2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Loreál: mer' megérdemlem (?)

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Darkman bringájának első kereke elposszant (kilyukadt). Sajnos mivel eme szerkezetre szükségem...

[ ÚJ TESZT ]

Darkman bringájának első kereke elposszant (kilyukadt). Sajnos mivel eme szerkezetre szükségem van a munkábamenetelhez, muszáj volt szervizbe vinnem.

Szóval a 40 fokos melegben eltoltam a város túloldalán lévő bringaboltba, hogy megfoltoztatom a belsőt. Már vittem ide egyszer a kerékpárom, akkor is defektelhárítás végett. Akkor 10 perc alatt megcsinálták láncmosással együtt.

Ma azonban nagy volt a sor, így míg sorra nem kerültem az előttem álló felettéb szemrevaló hölgy által nyújtott panorámában gyönyörködtem. A történetben neki is fontos szerepe van. Ő is a bringáját tolta maga mellett, s mikor sorra került, elkezdte mesélni, hogy mit is szeretne. Tételesen felsorolva:
- fékpofa és bovdem csere
- fékbeállítás
- nyeregmagasság állítás
- lámpaelem csere
- láncmosás

Az eladó srác talán fél füllel ha hallhatta a hosszú listát, mert közben a szeme majd kiesett, annyira bámulta a csaj melleit. Aztán végülis kinyögte, hogy egy óra múlva jöhet a bringáért.
Sorra kerültem én.

''Jó napot, én csak egy belső foltozást szeretnék az első kerékben.'' - mondtam, és előre toltam a cájgot, hogy lássa miről beszélek. A csávó unottan megnézte a bringát, majd így szólt: ''Szerdára meglesz.''

Az állam kapásból a földig esett... ''De nekem sürgős lenne... Tudja ezzel járok dolgozni!'' - mondtam, s reménykedtem benne, hogy így most - egy kis felárral ugyan - de hamar megcsinálják. Nem így történt. ''Hát, tudok adni foltozó készletet ha akarod...''
Illedelmesen megmondtam neki, hogy foltozó készletem nekem is van otthon, csak nekem 2 órába telik megcsinálni, míg itt 10 perc alatt végeznek vele, mint ahogy egyszer már meg is csinálták ennyi idő alatt. Erre közölte velem, hogy esetleg még tud adni új kereket. Erre megkérdeztem, hogy azt mennyi idő alatt teszik be? Mondta, hogy max. negyed óra alatt megvan. Na most már nagyon bepöccentem. ''Ha a kerékcsere negyed óra, akkor a sima foltozás miért telik két napba!?'' - erre persze már nem tudott válaszolni, s hogy megkíméljem a mégnagyobb leégéstől nem kérdeztem meg tőle, hogy az előttem álló csajnak hogyhogy kitatarozzák a bringáját egy óra alatt?

Szóval csak mert nincs mellem meg orbitális dekoltázsom, várhattam volna két napot. Inkább hazatoltam a bicajt és megcsinálom én. Ennyit az ügyfélcentrikus kiszolgálásról.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.