2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Kultúra rovat

Film: Next

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Amikor Nicolas Cage szuperhőst alakít...

[ ÚJ TESZT ]

Hol vannak már a Különvélemény Pre-Cog-jai? Hol van már a Deja Vu időgépe? Itt most kérem szépen egy szuperhősbe botlunk, aki látja előre a jövőt. Pontosan két percet előre azzal kapcsolatban, ami vele történni fog. Ezzel nyugodtan éli is a kis saját életét bűvészként Vegasban, ahol néha kaszinókban is kiegészíti a gázsiját. Hála a képességének nincs nehéz dolga. Teljesen „átlagosnak” mondható éltet él, egészen addig a napig, amíg a csúnya hárombetűs társaság (FBI) fel nem figyel rá. Szeretnék, ha előre megmondaná, hol fognak a gonosz terroristák óriási atombombát robbantani. Mindezek mellé még az örök mozgatórugó, a nő is bekerül a képbe, aki által főhősünk (Chris Johnson alias Nicolas Cage) képessége szárnyal. A nővel kapcsolatban ugyanis tovább lát mint 2 perc.

A történet bár elsőre kicsit idiótán hangzik, azonban az alkotók mindent kihoztak a témából, amit lehet. Félelmetes belegondolni, hogy ha valaki képes akár 2 percet is előre látni a jövőből, akkor mi mindenre képes. Kikerülheti a golyókat, minden probléma nélkül elkerülheti az ütéseket, átkutathat egy egész hajót egyedül és képes arra is, amiért férfitársaim kezüket-lábukat odaadnák: tudja, hogy miként fog reagálni a nő a tetteire.

Az elején elég lassan indulnak be a történtek, majd oda kell figyelnünk, hogy átlássuk a főhős képességét, de utána csak az állunkat fogjuk keresgélni, miközben magunkban nyugtázzuk, hogy valóban mennyi előnye lehet annak, ha valaki a jövőbe lát. Kapunk akciót, lövöldözést, robbantást, autós üldözést, gonosz túszejtőket és elgondolkodtató képességet a pénzünkért, de happy endet azt bizony nem. Cserébe az utolsó percekben lelőnek egy akkora poént, ami számomra megüti a Hatodik érzék csattanóját. Az utóbbi idők egyik legjobb akció-thriller keverékeként tekintek a mozira. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Azóta történt

  • Film: Kiadatás

    Kegyetlen rossz színészi játék ellenére elgondolkodtató történet.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.