2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Dream Mod - I. Cikk.

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Aerocool AeroEngine II vs. ExtremeEngine 3T Az Aerocool kitett magáért mikor elkészítette...

[ ÚJ TESZT ]

Aerocool AeroEngine II vs. ExtremeEngine 3T

[kép]

Az Aerocool kitett magáért mikor elkészítette az AeroEngine II-es névre keresztelt számítógépházat, de ez még nem volt elég és tovább fejlesztette ezt a remekművet, és így megszületett az ExtremeEngine 3T, ami még elképesztőbb vonásokat tartalmaz. Nos Tekintsük meg mit is rejtenek számunkra ezek az alkotások.

[kép]

Először is nézzük az adatokat! A házak paramétrei szinte ugyanazok. Mind a két ház méretei azonosak, vagyis 200mm(szélessége) X 430mm(magassága) X 440mm(hossza). Tömegük is azonos, még hozzá 6.3kg. A házak elején található két USB, valamit egy-egy mikrofon, fülhallgató és IEEE1394-es csatlakozó. Mindketten 0.6mm-es lemezből készültek ami elég kevésnek mondható, de hát semmi sem lehet tökéletes. Ami mindenkiben kisebb sokkott okoz az a ventilátor az elején, ami egy 12cm-es motornélküli díszítés, és mögötte található egy 14cm-es kék LED-ekkel kivilágított ventilátor(1000RPM/26.91dBA az AeroEngine-ban míg a ExtremeEngine 3T-ben 650-1500RPM/17.8-37.42dBA, beállítástól függően), ami a gépház belsejébe fújja a levegőt, és az általa keltett légáramlattól forog az elöbb említett 12cm-es dizájt szólgáló ventilátor. Mind a két ház viszonylag átlagos szerelhetőséggel bír. Az oldallapok, oldalanként 2-2db kézzel is kicsavarható csavartral vannak rögzítve, illetve belül a gép átlagosan van kialakítva, így a szerelése annyi nyüglődéssel ját mint egy normális mezei háznál.

[kép]

Viszont most jöjjenek a különbségek! A házak ajtajai külső szemmel szemlélve ugyan olyanok, ámde míg az AeroEngine II-esnek(AE) műanyagből van, addig az ExtremeEngine 3T-nek(3T) fémből van, ami azért lehet előnyös mert így kisebb a kockázata az ajtó letörésének. Az egyik kevésbé szembetűnő különbség az az, hogy a 3T-nek egy ventilátorszabályzó kapott helyet a kéken világító ventilátor alatt, míg az AE esetében ott csak egy 3.5-ös panel helyezkedik el, várva hogy kitöltsék egy floppyval, vagy épp egy ventilátor szabályzóval. Ez a különbség lényeges, ugyanis a szabályzóval lehet állítani a 3T-ben a ventilátorok sebességét, így nem lehet azt mondani rá hogy hangos, mert hát ha leszabályzom, akkor jóval halkabb lesz mint az AE. A fentebb említett ventilátoron kívül mind kettőben helyet kapott egy második ventilátor, viszont ezek lényegesen eltérnek egymástól! Míg az AE-ben egy 12cm-es venti van a hátúljában, addig a 3T-ben egy gigantikus és igenszembetűnő 25cm-es ventilátor helyezkedik el a ház oldallapján. Mind a két venti ugyan azt a célt szolgálja, méghozzá hogy kifújja a felmelegedett levegőt a házból. Éppen ezen okból a ház rendkívül jó szellőzésűnek mondható, ugyanis az elülső venti beszívja a friss és viszonylag hideg levegőt, és miután ezt a levegő felmelegedett, távozik a második ventilátoron. Ezzel a módszerrel a gépben folytonos a levegő cserélődés. Ami a legnagyobb különbség az az hogy míg a 3T oldallapján az a bizonyos 25cm-es ventilátor kapott helyet, addig az AE-ben egy 360mm X 380mm -es plexilap helyezkedik el, amire további két 8cm-es vagy 12cm-es ventilátor szerelhető fel tetszőlegesen.

[kép]

Ezek alapján elmondható, hogy ha az ember számítógépházat akar venni, és esetleg ez a két gyöngyszem között vacilálna, akkor a fentebb leírtak alapján az ExtremeEngine 3T-t részesítem előnyben!

Hasek

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.