A kulináris különlegesség a Tong zi dan nevet kapta.
Talán a nevéből is kiderül, Kínában szoktak rá a fogyasztásra. Dongyang település piacán lehet beszerezni ezen különlegességet.
A tojásokat egyenként és alaposan tisztítják meg a főzés előtt. Nem maradhat szennyeződés a tojáshéjon. (Be kell tartani a szigorú eü szabályokat.
A közeli iskola, 10 év alatti, fiú tanulói szolgáltatják a főzőfolyadékot.
Első körben nagyon hosszan, héjában főzik a tojásokat. A többórás előkészítő főzés után megtörik őket. Majd főzőlevet cserélve, lassan tovább főzik a tojásokat, hogy a fehérje rész megkapja a sárgás-barnás színt. Az elpárolgó főzőlevet folyamatosan pótolják.
A képi illusztrációt inkább csak linkelem. Erre tessék fáradni a képekért és további információkért.
Ha valaki megkóstolja, egészségre!
(Én kihagyom ha lehetséges.)
mod:
Mivel felmerült a gyanú, hogy ez kamu, kerestem nektek videót hozzá. ----->
Az elején megmutatják a 100 napos tojást. Még egy tojáskülönlegességet, a kikelés előtt főzött tojást. (Na ezt sem akarom megkóstolni.) A maradék időben a vizeletben főzött tojást mutatják be.