2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Enermax Aurora az eBayről

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Vásároltam az eBayen. Ezen is túlvagyok. Kicsit paráztam tőle, de nagyon szépen ment a...

[ ÚJ TESZT ]

Vásároltam az eBayen. Ezen is túlvagyok. Kicsit paráztam tőle, de nagyon szépen ment a dolog. A billentyűzetem vásárlásának a történetét szeretném leírni. Nehéz volt, de megérte.

Az egész majdnem egy éve kezdődött. A PH-n megláttam egy kis hírt, hogy az Enermax a tápok után most billentyűzetet készített. [link] Mivel a tápjaikat szerettem, ezért gondoltam kicsit utánanézek. Nagyon megtetszett, de mivel 30e-s árakról szóltak a híresztelések, ezért nem erőltettem annyira a dolgot. Aztán ahogy fejlődött a gépem és kialakult egy koncepció, hogy hogyan kéne kinéznie, előjött hogy billentyűzetet kéne venni. Előzőleg már összejött egy Antec P180-as ház, egy Razer Diamondback egér és egy szép Samsung monitor. Már csak egy ehhez hozzáillő billentyű hiányzott. A gépem zöme szürke, de fekete hatással és kék ledekkel. Elég speciális elképzeléseim voltak.

- Nem fekete. Az egerem fekete, ennek szürkének kell lennie hogy jól nézzen ki a házzal.
- Kékek a ledek rajta.
- Minőségi igényes cucc.
- Nincs lekerekítés, nincs ergonómia, nincsenek multimédiás köcsögségek.

Ha valaki megpróbál így keresni, akkor hirtelen nagyon leszűkül a lehetséges billentyűzetek köre. Először valami Logitechet akartam, de ők zömében feketében készítik a dolgaikat és szeretnek lekerekíteni. Valamint multimédiagombfetisiszták.
Aztán tetszett még néhány Genius is, de azok meg ötlettelenek és nem tetszik a stílusuk. Funkcionálisan jók, nekem is az volt eddig és tökéletesen működik, de most valami tényleg szépet akartam.
Szóval rájöttem,hogy ide bizony csak az Enermax illik. Nosza keressünk egyet. Felhívtam egy boltot. Nincs. Aztán egy másikat. Ott sem. Aztán még sokat. Sehol sincs. Magyarországon nem forgalmaznak. Felhívtam a hivatalos Enermax disztribútort. Nincs, de lehet, hogy egy franciát tudnak szerezni, mert ők is onnan kapják. Na azt azért nem. Angol legyen, ha Magyar már úgysincs.
Rá kellett jönnöm, hogy itthon nem tudok szerezni. Vaterán, Teszveszen esélytelen voltam szintén.
Akkor külföld. Próbálkoztam előbb Szlovákiában, aztán a Cseheknél. Közel vannak és ismerőseim is vannak, de vissza sem írtak. Akkor Németország. A hivatalos német disztribútor oldalán van egy tartományonkénti címlista. Mindegyikre írtam. Kb 50 cím. Nem küldenek külföldre. Egy küldött volna, de neki meg csak Német volt. Akkor tovább. Angliában biztos van Angol. Vagy nem tudtak szerezni vagy nem válaszoltak, pedig ott is próbáltam pár helyet.
Na akkor eBay. Igaz kezdő vagyok, de csak nem vernek át nagyon. Van eladó sok, de mindenki csak az USÁba szállít. Nem baj, lesz majd jobb is. És lett! Costupdate volt az eladó neve és Worldwide szállít. Frankó. Nekiesünk. Van még neki 5 db.
Csak ''buy it now'' ár volt. Ez azt jelenti hogy nincs licit, ez az ára és kész. 12000Ft-nak megfelelő dollárért volt, mondom ez jó lesz. Megadtamaz árat, kaptam is levelet hogy lehet fizetni. Na itt gondolkodtam el. Küldök 12000Ft-ot az USÁba valakinek aki majd lehet hogy elküldni nekem a billentyűzetet. Kemény. Végülis 27000 vásárlásból 99% volt a megbízhatósága úgyhogy mondom egye-fene. Egyszer ezen is túl kell esni.
Regisztráltam a Bidpayre, megadtam a kártyaszámom, meg minden fontos adatot és átutaltam a pénzt. Megjött a levél erről is, arról is mikor odaért, arról is hogy jóváhagyták. Alapvetően mindenről jött levél. Végül kb 20 levéllel fejeztem be. Akkor nyugodtam meg egy kicsit amikor az jött, hogy feladták. Küldik az amcsi postával. Kaptam track numbert is amivel követni lehet, hogy hol jár a csomag. Eddig egy hét telt el az eBayes megvétel óta.
Néztem minden nap a csomagomat, elég keveset frissült, de látszott hogy jön míg Május 25.-én megérkezett Magyarországra. Na mondom innen lesz rázós. Vagy levámolják és akkor még fizetek 4e körül, de legalább biztosan ideér vagy küldik tovább postán és akkor meg lehet hogy elveszik, mert megtetszik valakinek. Végül 29.-én kaptam értesítést egy nemzetközi csomagról. Nagy volt az öröm. Megyek a postára, átveszem, kibontom és minden megvan. Nem loptak ki semmit, nem volt felbontva. Sértetlenül ideért a világ másik végéből. Ja és a szállítás 5000Ft volt.
Hazamentem és már próbáltam is ki. Csodálatos, szép, teljesen beleillik a gépem környezetébe. Gépelni nagyon jó rajta bár kicsit még furcsa, hogy milyen alacsony. Egy negatívuma már van. Az hogy ha rossz irányból jön a fény, akkor nem látszanak rajta a betűk, mert fénylenek. Annyira nekem nem zavaró, de egy kezdőnek elég kellemetlen lehet. Talán majd később, ha már régebb óta meglesz írok róla egy tesztet, de még nem tudnék objektív lenni.
Az eredmény: Bő fél év levelezés, szenvedés, keresés után van egy olyan billentyűzetem ami minden tekintetben megfelel az igényeimnek. Mindenestől 17000Ft volt ami sok. Főleg mivel fele ennyiből is jó billentyűzetet lehet venni. Viszont egyedisége mindenért kárpótol. Kétségtelenül van egy kis sznobság abban, hogy ezt vettem, de a gépemmel kapcsolatban mindíg is sznob voltam.
Ennyit akartam mondani. Köszönöm annak aki idáig eljutott.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.