 órán át pihentessük a hűtőben.
3. Az idő leteltével a tésztát kb. fél cm vastagra nyújtsuk ki és pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. A kis korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük, mindegyikre tegyünk egy fél diót, és végül kenjük le őket a tojással. 200'C-on kb. 15 perc alatt meg is sülnek.