2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Egy kiállítás képei és az autós pacal

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Március eleje két nagyívű kiállításnak is helyt ad német nyelvterületen, s ilyenkor az...

[ ÚJ TESZT ]

Március eleje két nagyívű kiállításnak is helyt ad német nyelvterületen, s ilyenkor az ABC két egymás melletti betűjével kezdődő városokba jár(hat) kanosszát a királyi közönség: Genf és Hannover. Utóbbi a számítás-, előbbi inkább az ámítástechnikára fókuszál, hisz autókat állít ki. Mert ki látott már olyan számtech-hirdetést, ahol a júzer egy tisztáson üldögél, vállán mókus pihen, míg szeme a HD-felbontású laptop kijelzőjén, amin mondjuk a WoW fut éppen. És ki ne látott volna már olyan autóhirdetést, ahol csak én (vagy én sem..), az autóm és az anyatermészet virít, kedvesen és óvón ölelve az előbbi kettőt.

Naja. Mintha az autók természetes közege, a többi autóval együtt, nem a város, így a dugók és a vánszorgás lenne. Többnyire. Mert persze vannak városok meg országok, ahol vannak rendes utak. Például. Ahol sokkal inkább öröm a vezetés. Már "majdnem" úgy, mint a reklámokon. Bár márciusban, Hannover felé, az ember nem a jó utaknak megfelelést sejti a német autógyártás hátterében, sokkal inkább az inspirálóan rossz időt, ahol legalább az autóm legyen BMW ("cars are not a suite or clothes, cars are avatars.") vagy Mercedes, sőt, Alpina vagy Kleemann, hamár nem Madeirán tett le a véletlen 40 éve, ahol ezek nélkül is boldog lennék, meg nincsenek is távolságok.

A számítástechnikával épp eleget foglalkozunk ezeken az oldalakon ahhoz, hogy néha ne foglalkozzunk vele, ilyenkor a lehetséges kitekintések egyike a 2 bit helyett a 2 vagy 4 kerék. (inkább a 4..) Ha már ennyit álmodtunk matchboxokkal anno, meg kormány volt a jelünk az oviban. Vagy zebra. :)

Vannak itthon és külföldön is lapok (on/offline), akik segíthetik a kitekintést, bár ismerve a saját lelkesedésünket (irány Hannover, 24 óra kocsibanücsörgés, aszkézis, lemondás, ésatöbbi..), esetleg túl nagy elvárásokkal ütjük fel őket. Mert egy részük a kötelező "írjá' má' erről 1 flekket, me' most vót!" kűrt írja le/meg, űrt hagyva bennünk, tátongót, másik meg még ezt sem. Az interneten mindez már nem annyira aggasztó, hisz némi domain-szörfölés, és máris a napsütötte Ausztrália nem-napsütötte szervertermeiből gurulnak elénk a digitális gyöngyök, mert ők ottan voltak, ahol mink nem, pedig tőlünk mindössze fél nap az út, ami mondjuk tőlük is ennyi, csak épp repülővel.

"És akkor odateszi a Belsőség a poroltót, amiben középiskolás szín- és szak(ma)vonalon porol Tóth, vagy akárki, de ciki nagyon, bárki bármit is talál ki.." A gyengébbek kedvéért Tóth nem belsős(éges) újságíró, sőt, nem is újságíró és nem is Tóth, csak a kacska rím miatt vót, de színvonaltalan és méltatlan, Genfhez ("Nos, hát ennyi volt; ez a kiállítás sem nyújt sokkal többet, mint az itthoni."), a TC-hez ("Péterre már-már kollégaként tekintünk: egész jó fotók, szórakoztató szöveggel." - Winkler), meg hozzám is, olvasóhoz, aki azért elvárná, hogy ne csak azokat az amúgy penge verbális tripeket kapjam, hanem némi áldozatot is, hogy érezzem, nem csak a della fűt, hanem a lelkesedés is. OP idején a lelkesedés tűlfűtött, ami nem volt túl bizniszlájk, el is köszönt, ill. el is ballagott, Kzamm-országba.

Pedig Genfről igenis lehetne mit írni, mert annyi mindent lehetett ott látni, pl. Wiesmann GT MF5-öt, aminek a világpremierje volt kint, valami frenetikusan fest, és talán a legjobb dolog, ami egy BMW-vel történhet ("Ciao, gang Bangle!" :P), bár a TC hírforrásain még nem ért ide - igaz, csak 10 nap telt el. Jó, legyünk reálisak, a Morgan LifeCarról is kb. fél év késéssel számoltak be, az Aero8 Americaról meg még sose. (bár a mostani képeken látszik ez utóbbi, de csak mint "a Morgan") Kiragadott példák, persze, de télleg totál kár.. Pedig ha ott lett volna bárki, akinek van szeme, Genfben biztosan pótolhatta volna ezeket. Is.

Hogy ne csak az a fránya megúszás ugorjon be ilyenkor, ahogyan a híreiknél be-be szokott, hogy aztán a cikkek jóleső homlokmasszírozása végül mégis feledtesse őket. Kurva ambivalens, na.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.