2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Usafis phishing, spam

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Usafis, a nagy átvágás! Nagyon csúnyán tudnék fogalmazni ezekről, de nem teszem, mert csak a címlapra...

[ ÚJ TESZT ]

Usafis, a nagy átvágás! Nagyon csúnyán tudnék fogalmazni ezekről, de nem teszem, mert csak a címlapra kerül az írás, és nehogy a cenzúra miatt ne értesüljetek erről a lehúzásról.

Csak azért írok néhány mondatot nehogy más is úgy besz*pja, mint ahogy én tettem! Valamikor régen regisztráltam egy zöldkártya lottó oldalon, ez volt az a kib.. usafis.org, de nem azért írtam le a címet, hogy bárki beüsse, hanem azért, hogy kerüljétek el !!!!!

Én a yahoo-s címemen láttam minden nap, ezen kívül még jónéhány helyen felbukkant. Gondoltam, ha a yahoo még nem vette le ilyen hosszú idő óta, akkor csak nem lehet gond az oldallal, nem a klasszikus torrenten levő 'te vagy az egymilliomodik látogató' nap, mint nap.

Mivel úgyis tervbe volt véve a kiruccanás, úgy döntöttem, hogy regisztrálom magamat, de semmi komoly csak az e-mail címem adtam meg, annyi.

Reggel meg telefonáltak, hogy még néhány adatra szükségük van, kedvesek voltak, hallottam, hogy nagy pörgés van a háttérben, teljesen képben voltak ezzel a zöldkártyás dologgal kapcsolatban, nem is gondoltam, hogy bármi gond lehet. Mindig ügyelek a gépem tisztaságára, nem válaszolok soha spamekre, nem regisztrálom soha magamat semmi olyan oldalra, amiből bajom származhatna, de itt valahol elcsesztem.

Elbeszélgettünk kb egy negyed órát, aztán átkerültem egy másik nőhöz, akivel szintén beszélgettünk néhány percet az amerikai helyzetről, munkáról, szállásról, aztán még egy kis adategyeztetés után, mint név, születésnap, még kérte, hogy diktáljam be a bankkártyámon levő számot, nem gondoltam volna, hogy ezzel is el lehet csúszni, de én vadbarom megtettem. Nem gondoltam, mert ezt bárki le tudja lesni a kasszánál is mögöttem. Azért megkérdeztem, hogy minek kell a szám, ő meg mondta, hogy ne aggódjak, ez csak egy lépés, hogy valósak-e az adatok. Tehát semmi pin kód, meg azonosító nem kellett, aztán már jött is az sms, hogy egy bizonyos összeget leemeltek a számlámról. B*sszák meg!

A beszélgetés alatt kaptam telefonszámot is, amit hívhatok bármi baj van, azonosítót, stb.
Még beszéltünk mikor megjött az sms, mondtam, hogy itt valami félreértés történt és készségesen átirányított a munkatársához, akivel meg lehetett beszélni, hogy itt valami nem stimmel. Ez a barom mondta, hogy utánajár és hívni fognak hamarosan.

Egy óra alatt kétszer telefonáltam rájuk és mondták, hogy ne izguljak visszahívnak, egy órán belül, vissza is hívtak, ekkor már átállítottuk a limitet egy forintra. Próbáltak alkudozni, mondták az egész összeget nem tudják visszautalni, de öt év helyet két évre leviszik a regisztrációt és visszautalnak száz dollárt, mondtam, hogy ne százat, hanem az egészet utalják, mert szükségem van rá!

Érdekes, hogy miközben beszéltem az egyikkel, volt egy bejövőm, mondtam, hogy várjon, mert ezt fel kell vennem. Egy másik hívott ugyanettől a szervezettől, ő már azt mondta, hogy százhetvenötöt tudnak visszaadni, azt mondta, hogy háromhetvenötből visszautalnak, így nekem csak százba kerül, tehát elszámolta magát egy százassal. Azt mondta, hogy hét munkanapon belül visszautalják, ami szintén furán hangzik, mi tart ezen ennyi ideig. Az egész idő alatt készségesek és segítőkésznek mutatkoztak, de nagyon sántít nekem az egész sztori. Azért egy ingyenes dolog miatt, lekapcsolni nyolcvan rongyot... Jó azt mondják, hogy ők átnézik az iratokat, hogy minden rendben menjen. Küldözgetik a levelet azóta is, hogy mit töltsek ki, milyen adat hiányzik még, stb. Meg hogy utalják a száz! dollárt vissza hét munkanapon belül. Viszont, ha sikerül levenniük, akkor szerintem egy fillért sem utalnak. Legalábbis a netes 1 ill. 2 hozzászólások alapján ezt látom.

A bankos telefonos diszpécsernő mondta, hogy először Szingapúrból, aztán Olaszországból próbálták levenni, tehát valami nemzetközi csalóbrigád ez, mikor bementem a bankba, ott mondták, hogy az összeg még rajta van a számlámon, de már blokkolva az usafis által. Kitöltöttünk egy nyilatkozatot, hogy itt valami jogtalan dolog történt, de kérdéses hogy mi lesz. Holnap kiderül, hogy lepattant-e az a nyolcvan rongy a számlámról, vagy sem.

A bank is próbál valamit intézni, ez lehet egy-két hét, de max százhúsz nap. Viszont, ha nincs az értesítő sms beállítva, akkor szerintem tovább húzzák lefelé a lóvét, és ha nem telefonálok be, akkor esély sincs arra, hogy a lóvé megmaradjon.

Tehát azt tudom tanácsolni mindenkinek, hogy semmilyen hivatalos adatot, még a születési dátumát se adja meg senkinek, max abban az esetben, ha a telefonjához vagy a saját bankjában intéz valamit, de a bankosok meg nem kérnek bankkal kapcsolatos számokat. Ezzel tisztában is voltam, de nem gondoltam, hogy már a bankkártya számával is lehúzhatnak, azt hittem tényleg csak azért kérik, hogy leellenőrizzék valós adatokat adtam-e meg. Meg már régen nem foglalkoztam a regisztrációval, mikor a telefonbeszélgetés történt. Ráadásul, mivel azóta egy kicsit jobban utánanéztem ennek az egész usafis dolognak, a többiek elmondásával szemben nekem sikerült is leiratkoznom a levelezési listájukról, tehát elvetettem a spam gondolatát.

Tudom, hogy hatalmas ökörséget csináltam, de azért írtam ezt, mert ha egyszer olvastam volna ehhez hasonló írást, akkor most nem kellene azon izgulnom, hogy mi lesz. Valamint azért, mert az usafis címszóra rákeresve a google nem igazán dobta ki a negatív tapasztalatokat, legalábbis nem az első néhány oldalon. A prohardveres szövegek meg elég jó helyen szerepelnek a google keresőjében.

Tehát tanuljatok, én meg később leírom mi történt ezután. Remélem legalább néhány embert megóvtam ezzel a sztorival, de gondolom jónéhányan azért tisztában voltak ezzel. :$

Update: Most kaptam egy sms-t, öt nappal később a sz*rháziaknak sikerült lecsenniük az összeget a számlámról, a bank sajnos nem foghatja vissza a tranzakciót. Meglehet reklamálni, bár szerintem semmi nem lesz belőle a neten leírtak alapján, de ha mégis, akkor ezt a bankot fogom ajánlgatni mindenkinek.

Kártyatiltással együtt ez majdnem egy kilónyi tanulópénzembe került, idegeskedni már felesleges rajta, csak annyit tehetek, hogy minél több helyre eljuttatom a levelet, hogy mások tanulhassanak belőle!

Ne feledjétek a tanulságot! Ha bárki a neten akar vásárolni csináltasson webkártyát, nekem nem volt. Bár vásárolni sem akartam, mégis egy százassal megrövidített ez a csaló usafis nevű halásztársaság.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.