2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Tahi-Tóth László nem kér kólát

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Winston szemei kidülledtek. Több okból is aggódott a kialakult helyzet miatt. Egyrészt...

[ ÚJ TESZT ]

Winston szemei kidülledtek. Több okból is aggódott a kialakult helyzet miatt. Egyrészt a zsernyákkal nem kólázni kellene, hanem elküldeni valahogyan a fa.. Szóval messze. Másrészt meg mi az, hogy lány rábukik egy ilyen degenerált fejű zsarura, aki ráadásul Tahi-Tóth László?

A lány csillogó szemmel várta a rendőr válaszát. Érthetetlen, de a bal válláról mintha kicsit lecsúszott volna a blúz.

Tahi-Tóth Lászlónak nagyon jól esett a lány rajongása. Ám becsülte a munkáját.

''Szolgálatban nem iszom.''

Winston átvette a kezdeményezést. ''Igazán kedves, hogy benézett, nincs semmi gond, viszlát.'' Majd határozott mozdulattal bevágta az ajtót.

Több dolog történt egyszerre.

A lány sikkantott. Már rég volt rá példa, de most eljött az ideje. Sikkantásában segélykérés, vágy és kétségbeesettség keveredett. Tahi-Tóth László a gerincében érezte a sikkantás fontosságát és tudta, hogy mindez neki szól. Ráadásul látott már ő is detektíves akciófilmet, úgyhogy - bár sosem volt még hasonló helyzetben - rutinból a küszöb és az ajtó közé tette bal lábfejét, hogy a becsukódást megakadályozza.

Tahi-Tóth László bal lábfeje szilánkosra tört.

A lány újból sikkantott, sikkantásába most a saját érzésein túl a zsernyák fájdalmához köthető hanghatás is vegyült, ugyanis László bizony nem kicsit ordított. A hangzavartól felébredt anyu is a szekrényben, ám a hálós igen profin ütötte le egy villáskulccsal. A folyosó végén kinyílt egy ajtó, Macaulay Culkin kiváncsian kidugta szöszi fejét.

Winston nyugodt ember hírében állt, de most elvesztette a cérnát. Kitárta az ajtót (Tahi-Tóth László ordítása egy pillanatra abbamaradt), jóválisan rámosolygott a rendőrre, felkapta a folyosóról a poroltót, majd újabb mosoly keretében ismér rávágta László lábfejére az ajtót, illetőleg ''úgymond'' véletlenül ráejtette a poroltót is. Rákacsintott Macaulay Culkinra és rendkívül nyugodt hangon ezt mondta:

''Ha kitolod a pofád, beleteszlek a poroltóba.'' Ezek után kirúgta a megdöbbenéstől megkövült Tahi-Tóth László lábfejét (illetve annak maradékát) a küszöbről és bevágta az ajtót.

Nem törődött a lánnyal, aki folyamatossá tette a sikítást, nem törődött a hálóssal, aki ki akart jönni a szekrényből. A telefonhoz lépett és felemelte a kagylót.

''Trinity, kérek egy kijáratot.''

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.