2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Mit tennél ha egy isten lehetnél?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy történet kóvályog a fejemben már napok óta és nem tudom, hogy szabadjára engedjem e, eléggé kiforrott...

[ ÚJ TESZT ]

Egy történet kóvályog a fejemben már napok óta és nem tudom, hogy szabadjára engedjem e, eléggé kiforrott e vagy sem. Csak igazából ez egy hosszabb terjedelmű mű lenne, legalább egy kisebb regény. Úgy gondoltam, hogy részletekben fogom feltölteni, minden bejegyzés amolyan fejezet lesz, de ezt is csak akkor, ha van rá igény és érdemes megírnom. Ezért most leírok egy olyan figyelemfelkeltő tartalmat, hátha valakinek megtetszik, olyasmit, ami a könyvek hátulján szokott lenni, úgyis azt olvassák el először az emberek. :)
így lesz most is:

Mit tennél, ha arra döbbennél egy nap, hogy kezedbe vehetnéd az irányítást? Azzal szembesülnél, hogy tiéd az irányítás és a változtatás lehetősége? Mi lenne, ha valaki azt mondaná neked, te egy isten leszármazottja vagy és tiéd a Föld, kezdjél vele bármit, ahogy a kedved tartja? Mennyire hajtana a saját érdeked? Mit tennél a világért? Mi az, ami rossz, és amin változtatnál, sikerülne jobbá tenni a világot? Mindannyiunk profitál a változásokból, amit létrehoztál? Történetünk főhősei ilyen emberfeletti lények és úgy gondolják képesek egy szebb világot létrehozni, ahol mindenki boldog és minden szép. Háborúk és ellentétek nélkül képesek élni az emberek a tervük szerint, de az élet nem ennyire egyszerű, sorsuk mindig akadályba ütközik. Embereket nem bírják a jó útra vonszolni, vagy ha mégis, akkor is rosszul sül el. Önfejűségük miatt az istenek nem hallgatnak semmilyen tanácsra vagy jóslatra. Javítgatják a gépezetet és egyre közelebb jutnak a megoldáshoz, a kérdés az: sikerül e elérni a tökéletest? Létezik-e ilyen? Vagy mégsem az ő kezükben van a megoldás?

Ha valakit különösebben nem kötötte le a tartalom, vagy pont az ellentéte, igazán felkeltette a figyelmét, kérem a hozzászólásokat! Kit mennyire érdekel a dolog?

Címajánlásokat is szívesen elfogadok :D

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.