2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Isteni finom update bejgli...:)

Írta: | Kulcsszavak: update diós és mákos bejgli :)

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tegnap sütöttük meg a bejgliket, idén először update szerint. Isteni finom lett, nagyon gyönyörűek és nagyon guszták. :) Szerintem nem lehet megmondani róla, hogy nem a hagyományos bejgli. Szóval tökéletes. :)

A recept:
• 1 kg Update1 liszt
• 60 dkg Update1 vaj
• 10 dkg Update1 Prebiosweet (mi nyírfacukrot használtunk)
• 2 dkg élesztő
• 2 dkg Update1 só
• 6 dl tej
• 2 db tojássárga

A liszteket elkeverjük, belerakjuk a sót meg a vajat, kicsit összedolgozzuk a tésztát. Az élesztőt és az U1 Prebiosweet-et a tojássárgájával és a tej 1/3-val összekeverjük és elkezdjük gyúrni a tésztával együtt. Folyamatosan hozzáadjuk a maradék tejet. A kész tésztát pihentetjük 5 percig, majd 4 felé osztjuk, hűtőbe rakva pihentetjük. Téglalap alakúra kinyújtjuk, és rárakjuk a tölteléket.

Töltelék:
• 1 kg dió
• 20 dkg Update1 Prebiosweet
• 2 db citrom héja
• 1 db narancs héja
• 1 dl víz

A dió felét az ízesítőkkel egy tálba rakjuk, az U1 Prebiosweet-et a vízzel felfőzzük és a száraz anyagokkal elkeverjük, majd ha kihűlt, belekeverjük a dió másik felét. 260 gr-os gombócokat mérünk ki belőle. Ha megvan a bejglink, lekenjük tojással (kettő egész 1 sárgája), és hűtőben pihentetjük, míg rá nem szárad, majd megint lekenjük. Ismét hűtőbe rakjuk. Ha száraz a beijgli teteje, akkor kivesszük, picit kelesztjük, megszurkáljuk hurkapálcával és 170 C-on sütőben megsütjük, míg szép aranybarna nem lesz. Ha jól készítjük, mintás lesz a teteje.
És tényleg gyönyörű mintás lett a teteje, nem repedezett meg. :K Elkészítettük ugyanezt mákkal is, nálunk mindkettő gyorsan fogy. :D Mi dupla adagból sütöttünk, 9 rúd lett belőle.

Végül a képek:

Sütőben:

Készen vannak az első rudak:

Belülről...:

:C :C :C

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.