2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Egy internet előfizetés kálváriája...

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Biztosan volt már sok írás a témában, mégis úgy gondolom talán ez egy kicsit más... Kezdem...

[ ÚJ TESZT ]

Biztosan volt már sok írás a témában, mégis úgy gondolom talán ez egy kicsit más...

Kezdem a történet legelején, hogy mondanivalóm kerek egésszé álljon. Adott egy stúdió, amit ismerősömmel nyár végén alapítottunk. A stúdió internetes műsorsugárzással foglalkozik (a részletekbe nem megyek bele, úgysem ez most a lényeg), ergo igen fontos alapfeltétel a szélessáv, főként feltöltési oldalon.
Mivel vidéken nem túlzottan halmozzák el a szolgáltatók az embert ilyen téren jól használható konstrukciókkal, ezért be kellett érnünk egy - egyébként általam rendkívül korrektnek tartott szolgáltató által biztosított - üzleti csomaggal. Feltöltésben nem egy világszám, de több mint a semmi (ez később bebizonyosodott, elég korrektül helytállt az upload).
A stúdió szerencsére igen dinamikusan fejlődik, elég gyorsan kinőttük az előfizetést, gyorsan új, plusz megoldás után néztünk. Ugye egy cégtől egy business-csomag igényelhető, ezért egy másik nagy szolgáltatónál kértünk ajánlatot.
Az ajánlat rendkívül kedvező volt, 10 ezer Ft-tal olcsóbban jutottunk volna az előzővel azonos sávszélhez. Ez történt október elején.
Már csak a T-COM bevizsgálására kell várni és a kiépítésre, hogy egyáltalán létesíthető-e az adott helyen adsl....kaptuk a választ a szolgáltatótól. Hmm..érdekes. Egy működő előfizetés nem elég bizonyíték a kiépíthetőség igazolására..
Egy hét telt el. Gondoltam rákérdezek a szolgáltatónál, alakulgat-e a dolog. Azt az információt kaptam, hogy részükről minden ok, csak a T-COM bekötésére várnak, náluk 2 perc az aktiválás. Elégedetten dőltem hátra....azóta eltelt 3 hét, a T-COM-ot 47-szer hívtam körülbelül, a válasz kérdéseimre mindig ugyanaz volt : elbírálás alatt van a dolog, több információt nem adhatnak ki. Mintha diktafonról menne....
A 30 nap lejárta után véletlenül összefutottam az előző bekötést végő "szakemberrel"..Kérdéseimre azzal felelt, hogy valóban, ő már volt kint a bizonyos helyen, elvégezte a felmérést, ellenben elfelejtett beszólni a központba, hogy minden rendben...
Még higgadtan megkértem, tegye ezt meg most. Semmi nem történt. A T-COM munkatársa ugyanazt a monoton "elbírálás alatt van, több információt nem adhatunk ki" szöveget mormolta. Szerencsére hozzájutottam a szerelő telefonszámához, aki hívásomra egészen új dologgal rukkolt elő: hááát igazából meg lehetne oldani esetleg a bekötést, de (és itt egyáltalán nem burkoltan jegyezte meg) csak ha náluk fizetünk elő...
Kissé ideges lettem, mert ha ők ajánlanak egy hasonló konstrukciót anno, akkor azt választottam volna, mivel nekünk a minél gyorsabban kivitelezett megoldás a nyerő..akkor is most is. Itt jegyeztem meg neki, hogy a T-ONLINE nem ismertet ilyen előfizetést a honlapján, a telefonos kollegina is megerősített 2 héttel ezelőtt, hogy ők nem tudnak ennyire szélessávot kiépíteni nálunk. Csak azokat, amik a honlapjukon is találhatók.
A szaki erre bólintott, igen ez ELMÉLETILEG így van, de esetleg - az ő közbenjárásával - mégis előteremhet a semmiből egy ilyen csodacsomag!
JÓ! Legyen! Újabb várakozás......újabb telefonok. A szerelő részéről újabb ajánlat : szinkron dsl! (T-COM részéről a szokásos zombi-szöveg)
Az adott "csomag" nem látható a T-COM honlapján - mondta a szaki - de természetesen minden megoldható némi...khmm...szóval biztosan meg tudunk egyezni....

A reakcióm gondolhatjátok. A jelenlegi álláspont a T-COM-tól változatlan (habár a 30 nap rég eltelt), a szerelő pedig (mivel nem tudtunk megegyezni) hivatalosan is kijelentette : NEM létesíthető adsl az adott helyre....Igaz már működik ott egy, de az nem számít......

PS.: A szolgáltató (ahol a második előfizetést igényeltem) azóta is a T-COM-ra vár....

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.