2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Férfiak titka

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Miért? A nőknek nincs titka? Tudom, hogy a feleségem mikor hazudik, s azt is, hogy jó szándékból teszi...

[ ÚJ TESZT ]

Férfiak titka

Van, aki ezt nem képes tudomásul venni, az a világegyetem működését sem érti, csak naphosszat panaszkodik, álmodozik, magyarázkodik a valóság hiányáról, s természetesen soha nem találja meg az igazit. Na ez most „leütöttem a magaslabdát”-ra sikerült, mint ha vádolnám valamivel a nőhölgyeket.

Viszont minden ember ösztönösen társra vágyik, a férfiak is, ezért vásárolnak drága autókat a kiszemeltnek, meg műmellet varratnak neki, és tulajdonképpen mindent megvesznek neki, hogy elkápráztassák. Van e olyan nőhölgy, aki nem egy ilyen fehérlovas kandúrbandiról álmodozik, aki elbókolja, csókolgatja, kényezteti, körbenyaljafalja, és nincsenek problémák?

Na pont ez a probléma, ha nincs probléma. Bár még nem abban az életciklusban leledzem, amikor elmondhatnám, hogy mi a hosszú házasság titka, de 17 év házasság, és két fiúgyermek mellett annyit megengedhetek magamnak, hogy szerényen jelentkezem, hogy a választ nem tudom, de van róla fogalmam.

Nagymamám, és nagypapám már nem tudják elmondani. Mama sokszor mesélt arról, hogy cseléd volt, éheztek, az öreg a fronton volt, fogságba esett, szörnyű dolgokon ment keresztül. Törött gerinccel küldték haza, két hétig utazott egy vagonban, búzát és kukoricát evett, sokat látott az öreg, nem jártak operabálba. Egymás mellett fekszenek a sírban, ezért nem tudják már elmondani. Amit viszont nekem megtanítottak, elmeséltek, kötelességemnek tartom továbbadni, mert amerre halad a világ, mindegy, hogy mikor olvassák, hűs kút vize lesz a szomjazónak.

Nagymamám családi ebéd alkalmával megvárta, amíg mindenki megeszi a finom, fűszeresen gőzölgő tyúkhúslevest, elégedetten hátradőlt, hogy ez aztán mennyei volt, majd összeöntötte a maradékot egy tányérba, s leült a sarokba megenni. Soha nem engedte meg magának azt a luxust, hogy leül közénk és szed magának, nem, tűrte a pazarlást, még a csontot is csontig rágta. Ellenpélda, egy 96 fős táborban elvállaltam a gondnokságot. Gyerekcsoport megérkezik, első kérdés, hogy: bácsi, hol a kuka? Mutatom! Erre libasorban dobálják bele a szülők által gondosan alufóliába és szalvétába csomagolt szendvicset. Majd irány a bolt, kóla, csipsz, csoki. Én meg nem vagyok rest és kiszedem a kukából a szendvicseket, ki sem csomagolták őket, hazaviszem, hűtőbe vele, és napokig az a reggeli. A legfinomabb, legdrágább szalámik, tényleg olyanok, amit soha ki nem fizetnék, olyan sajtkülönlegességek, amit csak a spektrumon láttam.

Na valahol itt kezdődik egy hosszan tartó házasság alapja, ha ilyen kukából kibányászott, fővárosi, liberális bögyörőn nevelkedett kölkök eldobott, megvetett jólétét rakod a családi asztalra, és nem téma. Képzeld el Kiszel Büntét, amint reflektortól izzadva bemutatja az aktuális élete szerelmét, nagy nyálcunami, a szája mindenkinek tátva a tévé előtt, nem törődik vele, hogy a média egy hatalmas végbél, s éppen a fejébe ürít. Mindenki boldogan aludni tér, az élet rendben, úgy, ahogy kitalálták, vagy tálalják, mert, hogy van szakács.
Biszel Künte (régi motorosok még vágják azt is, hogy Kunta Kinte, nahh mindegy, mert már így is elég hülyén néznek rám), szóval a mi Künténk lesi, hogy apjuk mit hozott a vadászatból. Erre odaáll elé a média által felkarolt pillanatnyi úriember, hogy ne haragudj kicsim, most csak az van, amit a svédasztalról lenyúltam, s elővesz a zsebéből egy zacsit, amit már az este előtt bekészített jó előre. Felvágott szivárvány, kapri bogyó, de lehet, hogy capri. Márványsajt, sonka, Xel Nünte nem várta meg a történet végét, Donatellácskát kézen fogva, kirángatta, kirobogott a házból, s köd előtte. Másnap reggel mindenki arra ébredt, hogy szakított az álompár. Hát a jó krv nytkt, hogy van pofátok ilyen ürülékkel etetni reggeltől estig a jónépet, és annak is, aki vevő rá. Igénytelen.

Miért? A nőknek nincs titka? Kikutathatatlan, tudom, hogy a feleségem mikor hazudik, s azt is, hogy jó szándékból teszi, én is szoktam neki hazudni, azonnal észreveszi, ettől függetlenül nem nézzük hülyének egymást, működik. Ismerem az igényeit, szereti, ha átölelem, szeretné, hogy néha nőként bánjak vele, becézgessem. Megtanult együtt élni vele, hogy túl kemény és rideg életem volt, nem vagyok egy nyálgúnár, aki Valentin napon rohan a virágoshoz, és bonbonnal ébreszti. Azt már csak ő tudja elmondani, hogy mivel ellensúlyozom eme dolgok hiányát, s miért tekint rám úgy, mint férfi, aki a család feje.

A férfiak titka az, hogy van nekik titkuk, és kész. Eltört nemrég a fiam lába, volt egy buli, ő volt a dj, és túlpörögte magát, annyira tombolt, és a közönséget annyira feltüzelte, hogy a saját lábfeje befordult, haránt eltört. A gipszelő doki volt vagy 70 éves, de virgonc, egyből mosolyt csalt az ember arcára, viccelődött. Elmesélte, hogy ötödik felesége van, elképedt azon, hogy nekem az első, és hitetlenkedett rajta, hogy még soha nem csaltam meg. Azt mondta, hogy ez létezhetetlen. Neki még mindig azért kell dolgoznia, hogy az utolsó feleségét kifizesse, mindegyik kiforgatta a vagyonából, öt házat épített, és albérletben lakik. És még én szégyelltem magam előtte, mert az életfelfogását, olyan lenyűgözően, és lehengerlően adta elő, hogy egyértelműen követendő példa. Aztán kacsintott, amikor belépett a nővér és a szemeivel megcélozta a kebelcsodát, hogy én is vessek rá egy pillantást, majd a bajszával jelzett, hogy jó mi? Nézd csak meg micsoda cickók, atya ég de szép női mell, és milyen segge van. Nem mondta ki, nem is rám nézett már rég, de mindent értettem.

Péld 18,22
Megnyerte a jót, a ki talált feleséget, és vett jóakaratot az Úrtól!

A feleségem egyáltalán nem vevő a nyávogásaimra, ha elkezdek neki panaszkodni, letromfol, hogy ne azt nézzem, ami nincs, hanem azt, ami van. Beismerem, hogy az érces, murván durva jellemem a nejem előtt megnyílni szokott, mert, hogy egyetlen bizalmasom, s számíthatok rá, hogy nem a szomszédban köt ki, hogy képzeld a hülye férjem, stb, stb.
Ennyi év után felismertük, hogy amikor ő van mélyponton, én rángatom ki belőle, ha én esek el, akkor ő segít fel. Olyan soha nincs, hogy mindketten egyszerre adnánk fel, s omlanánk össze. Ilyen csak egyszer volt, vagy ha beismerném, hogy többször előfordult, akkor azt is el kell, hogy mondjam, ilyen esetekre tartogatjuk Istent. Működik, nem szívesen beszélek róla, mert én is szeretnék a társadalom szerves részévé válni, beilleszkedni. Hazudnom kell, és színészkednem, különben kitaszítanának, a társadalom gyűlöli az őszinteséget. Az igazságról nem is beszélve, nem szereti kutatni, sem tudomást venni róla. Vannak lépcsőfokok, pozíciók, áttörhetetlen korlátok, ami hatalommal párosulva oda vezet, hogy már nem is ember.

Nem árulom el ki, de nagyon tetszett a párbeszéd. Ültem egy autóban, s a sofőr kinézett a sportpályára. Kié ez az autó? Mondtam a nevét, aztán a sofőr röhögve megkérdezte, hogy bolond ez, mit futkorászik? Egyébként egy agresszív állat, jegyezte meg. Majdnem belementem a témába, de korrigáltam, csak annyit mondtam, hogy a kedvességnek nyoma sincs az arcán. Szép nő, tagadhatatlan, viszont egy baszatlan picsa.

Új autónk van, vettünk egy Hondát, nem rondát, eddig Suzukink volt. Nem kell aggódni miattunk, Suzuki maradt, megvan, az lesz az enyém, a Hondát a nejem fogja használni. Apósom távlatilag, telefonon, nyaralásból felelősségre vont, hogy az olajat és a vizet mindig nézni kell. Érted, 45 éves vagyok, család, asszony, két gyerek. Mint, ha nem tudnám, de a Suzi olyan vén, mint én, már vannak vele problémák és jelezte is, a nejem alatt is megállt egyszer. Én csak azt vettem észre, hogy füstöl a motor, meg olyan a hangja, amikor a Lada 1500-as elkezd bádogedényként horpasztani. Félreálltam, autók menetszele majdnem felborított, felhívtam a BZolit, kedvenc autószerelőm, aranykezű, nem beszél mellé, és ha véletlenül tele tankkal hagyod ott az autót, akkor nem szippantja le. Mi a helyzet ilyenkor?
Elmesélte, hogy az egyik dugattyúm szétrepedt, azért van az, ami.
A 2A-n hazamentem 50-el, füstölt, mint az apjafasza, mert a motorolaj bekerült az égéstérbe, de hazavitt, megúsztam az ötvenezres, lehúzós trélert.
Következő történet, hogy komplett motorcsere, nagyjából 1 perc alatt eltűnt a hűtővíz, így a hőfok visszajelző sem tudott reagálni, nem hogy én. Arra jutottunk, hogy gyorsabb, ha új autót veszünk, s mellé megjavíttatjuk a Suzit. Nyakunkba vettük a fővárost, s arra számítottam, hogy biztos vannak használtautó telepek, ahol órákig lehet sétálni, és válogatni.
Talán a fővárosi autópiac, de annak a weblapja eléggé kiábrándító volt, el sem indultunk oda. Emlékeztem rá, hogy az M3 mellett mindkét oldalt vannak telepek. De már elmúlt, csődbe mentek, megszűnt. Nem megyek bele a kálváriába, hogy miken mentünk keresztül. Kinyomtattam magamnak pár címet, Sürgerózsa utca, Rover luxus járgány, klímás, bőrös, 97-es 300 ezer forintért, ugyanott Mazda sportautó 2000-es évjárat, nagyon patent volt fényképen, meggypiros 260 ezerért. Első utunk volt, autóból kiszállva vagy 10 cigány az autók között, először azt hittem vásárlók, de miután mindannyian ugyanabba a hangárba szívódtak fel, már érdekesebb volt. Maradt egy, az autókon nincsenek árak, sem kifüggesztve alapvető információk. Megtetszett egy Audi A6, kérdezem tőle mennyi? Olyan 450 ezer, vetett oda félvállról, mint akinek halaszthatatlan dolga van egy autón és bütyköli. Aztán nagy hirtelen leengedte az árát 400 ezerre, majd meggondolta magát, nem nézett többet belőlünk ki, mint 380 ezer Forint. Jobbnak láttuk továbbállni, s a következő autótelepen, az irodában, telefonon éppen erről a sürgerózsáról beszéltek, hogy vigyázni vele, 3-4 autóból rakják össze.

A történetbe azért kezdtem bele, mert autóvásárlás közben egy incidens, ami a szemem előtt zajlott, megragadt bennem, s utána a feleségemmel kiveséztük, jót nevettünk rajta, s leszögeztük, hogy a fickó igazán nagy bajban van, csak még nem tud róla. Ahogy nézelődtünk az autók között, egyszer csak egy nyálas férfihang, hogy: na mit szólsz hozzá kicsim? Hátulról átölelte a nőhölgyet, s kicsit ringatott rajta, az meg elnyávogta magát hosszan, s panaszosan, hogy nekeeeeem neeeeeeem keeeeeeeeeelll Suzuki!!!!

Emberek mit meg nem tesznek, hogy működőképes jármű kerüljön a seggük alá, ami csak elviszi őket a dolgukra. Üzembentartóira 30 ezres Polski Fiatot, de Trabantot, Dacia-t, visznek mindent, csak benzin legyen benne és guruljon. Lényegtelen, hogy nincs rajta műszaki. Az a csoda, hogy rendszám van rajta. Hülye vagy, ismerek olyan rendőrt, aki hónapok óta műszaki vizsga nélkül jár, mert nincs rá pénze, fontosabb neki a család. Kenyér, csekk, benzin, ha azt hiszed, hogy őket kihagyta a nyomor névsorolvasásnál, akkor tedd meg, hogy kikapcsolod a tévét.

Az autóvásárlás küzdelmes feladat lélekben. Annyi telepen megfordultunk, hogy már az sem zavart bennünket, hogy csak törött autókat forgalmaztak. Azt is bejártuk, eredménytelenül. Utólag külön köszönet a sofőrnek, aki névleg nem szeret szerepelni, de kötelességem megemlíteni, hogy határtalan türelemről tett tanúbizonyságot. Nem hisztiztünk, ő sem, de a végén már láttam, hogy nagyon fáradt, be sem jött a telepre. Én mondtam neki, hogy ha valamit találunk, akkor felhívom, nézze meg ő is, tapasztaltabb nálam.
Azon a telepen több autót is találtunk, de csak egyetlen egy volt, amibe a nejem beült, és azt láttam, hogy elmosolyodott. Öröm volt látni. Zaklatott nap volt mögöttünk, elkeseredtünk, hogy minden 4 millió. Elcsendesedtem magamban, s azért imádkoztam, hogy Uram kegyelmezz meg nekünk! Egy órán belül szeretnék hazamenni, s úgy, hogy elégedetten. Isten csak arra várt, hogy feladjuk, elcsüggedjünk. Isten nálunk sokkal jobban tud autót vásárolni.
Eszembe nem jutott volna Honda Civic-et venni, főleg nem 3 ajtós sportautót, automata váltósat, fakormányosat. Adjatok nekem egy traktort, és jól vagyok.

A névtelen jótevőnk, a sofőr még azt is megígérte, hogy hazáig elkísér bennünket, ha netalán lerobbannánk. Erre nem került sor, a nejem vezetett, mert sokkal régebb óta van jogosítványa, én is feszült voltam, ős is mereven vezetett. Idegen járgány, alig pár napja van meg, de úgy vezetem, mint egy hímes tojást, állandóan a sebváltóhoz nyúlkálok. A kereskedő a próbaúton belénk verte, hogy ezt úgy kell vezetni, mint a dodzsemet, bal láb nincs, el lehet felejteni.

S, hogy mi a férfiak titka? Nincs, legalább is annak, aki igazi férfi, és egy nő megmarad mellette. Tud a titkairól, de elnézi, fontosabb neki a férfi, mint a titkai.
Nagybátyám 28 év házasság után vált el, valószínűleg voltak olyan titkai, amiről a felesége sohasem tudott, vagy nem akart róla tudomást venni.
28 év tömény hazugság, testileg együtt, lélekben távol, lehet előtte többet kellett volna böngészni a horoszkópot.
Hja, azt külön szeretem, amikor olyan emberek próbálnak meg életvezetési tanáccsal ellátni, akinek sem felesége, sem gyermeke. Felismerik, hogy mit csinálok rosszul, s hogyan merre, hogy boldog ember lehessek. Ha önmaga képes lenne megfogadni azt a sok jó tanácsot, amit rám zúdított, akkor nem osztania kéne, hanem megélné, az élete lenne.

A férfiak gyomrán keresztül az út hova vezet? Aki ebben hisz, az nem ismeri, hogy a férfinak lelke is van, ahogy a nőnek is. A feleségem skorpió, én nyilas, a horoszkópunk szerint már egy hét után külön kéne lennünk, még szerencse, hogy nem hittem el. Manapság kötelező divat a hitet, Istent belegyűrni a vallás fogalmába, ezt diktálják. Holott az egyházak és a gyülekezetek, mind Isten ellen munkálkodnak, nem is ismerik, csak alibinek használják.
Ettől még létezik, s hogy miért nézi tétlenül, vagy miért érzed a ténykedését tétlenkedésnek?

Nekem is büdös, távol áll tőlem, hogy magasztaljam Istent, ilyen rideg a jellemem, de nem szégyellem bevallani, a mennyek országában valószínűleg kukoricán fogok térdepelni a végtelenségig, de oda kerülök, s ez biztos. Nem az én érdemem, Jézus a neve.
Hja, olimpikon befut, megnyeri, egész ország ugrik fel a fotelből, ünnepel. Pedig nem csináltak semmit, csak vedelték a sört, nej meg visszafogottan valami nasit, és nagyot nézett, amikor a férje elhagyta a nézőteret és földkörüli pályára állt az olimpikon teljesítménye láttán.
Jézus nem volt olimpikon, királyok királya. Én meg egy ganaj alak vagyok, értem futott.
Mondanám, hogy hiába, mert egy senki vagyok, de ha csak értem szakította át a célszalagot, akkor már érted is, mert olvasod ezt, még, ha nem is érted.

Péter Apostol II. levele 3. rész

1. Ez immár második levélírásom néktek, szeretteim, amelylyel a ti tiszta gondolkozástokat emlékeztetés által serkentgetem;
2. Hogy megemlékezzetek a szent prófétáktól ezelőtt mondott beszédekről, és az Úrnak és Megtartónak általunk, az apostolok által közölt parancsolatjáról:
3. Tudván először azt, hogy az utolsó időben csúfolkodók támadnak, a kik saját kívánságaik szerint járnak,
4. És ezt mondják: Hol van az ő eljövetelének ígérete? Mert a mióta az atyák elhunytak, minden azonképen marad a teremtés kezdetétől fogva.
5. Mert kész-akarva nem tudják azt, hogy egek régtől fogva voltak, és föld, mely vízből és víz által állott elő az Isten szavára;
6. A melyek által az akkori világ vízzel elboríttatván elveszett:
7. A mostani egek pedig és a föld, ugyanazon szó által megkíméltettek, tűznek tartatván fenn, az ítéletnek és az istentelen emberek romlásának napjára.
8. Ez az egy azonban ne legyen elrejtve előttetek, szeretteim, hogy egy nap az Úrnál olyan, mint ezer esztendő, és ezer esztendő mint egy nap.
9. Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elveszszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson.
10. Az Úr napja pedig úgy jő majd el, mint éjjeli tolvaj, a mikor az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig megégve felbomlanak, és a föld és a rajta lévő dolgok is megégnek.
11. Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben,
12. A kik várjátok és sóvárogjátok az Isten napjának eljövetelét, a melyért az egek tűzbe borulva felbomlanak, és az elemek égve megolvadnak!
13. De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, a melyekben igazság lakozik.
14. Annakokáért szeretteim, ezeket várván, igyekezzetek, hogy szeplő nélkül és hiba nélkül valóknak találjon titeket békességben.
15. És a mi Urunknak hosszútűrését idvességnek tartsátok; a miképen a mi szeretett atyánkfia Pál is írt néktek a néki adott bölcsesség szerint.
16. Szinte minden levelében is, a mikor ezekről beszél azokban; a melyekben vannak némely nehezen érthető dolgok, a miket a tudatlanok és állhatatlanok elcsűrnek-csavarnak, mint egyéb írásokat is, a magok vesztére.
17. Ti azért szeretteim előre tudván ezt, őrizkedjetek, hogy az istentelenek tévelygéseitől elragadtatva, a saját erősségetekből ki ne essetek;
18. Hanem növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunknak és megtartó Jézus Krisztusunknak ismeretében. Néki legyen dicsőség, mind most, mind örökkön-örökké. Ámen.

Ha férfi, és van titka, akkor csak is ez lehet, de amit nyíltan hirdetnek, s még is titok?
Az Isten.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.