Főzzünk ma is
A mai kaja egy leves lesz, amolyan becsinált leveshez hasonló cucc, de még sem az. Ez is inkább egyéni ízlésvilág szerint lett elkészítve.
Hozzávalók (4 személyre, 2 tányér/koponya):
-6-7 közepes nagyságú krumpli,
-1 nagyobb karalábé,
-3 átlagos sárgarépa
-3 átlagos fehérrépa
-1 maréknyi petrezselyem zöldje
-kb. fél kg disznó hús
-fűszerek (só, bors, Erős Pista... ki mit szeret)
-olaj
Vágjunk is bele!
Először a zöldségeket kell megpucolni/hámozni és szépen egy helyre rakni, majd megveregetni a vállunk, hogy milyen ügyesek vagyunk:
Ha ez megvan, akkor jöhet a szeletelés. Kb. 1x1 centis darabokra kell vágni mindent (kivéve petrezselyem zöldje), de a krumplit külön tálba tedd, mert azt később kell hozzátenni majd...
A szeletelés ha kész, akkor átmosni még a zöldségeket és mehet bele a fazékba, amibe egy kevés olajat kell előtte tenni.
Ebben kell egy kicsit átforgatni, megdinsztelni és ha már kellően puha, akkor mehetünk tovább.
Amíg puhulnak a zöldségek, addig jöhet a hús téma, apró kockákra kell vágni:
Amint ez megvan, akkor már hozzá is lehet adni a zöldségekhez:
Ezt aztán még az olajos zöldségek között addig kell forgatni míg a hús "meg nem kapja", tehát át nem fehéredik.
Ha ez is megvan, akkor forró vizet kell rá engedni:
Ezután jön a jó rész, fűszerezed, majd fedőt rá és kb. egy órát hagyod főni:
Egy óra múlva ismét ránézel a cuccra és ha leves kinézete van...
... akkor utána hozzá teszed a krumplit:
Ezután már nem sok meló van, jöhet a petrezselyem:
Tálcára vele és minél apróbbra kell szeletelni:
Most örülsz egyet, hogy még mindig mennyire ügyes vagy és beleteszed a levesbe a gazt:
Még egy jó 15 percig főzögeted, kóstolod, hogy elég fűszeres-e, ha nem, akkor itt még segíthetsz rajta, de ha kész, akkor tálalod:
Laktató egy étek, nekem 2 tányér után más kaja nem is kell