2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Sport rovat

Hogyan (ne)vegyünk focicsukát?!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Üdvözlök minden kedves Fórumozót! Írásommal próbálok segíteni azoknak akik nem kevés pénzt szeretnének...

[ ÚJ TESZT ]

Üdvözlök minden kedves Fórumozót!

Írásommal próbálok segíteni azoknak akik nem kevés pénzt szeretnének beleölni eme "csodás" sportba.

Én 22éves múltam, 12éves korom óta focizom Debrecenben. Játszom nagypályán, terembe és salak/betonon is. Emiatt 2 cipőre is szükségem van (stoplis/terem).
Történt velem az az eset, hogy 1 hét alatt tönkrement mindkét csukám. A stoplisom egy 2éves Umbro volt (elég lestrapált állapotba) a teremcsukám meg egy 4hónapos(!) Puma Esito.
Garanciáról természetesen szó se lehetett, hiszen én voltam a hibás, miért játszottam a cipőben...
Marad a vásárlás... na de melyiket?
Legelőször is elhatároztam, hogy ha már veszek, akkor normálisat fogok, nem fogok megvenni egy régi agyon leértékelt terméket. Szétnéztem neten, és üzletekben is, majd sikeresen megtaláltam a nekem két megfelelő cipőt.
Vásárlásom helyszíneként Debrecen legnagyobb foci szaküzletét választottam a Szertár Sportboltot. Korábbi LOKI játékos Madar Csaba is itt dolgozik, így tőle is kértem tanácsot.
Stoplisnak egy Adidas Telstar II-t választottam, míg teremcipőnek egy Nike Air Tiempo II-t.
Kifizettem értük a közel 50.000Ft-ot és hazavittem.
A stoplis nagyon bejön, mintha rám szabták volna szeretek benne játszani vele ninc semmi bajom, viszont a Nike-val...
Egy másfél órás teremfoci közben elszakadt a cipőfűzője... Nosza semmi gond, van tartalék hozzá, így belefűztem azt (nagy mázli, hogy nálam volt).
Foci után otthon mikor kipakoltam észrevettem, hogy bizony a jobboson a "spiccnél" bizony szakadt a varrás, és jócskán megkopott a ?bőr? anyag. Másnap első dolgom volt visszavinni, hogy ugyan már egy 17 ezer forintos cipőnek nem kellene így kinéznie.
A pénztáros nő (biztos nagy szakértő) megnézte majd közölte ez az én dolgom, biztos a földbe rúgtam vagy bármi is, de az én hibám. A terméket hibátlanul vettem át és én tettem tönkre. Mikor felemlítettem neki a 3napos garanciát és a fogyasztóvédelmet, rögtön segítőkészebb lett és hozatott egy új cipőt. Átnéztem hibátlan volt ezért hazavittem.
Mivel ez hétfőn volt, legközelebb meg péntek este fociztam terembe ezért addig pihent a dobozban. Eljött a péntek, foci vége felé pedig észrevettem hogy a bal lábamon a csuka "spicce" szintén szakadt. (kilógott a cérna). ehhez annyit tudok hozzáfűzni, hogy tipikusan jobb lábas vagyok, ballal csak passzolok, spiccel véletlenül se rúgok.
Mivel az ideg majd megölt, ismét visszavittem másnap a boltba, de az eladó majdhogynem beleröhögött a képembe, hogy biztos szórakozok vele. Eljátszottuk ugyanazt mint korábban, de most nem volt hajlandó kicserélni (nem is engedtem volna), de a pénzt se volt hajlandó visszaadni, így mehettem amerre akartam. Otthonról felhívtam a fogyasztóvédelmet, majd bejelentést tettem. Ez január 17.én volt. Azóta semmi...
Azóta a teremcipőt nem használom, csináltam róla fényképet, dátumozva, hátha segít valamit.

Nem tudom, hogy maga a termék hibás, vagy csak Én vagyok szerencsétlen, eseltleg a bolt árulna hibás dolgokat, de egy 17.000Ftos elvileg márkás cipőnek nem ennyit kellene tudnia.
Remélem ezzel valaki okosabb lett nálam.
Esetleg akinek van tippe, hogy mi lehet a gubanc, illetve mit tegyen annak szívesen várom a hozzászólását.
EÍljutottam addig a szintig, hogy a cipőt elajándékozom testvéremnek szülinapjára, magamnak meg veszek egy másikat, de nem ilyet az biztos. Ha ezügybe tudna valaki tanácsot adni, hogy milyet és hol azt is szívesen várom.

Köszönöm, aki elolvasta.
További szép estét
Ádám

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.