2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Xbox 360 Controller for PC

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Manapság már egy pc-játékos sem élhet gamepad nélkül, lévén a személyi számítógépes piacot is rendre elárasztják...

[ ÚJ TESZT ]

Manapság már egy pc-játékos sem élhet gamepad nélkül, lévén a személyi számítógépes piacot is rendre elárasztják a komolyabb sport és szimulátor programok, melyek irányításához nélkülözhetetlenek e perifériák, valamint sok játék esetében a maximális élmény eléréséhez ajánlott a komolyabb játékvezérlők beszerzése; így döntöttem én magam is a Microsoft irányítója mellett.

Habár a Logitech Controller-családjából is akad jó pár vetélytársa – gondoljunk csak a méltán népszerű Rumblepad2-re avagy Chillstream-re, ám a gamepad megvásárlásában a legnagyobb szerepet az Xbox 360 játékainak pc-s portjai játszották.
Olyan címekről van tehát szó, mint a konzolokon évek óta nagy népszerűségnek örvendő NBA 2K9, melynek nehézkes irányításától hemzsegnek a fórumok; avagy a PES idei epizódja.
Ám mindenképpen idevehetjük még az Epic Games sikerjátékát is, a szintén Xbox-ról portolt Gears of War-t, melynek átalakított irányítása nem mindenki tetszését nyerte el; nem beszélve a Fifa Soccer 09-ről, illetve az utóbbi idők egyik legjelentősebb autós játékáról, a Race Driver Grid-ről, melyről közismert, hogy a játék megjelenését követő patch-ek után is akadtak irányításbeli problémák egyes vezérlőkkel.

Az igazi gamer ergonómia:

Őszintén szólva az Interneten fellelhető képek alapján kissé tartottam a gombkiosztástól, lévén a megszokottal ellentétben a baloldali analóg stick és a D-pad helyet cserélt egymással.
Nos bátran kijelenthetem, hogy az aggályaim alaptalannak bizonyultak. Minden játékban tökéletesen kézre áll a kontroller, az autós programokban kiváltképp finoman lehet terelgetni verdánkat. Az ember ujjai finoman a gombokra simulnak, abszolút nem kényelmetlen.
Összeszerelési minőségben szintén jól teljesít a vezérlő, remekül van összerakva, az egész masszív hatást kelt.
Talán az analóg stick-ek lehetnének kicsivel merevebbek, ugyanis mindkét kar kis holtjátékkal bír.

Race Driver Grid:

Az utóbbi idők egyik legmeghatározóbb autós játéka, mely üde színfoltként tűnt fel a piacon és trónfosztóként vette át a helyet az EA évek óta nyüglődő sorozatától, ám a játék legnagyobb hibája mégis az irányítás maradt. Billentyűzettel egyszerűen képtelenség volt terelgetni kedvenc Mustangunkat, a helyzet sajnos más kontrollerekkel sem javult.
A játék viszont alapból támogatja az X360 vezérlőjét, így természetes volt, hogy autós játéknak a Grid szolgáltatja az alapot.
Már a menüben nagy meglepetés ért, a gamma ugyanis azonnal felismerte a kontrollert, a beállításokban pedig már a Microsoft vezérlőjére szabott iránygombokat pillantottam meg, amit feleslegesnek is tartottam átállítani, lévén olyan jól kézre álltak.
Külön kiemelném a vezérlő elején található ravasz-t, mellyel nagyon finoman tudjuk adagolni kedvenc autónknak a gázt.

Fifa Soccer 09:

Bár a játéknak van külön pc-s illetve konzol verziója is, ám a számítógépes változatot is gamepad-al élvezetes irányítani. Nos a vezérlő itt is jól teljesített, a menüből azonnal elő lehet varázsolni az X360 gombkiosztását.

Pro Evolution Soccer 2009:

A Konami játéka igazi konzol-port, még az LB, LT, X, B, A, Y stb. gombfeliratokat sem vették ki a játékból. A PES mappájában adja magát az XImput nevezetű opció, mely lehetővé teszi a Box kontrollerével való irányítást.

Egyelőre ennyi játékot volt időm leteszteli 1 nap alatt az új vezérlőmmel, ám kétség nem fér hozzá, hogy az NBA 2K9 konzolos portjával sem lesz gondja, csak úgy mint a Gears of War-al, mely ugyancsak nagy valószínűséggel fogja automatikusan felismerni a vezérlőt.
A hardcore gamerek az Xpadder nevű alkalmazás segítségével pedig az FPS-ek vezérlését is kipróbálhatják akár pc-n.

Az Xbox 360 Controller tehát egy nagyszerű konstrukciójú vezérlő. Kényelmes, gombkiosztása egy pillanat alatt megszokható, ráadásul remekül kézre is áll, melynek köszönhetően az irányítás nagyszerű. Az újabb játékok esetében, főleg a konzol-portok esetén kiváló választás,
Hogy egyik fórumozó társam szavával éljek:” Az Xbox vezérlője a KONTROLLER”. Való igaz, ha újból választhatnék, ugyanezt a vezérlőt venném meg, melynek 8 ezer Forint körüli ára nem is olyan vészes.

+
- Korrekt ár
- Kényelmes
- Rengeteg játék felismeri
- Tökéletes játékvezérlés
- Xbox 360 portokhoz nélkülözhetetlen

-
- Analóg vezérlőkarok lehetnének masszivabbak

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.