2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Meri vagy nem meri...

  • (f)
  • (p)
Írta: |

...avagy, egy utazás tervek nélkül! Hurrá itt a nyááár! ...gondoltuk ezt anno, mikor...

[ ÚJ TESZT ]

...avagy, egy utazás tervek nélkül!

Hurrá itt a nyááár! ...gondoltuk ezt anno, mikor még az iskola padjait koptattuk, mikor ráéeszmlétünk arra, hogy nem kell 7kor kelni, nem kell 10 kilós batyut cipelni. Az iskola kiürült, a táblán krétával rajzolt „VAKÁCIÓ!”...mindenki happy.

De egyszer mindennek vége szakad, elmúlik a nyár, elmúlnak az iskolás évek és nem marad más (persze alap esetben), mint a munka. Egy évben 365 nap, emellé társul kb 20 nap szabadság. Többed magammal úgy döntöttem, hogy a „nyakára lépek” ezeknek a napoknak és legalább egy hetet kiveszek....ugyebár nyár van, az ember minimum depressziós lesz, ha ilyenkor nem tud pár napot kikapcsolódni, barátaival/családjával egy „hosszabb” időt eltölteni. Nekem ez, a jövőhétre esik. Egy hét szieszta, pihenés, napon heverészés. Páran úgy döntöttünk, hogy ezt nem a „Magyar tengeren”, hanem kicsit messzebb, Horvátországban tesszük, hisz az amúgyis „sláger”. Igenám, de itt a svéd-csavar. Hol? Nem új számunkra az effajta hírtelen felindultság, hisz tavaly is így csináltuk és sok szép élménnyel gazdagabban tértünk vissza. Akkorsem volt célpont, csak mentünk, bele a „semmibe”. Átléptük a határt, autópálya...Zágráb...”lehajtsunk a kijárón?”...áh, még ne....el is jutottunk Puláig. Ráböktünk egy közelebbi nagyvárosra, és több órányi autózás után, az lett a célpont. Mellette egy kisebb faluban jó áron, korrekt apartmant sikerült találni, tehát az egész egy nagy rakat sikertörténet!
...nade idén? Ismét jön a kérdés? Hova? Megint órákat, napokat gondolkodunk a válaszon de csak remélni merem, hogy jól fogunk dönteni. Oda már eljutottunk, hogy idén a délebbi terület lesz a célpont, talán Zadar (és környéke...megint egy falu, hátha jobban járunk anyagilag) esetleg Split? Bár az azért már tényleg meggondolandó.
Nem kis fejtörés volt idáig eljutni képzeletben, hiszen kezdetben még az olaszországi Rimini is szóba került, ergo nálunk a nyaralás (idén is) elég nagy kavarodást.
Most hogy látom, hogy az időjárás nem lesz túl bíztató, ezért minél távolabb mennénk, talán „kielőzzük” a felhőket és süttethetjük a hasunkat a strandon és/vagy nyugodtabban járhatnánk a világot, felfedezve Horvátország szépségeit.
Hogy nem szerencsés így belevágni az utazásba? Lehet, hisz nincs szállásunk s még az uticélunk is homályos. Ha más nem lesz, alszunk a kocsiban...kreatív ember a magyar, bár ugye egy apartman azért mégiscsak kényelmesebb lenne!
Nagyon remélem, hogy idén is, a tavalyihoz hasonló, kellemes élményeink lesznek...hisz kell egy kis „áramszünet”, élmények jövő nyárig.
Aki még nem volt vakáción, neki kellemes időtöltést kívánok, aki már túl van rajta, remélem sok szép élménnyel gazdagodott....

...és most vissza dolgozni, nehogymár holmi blog írással múlassam a munkaidőt!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.