2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Kerekesszékes vs MÁV, most pirospont

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az előző írásom arról szól, hogy mennyire érdekesen kezelik a kerekesszékkel utazó bátor...

[ ÚJ TESZT ]

Az előző írásom arról szól, hogy mennyire érdekesen kezelik a kerekesszékkel utazó bátor embereket a keleti pályaudvaron. Én ismét meg mertem tenni ezt a hétvégén. Egyrészt kíváncsiságból, hogy sikerült e hatni a panaszommal, masreszt mert megint meghívtak egy szülinapi mulatságra.

Szokás szerint kb két héttel korábban ismerősöm személyesen jelezte a keletiben a szándékom. Odafelé és visszaút vonatjai rögzítve lettek fent, én szóltam itthoni állomáson. Elvileg minden rendben.

Indulásom napján pénteken délelőtt csörög a telefonom, majd egy kedves női hang érdeklődött az utazásom iránt a nyíregyházi állomásról (nyíregyháza nincs a tokaj - bp keleti útvonalban, onnan indult a szerelvény, de eljutott oda is a keleti pu szerencsétlenkedésének híre), kérdezte mikor megyek és kell e nekem a kicsit 'átalakított' kocsi (két ülés kiszedve a sorbol), majd megnyugtatott, hogy lesz olyan rajta és ha utazni akarok akkor neki szóljak.

A tokaji állomásra kiérve szólt a jegy kiadó néni, hogy odafent nem tudnak a vasárnapi hazajövetelemről. Lett szólva pedig személyesen válaszoltam neki, majd jött az IC és feltettek rá, megkeresve a megfelelő helyet. Most kényelmesen elférve, senkit nem akadályozva az üléssor közötti hely elfoglalásával vonatoztam és a kalauz is jófej volt.

Egy kicsit késtünk, ismerőseim már vártak, emelő viszont sehol... de most első szóra előhozták és mire beálltunk a vágányokhoz ott volt és leemeltek a peronra.

Ez most kellemes csalódás volt, de ez lenne az elvárható szint mindíg.

Hazafelé vasárnap pedig már fél órával indulás előtt várt a szerkezet és mivel bent állt a vonat fel is segítettek rá, miután megkerestük azt a vagont, ahol ki volt szedve ülés, így visszafelé is bőven volt helyem. Mivel akadt kis technikai problémám, amit mozgó vonaton nehéz lett volna elintézni megkértem kalauzokat, hogy várjunk kicsit amíg megoldjuk a gondot, és mikor végeztünk akkor indultunk. Így 10percet csúszott a vonat, de senki nem nézett rám csúnyán ezért, a többi utastól ezúton is elnézést kérek.

Itthon természetesen vártak és leszedtek rendesen.

Én úgy gondolom így kéne működnie mindíg, hisz csak a dolgukat kellene csinálnia mindenkinek akkor mikor kell.
Most ez meglepően jól sikerült, kíváncsian várom legközelebb mi lesz. :)
Egy biztos, hogy nem hagyom magam. A nyári kellemetlenség után páran mellémálltak és kiállunk a jogok mellett.
Valamint a Máv-start kivizsgálja a kellemetlenségeket

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.