2016. június 26., vasárnap

Gyorskeresés

iGO navigáció Androidra – mi változott?

Írta: | Kulcsszavak: gépház

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Jóideje tiltottuk a fórumból és a hardverapróról is, ha valaki valamely iGO variáns Androidos eszközön történő működését, az ezekkel kapcsolatos kompatibilitási problémákat vagy felmerülő hibákat próbálta kitárgyalni, vagy egyszerűen csak sikertelenül próbálta telepíteni a terméket a készülékére.

Az tiltás oka egyszerű: alapelveink szerint a warez minden formáját tiltjuk a felhasználói tartalomban.
Ha egy készülékre jogtisztán nem elérhető egy adott szoftver, akkor minden egyes, a szoftver működésével, telepítésével, konfigurálásával, etc. kapcsolatos tartalom "warez".

Természetesen voltak és vannak azonban olyan készülékek, amelyek kivételt képeztek a tiltás alól, mert az NNG Kft. és bizonyos OEM gyártók közötti egyedi szerződések biztosították a jogtiszta szoftverhasználatot.

Ahogy azt a legtöbben tudjátok, a mobiltelefonok között összesen két androidos készülék létezik, ami megfelel ezen feltételeknek, az egyik a Samsung Spica, a másik a Motorola Milestone.

Ezek mellett léteznek olyan tabletek, vagy PNA-k, amelyek android alapúak, és gyárilag elérhető hozzájuk az iGO Primo valamely változata (pl. NAVON bizonyos termékei, vagy Prestigo tabletek egy része).

Történt viszont egy apró változás az elmúlt hetekben: az iGO Primo izraeli verziója megjelent a Google Play áruházban. Ennek hozományaként voltak fórumtársak, akik újraértelmezték a korábbi tiltást, és úgy érezték, innentől szabad a pálya, és semmi nem tiltja az NavNGo Kft termékeivel kapcsolatos eszmecserét azoknak a készülékeknek a topikjában, amelyekre az adott szoftver jogtisztán továbbra sem elérhető (ez az itthon használt androidos készülékek 99%-a).

Sajnos azonban, attól, hogy az Izraelben élők egy speciális kiadását élvezhetik az iGO Primonak, ez még nem jelenti azt, hogy Magyarországon élő magyar felhasználók a buherált licenc fájlokkal és az innen-onnan összekukázott térképekkel jogtisztán használhatják ezt a terméket, azaz ugyan azok a szabályok élnek tovább, mint amik korábban is léteztek.

Ezt a szabályt egészen addig fenn kell tartanunk, míg meg nem jelenik a Google Play store-ban a hazai felhasználók számára is jogtisztán megvásárolható iGO Primo.

Hozzászólások

(#1) Kalandor


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog (1)

UP!

Ψ

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.