2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Steelpad Qck Mini vs. CM Battlepad H2

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Két belépő-kategóriás gamer egérpad bemutatója

[ ÚJ TESZT ]

Mindkét egérpad jól le lett tesztelve, hiszen a Steelseries Qck 2 éve szolgál és a Battlepad is több mint 6 hónapja, így tökéletesen sikerült kiismerni mindegyiknek az előnyeit és hátrányait. Sajnos sokan még egérpadra is sajnálják a pénzt, nemhogy egy kétezres darabot vegyenek, így sok helyen látni olyan képeket, ahol komoly egérgyártó cégek csúcstermékei alatt az asztal göröngyös felületét látjuk. Épp a napokban beszéltem egy ismerősömmel, aki boldogan mesélte, hogy végre megvette a Logitech G9x-et (cirka 25 ezerért), de amikor kiderült, hogy a kellőképpen eres, lakkozott asztalán használja, akkor állt égnek a hajam... Szerintem aki már 3-4 ezer forintot kiad egy alap játékos egérért, az ne sajnálja az alávalót se, hiszen nem csak megvédhetjük drága rágcsálónk hasát, hanem sokszor a precizitást vagy a sebességet is megnövelhetjük.

Steelpad Qck Mini:

A Steelseries Qck-ről tudni kell, hogy egy egész családot takar,összesen 4 méretben kapható, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelőt.
Ezek közül is a legkisebbet választottam, mert a régi egeremet (A4Tech X710FS - valószínűleg sokan ismerik), maximális felbontáson használtam (2000 dpi), és az egértartásom játék közben Fingertip (amikor csak az ujjaid érik az egeret), szóval csak csuklóból játszom, bőven elegendő méretű.

Nagyon pofásan feltekert kis csomagban (amiben van matrica - pirospont) kapható, viszont az első pár napban pont emiatt hajlamos néha felpúposodni. Pár nap elteltével ez megszűnik, onnantól kezdve úgy tapad az asztalra -akár üveglapra is-, hogy szinte spaklival kell levakarni, de ez nagyon jó, hiszen egy vérontás kellős közepén nem túl szerencsés, ha az egérpad igazgatása miatt vesztünk el egy meccset. Felülete mikroszálas hálóval van bevonva, melyen nagyon szépen csúszik az egér, de precízebb programokhoz (photoshop, paint shop, etc...) is szívesen ajánlom, hiszen nem ugrik rajta nagyokat az egér, mivel szinte sík a felülete.

CM Storm Battlepad H2

A CM Stormról érdemes tudni, hogy a Cooler Master egyik részlege, melyben csupa hárdkór gémerek dolgoznak és fejlesztik nekünk a jobbnál jobb házakat, egereket és egérpadokat. A CM-nél nem szokták elaprózni a dolgokat, így még az egérpadnak is hihetetlen reklámot szenteltek, melyről szinte mindent megtudunk, amit szeretnénk.

A Battlepad is egy nagyon stílusos fekete dobozban van feltekerve, aminek az elején egy 2x1 cm-es "tapipadon" meg is fogdoshatjuk (nem, nem azt..), hogy milyen is az a H2 Glide Cloth fedőnevű anyag. Első kibontásnál féltem tőle, hogy összekarcolja az új egerem (A4Tech XL-747H) hasát, de abban is biztos voltam, hogy legalább a talpakat leeszi, hiszen már fogásra is durva felülete, de fél év használat után teljesen szertefoszlottak kételyeim, hiszen a mai napig a gyári talpak vannak rajta. A felület érdekessége, hogya felület nem sima, hanem hullámos (sőt, inkább hegyes-völgyesnek mondanám), így azonos elmozdulás mellett a szenzor többet érzékel, ami a gyors, de már nem annyira precíz játékokhoz való ( A SNIPER demója alatt visszatettem a QCK-et), viszont ahol gyorsan kell mozdulni, illetve reflexből ell tüzelni, mint a CS:S, L4D és barátai, oda tökéletes választás.

Tapasztalat:

Jelenleg minkét egérpad használatban van, hiszen videóvágásnál, képszerkesztésnél, illetve ha mesterlövészként megyek háborúba, akkor a Steelpad-ot használom, viszont ha kaszabolni megyek, akkor természetesen a CM van a rágcsáló alatt. Ajánlani mindkettőt tudom, áruknál jóval többet érnek, főleg, hogy védik az egereket, javítják a precízitást(Steelpad) illetve növelik a gyorsaságot (CM Storm).

A cikk megjelent a HCPC Team oldalán is: [link]

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.