Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#44) Viszlát válasza DeFranco (#41) üzenetére


Viszlát
addikt

Az én édesanyám engem így tanított: a jó erős alapléhez annyi vizet öntünk a csontra, hogy éppen ellepje. A zöldség aránya legalább a csont súlyának a harmada, tehát 1 kg csonthoz 30-40 dkg leveszöldség szükséges (sárgarépa, fehérrépa, petrezselyem, zeller vegyesen, ízlés szerint*). Hagymából kilónként 1-1,5 fej méretétől függően, de nyilván ha szereted jó hagymásan, akkor nem gond ha többet teszel bele. Só ugye érzésre megy, borsból az egész a legjobb, 7-8 szem/kg. Extrának esetleg egy csipetnyi őrölt szerecsendiót.

Ezt mindet összeborítod és csak annyi kakaót adsz rá, hogy semmiképpen ne forrjon, mert akkor zavaros lesz és az nem jó. Magára hagyni csak rövidebb időre szabad, amikor felhabosodik a teteje, a habot le kell szedni róla, mert attól is zavaros lesz a lé. 2,5-3 óráig főzöd, fedő alatt, lassú tűzön, majd leszűröd és örülsz.

* Én nem annyira szeretem a petrezselyem ízét, ezért abból kevesebbet teszek, sárgarépából meg többet, mert annak az édeskés íze meg bejön.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.