2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

CHIpod meg NEM mentés

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Mi tehet jót egy software hibás Kínai Ipod-nak, avagy egy koppintott kínai...

[ ÚJ TESZT ]

Mi tehet jót egy software hibás(?) Kínai Ipod-nak, avagy egy "koppintott kínai szemét"-nek? Aki erre kíváncsi, az kerülje el ezt a cikket, hiszen itt épp azt írom/mutatom be, hogy mi az ami NEM tesz jót. (Figyelem! Mindenki csak saját felelősségére próbálja ki az itt látottakat.)

Hát akkor kezdeném a legelejéről:

2007. Június. - A családommal egyetemben elutaztam Kínába, azon belül is Pekingbe. Meg kell hagyni nagyon szép hely. Szép táj, szép épületek(régi és modern egyaránt), na és persze az elengedhetetlen, szép ázsiai lányok...hmmm...Pár képet mutatok a környezetről, csak hogy lássátok miről beszélek:

Na de nem ez a lényeg. Ezen kirándulás alkalmával találkoztam egy árussal, aki műszaki cikkeket árúlt. Gondoltam körül nézek, és ez a szemlélődés azzal ért véget, hogy
bírtokomba jutott 2db 8GB-os Ipod. Mindössze 150juan-t fizettem 1db-ért, ami 4000 forintra tehető. Még vétel elött ki is próbáltam, és megfelelően működött, meg voltam vele elégedve...



2007. Július. - Csodálatos Ipodom megfelelően működött, mind addig a percig, amíg kedve szottyant hozzá. Egy nap volt olyan kedves, és azt mondta hogy ő most nem hajlandó nekem zenét játszani, és folyton kilépett, illetve a menü kezdett szétesni. Napokig tartó szenvedés által rájöttem, hogy én ezt nem tudom megjavítani. De hát mire való az a megannyi haver, aki ért ezekhez. Gyorsan oda is adtam ismerősömnek, aki expressz visszaküldte, mondván hogy ez a sátán műve. Mondom kössz. Ekkor abba hagytam a fáradozást, felraktam a polcra, hogy talán az idő és a por jót tesz neki...

2007. December. - Hó elején, úgy egy hete kb., úgy véltem, hogy ha kell akár a legbrutálisabb eszközökkel is, de feltámasztom hamvaiból a készüléket. Nos lássuk csak, mivel is van dolgunk:

Már odáig fajult a dolog, hogy a menü teljesen meg van bolondúlva. Össze-vissza ugrál, illetve ha csupán 1 gombot nyomogatsz, nem csinál semmit. Ez trükkös gyerek, és elvárja, hogy 2 gombot egyszerre lenyomva érzékeltessük vele, hogy használjuk. Ámde még ekkor sem tudjuk szivünkbe zárni a drágát, hiszen teljesen mindegy melyik két gombot nyomja meg az ember, ő oda megy, ahova kedve támad. Kedves olvasóim figyelmét felhívom, hogy nem véletlenül beszélek az Ipodról úgy, mintha élő személy lenne. Olykor-olykor már azt feltételezi a használója, hogy egy kíméletlenül szemét mesterséges intelligenciával van dolga.

Az elátkozott menü

Hát akkor mi is az első lépés egy ilyen gond esetén. Legésszerűbb megoldást az internet nyújtotta. Talán ráakad az ember egy hasonló problémának a megoldására, vagy esetleg egy Ipod rendszert le lehet valahonnan tölteni, és azzal felül írni a hibásat. De nem. Ennek a jószágnak olyan egyedi baja van, hogy olyan még egyik elődjének sem volt. Hát akkor keressünk programokat! - Mondtam én, és várakozásaim ellenére, találtam is! Lássuk csak miket rejt az internet Ipod szempontból: Játékok; filmek; film konvertálók; stb... Szóval a helyzet az hogy sehol sem találni hozzá olyan OPrendszert, ami segíthet.
Mivel lehet még probálkozni? Régi mondás(DOS-Win95-ös időkből), hogy a számítógép javítás leghatásosabb módszere a "Format C:". Talán itt is segíthet! Na végig is toltam rajta, de az lett az eredménye, hogy még azok a számok is rajta maradtak, amiket előzőleg raktam fel rá. Érdekes...

Ekkor jött el az a pillanat, amikor elővettem nem létező "Ipod javító" tudásom, és megpróbálkoztam a lehetetlennel. Szét szedtem amennyire csak tudtam, és megvizsgáltam közelebbről. Amit láttam az horror filmbe illő jelenet. A nyákon és a milliónyi kis alkatrészen, ilyen szükre maszlag volt. Távolról azt mondtam volna, hogy por, de nem lehetett lefujni, vagy törölni. Mondom korrekt. Gondoltam 1 életem 1 halálom, de ezt le kell szedni. Nem volt más kéznél, így fogtam a dezodort, és jó alaposan befújtam az egészet. Egyetlen sikerem az egész szerelés alatt, hogy ez legalább sikerült. A szürke maszlag eltűnt. Megvártam amíg kiszárad a készülék, és miután ez bekövetkezett, megkiséreltem bekapcsolni. Ez idáig sikerült is, de a működésében semmi változást nem észleltem.

Ekkorra már az össze gyógyszerem elgurult, így már a végső megoldáson törtem az agyam. Pár napra gondoltam befagyasztom az ügyet amit a következő képpen oldottam meg:

Amilyen haszontalan, olyan strapabíró ez a kis.......... . 3 napig a jég fogságában volt. Mikor olvaszottam ki, akkor a jégtömb olyanokat reccsent, hogy én azt hittem, hogy itt a vég. Egy átlagos tárgy már belerokkant, volna a megpróbáltatásokba, de ez neeem....CSODA IPOD! Szóval a lényeg az, hogy a kiolvasztás után bekapcsolt. Semmi változás nem történt. A képernyő is tökéletesen üzemel(nem törött, nem hibás(abb mint volt)). Mintha mi sem történt volna. Elkeserítő tény azonban az, hogy nem sikerült megjavítanom. Így végső nyugalom helyszíneként az örök jég fogságába zártam(újra):

The End

p.s.: A képeken az Ipod azért karcos, mert a képeket ma készítettem, és már megviselt.
p.s.2.: Ugyanitt Apple Ipod("koppintott kínai szemét") eladó! Kicsit karcos, és néha előfordulnak üzemzavarok. Minden tartozék meg van hozzá, de a jég az nem jár hozzá...(Nem számítottam rá, de már tárgytalan)

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.