2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Google Streetview

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Olvastam nemrég, hogy Budapesten is "kémkednek" a Google kamerával felvértezett kocsijai.

[ ÚJ TESZT ]

Olvastam nemrég, hogy Budapesten is "kémkednek" a Google panoráma kamerával felvértezett kocsijai, azzal a céllal, hogy utcáról utcára járva rengeteg képet készítsenek, amit majd összefűznek egy csokorba, majd ezeket felteszik az internetre, hogy lépésről lépésre bejárhassa fővárosunkat bárki a világon. A Google ugyanis abba a nagy fába vágta a fejszéjét, hogy megpróbálja a világ minden részét lefotózni, majd összeállítani mint egy kirakóst. Most járnak a fővárosunkban. Bukaresttel már végeztek. Temérdek város lett már rögzítve ezzel a módszerrel. Erre mindjárt ki is térek.

Valahogy így kell elképzelni a kocsikat, ráadásul tudomásom szerint Budapestet is pont ilyen Opel Astrákkal fogják rögzíteni, szóval aki meglátja nyugodtan integessen vagy sétáljon át előtte a zebrán mert valószínűleg viszont láthatja magát olnine, szeptemberben. Az autók, csak nappal és jó időben közlekednek.

Már rengeteg város rögzítve lett, nem kis munka árán. Virtuálisan végigsétálhatunk, bámészkodhatunk bármelyik utcán.

-Amerika 61 nagyvárosát már bejárhatjuk.
Európa egy része is rögzítés alá került.
-Spanyolország:Sevilla, Madrid, Barcelona, Valencia
-Franciaország: Toulouse, Marseille, Nice, Lyon, Párizs, Lille, Angers
-Olaszország:Firenze, Velence, Lago di Como, Roma
-Hollandia:
Barendrecht, Rotterdam, Amstelveen, Weesp, Zaanstad, Volendam, Amsterdam, Groningen
-Anglia:Southampton, Bristol, Oxford, London, Cardiff, Swansea, Norwich, Cambridge, Birmingham, Coventry, Nottingham, Derby, Sheffield, Manchester, Liverpool, Leeds, York, Newcastle,
-Skócia: Edinburgh, Glasgow, Dundee, Aberdeen
-Írország: Belfast
A távol keleten is rögzítésre került pár város.
-Japán: Kobe, Tsutenkaku, Kyoto, Saitama, Chiba, Hakodate, Sendai és Sapporo

-Ausztrália és Új-Zéland nagyvárosai is lencsevégre lettek kapva. név szerint:
Karratha, Broome, Geraldton, Perth, Albany, Adelaide, Melbourne, Canbera, Sydney, Tamworth, Brisbane, Rockhampton, Cairns, Alice Springs, Broken Hill, Mt Isa, Hobart/Tasmania
-Új-Zéland: Auckland, Wellington, Christchurch, Queenstown, Dunedin.

Más régiókban nem találtam városokat, ettől függetlenül még előfordulhatnak.

A jogi kérdések, viták itt is felmerülnek, ami nem is csoda, hiszen nem kis mennyiségű ember, telek, ház, autó, magántulajdon lett rögzítve különösebb engedély nélkül. Ezért a Google próbál minden arcot, rendszámot, másokat zavaró privát dolgokat cenzúrázni. Persze van akinek még így sem tetszik a dolog. Sok mindent nem tudnak tenni. A Google elmondta, hogy a mai információs világba nem maradhat senki rejtve, ebbe bele kell törődni. Persze egy-két család így is elérte, hogy az egész házukat elhomályosítsák, de nem ez a jellemző hozzáállás. Sőt minden egyes négyzet cm-ről küldhetünk panaszt a Googlnek ha úgy érezzük megsértettek valamivel.[link]

A fent felsorol városokat az alábbi linken érhetitek el.

[link]

Az alábbi térképpel találjuk szembe magunkat, ahol a piros cseppszerű jel mutatja meg számunka melyik város lett már rögzítve, ezáltal kedvünkre barangolhatunk bennük.


Kis angol nyelvű videó az egyszerű használatról

Nagy vonalakban a lényeg, hogy a kis sárga emberkét mozgatva a térképen juthatunk el bárhova ahol az út lila csíkkal van szegélyezve. (ezek az útszakaszok lettek rögzítve)
El kell, hogy mondjam, hogy kiváló minőséget és élvezetet nyújt nekünk a Google. A képek 98%-a kiváló minőségű. Miután megtaláltuk a látni kívánt helyszínt ajánlom a teljes képernyőre váltást. lélegzetelállító képet kapunk. Bal oldalt találunk egy keresőt ahova beírjuk az úti célt és jó esetben egy pillanat alatt oda is repülünk.

Pár saját teljes képernyős felvétel a végére:

Old Trafford

Szintén... itt viszont két játékos a cenzúra áldozata lett vicces módon :)

Camp Nou

Eiffel-torony

Diadalív

Jó utat kívánok mindenkinek!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.