Nem tudom, hogy ki ismeri a szerkezetet, elektromos és jellemzően süt, a neve pedig raklet. A raklet egy pofonegyszerű cucc, van benne egy darab fűtőszál, ami kicsit kanyarog egy négyzetes, esetenként kör alakú teflon lap alatt, alulra pedig X darab kisebb tálcácska tolható be, ide kerül a sajt. Felül közben süthető konkrétan bármi, mi jellemzően a csirke, bacon, gomba, hagyma, cukkini vonalat szoktuk erőltetni.
Ehhez a kombóhoz nem árt még egy szögegyszerű saláta, illetve némi kenyérnemű sem.
Ennyi, kész a vacsora (ebéd), s mivel a raklet jellemzően nem két főre kalkulál, ezért mi jellemzően meghívunk 8-10 embert, bontunk pár bort. És baromira adja. Leginkább azért, mert iszonyatosan hangulatos, hogy körbeülünk egy asztalt, aminek a közepén ott sistereg a kaja, mindenki forgatja, cseszegeti a sülő terméket, néha valaki lesöpör a tányérjára egy adagot, szedegetjük ki a sajtot alulról, megy a táplálkozás, és rendre mindenki legalább három kört bevállal.
Közben csorog a bor, emelkedik a beszélgetési kedv, mennek a poénok, tényleg remek, lassan megtelik mindenki és senki sem rohan el, hogy köszi, de mennem kell, egy ilyen kombó után a népek ejtőznek a lakás különböző pontjain, egyfajta kellemes, alfa állapotba helyezkedik mindenki, jó és kész. És a raklet nem egy drága cucc, maga a gép 10-20k között érhető el mérettől függően, egy komplett vacsi mondjuk 10 főre is megáll 8-10k-ból, ami fejenkénti bontásban igen baráti.
Persze vannak a dolognak hátulütői is. Egyrészt elég komoly szaga lesz a környéknek, mi nyáron mindenképp valami teraszon toltuk, hűvösebb idő esetén masszív szellőztetés ajánlott az event után. Illetve el kell mosogatni, ami embert próbáló task, ha ügyes vagy, akkor a vendégsereg egy részét rá tudod venni arra, hogy minimálisan szálljanak be a takarításba, úgy elég hatékony a dolog.
Fentiektől eltekintve viszont a raklet az egyik legkiválóbb program estére, normális társasággal egyszerűen felülmúlhatatlan hangulatot produkál. Különösen ajánlott.