2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Drávanet internetszolgáltatás

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Már évek óta a Drávanet előfizetője vagyok és finoman szólva nem vagyok megelégedve vele.

[ ÚJ TESZT ]

Már évek óta a Drávanet előfizetője vagyok és finoman szólva nem vagyok megelégedve vele. Most olyan szinten sikerült felidegesítenem magam a szolgáltatás minőségén, hogy úgy döntöttem írok egy cikket róla ide, a Logout-ra. Egyből a címlapra írom a cikket, mert nagyon kíváncsi vagyok a többi ember véleményére, illetve tapasztalaira a Drávanettel és a hozzá hasonló interneszolgáltatókkal kapcsolatban.

Tényleg évek óta a Drávanetnél vagyok, de fél év még nem telt úgy, hogy ne lett volna valami probléma a kapcsolattal. A kedvencem az volt, amikor - nem túlzok - két héten át nem volt internetkapcsolat, egyáltalán. Be is ismerték a hibát, de azért ültek rajta 2 hetet, persze eszük ágában sem volt valamilyen formában kárpótlást felajánlani.

Váltottam 4 mbit-es csomagról 8 mbit-esre, tudván, hogy teljes sávszélességet nem fogok kapni a távolság miatt. De azt nem vártam, hogy 4 helyett csak 3 megabitet fogok kapni a váltás napján, mégis így történt. Leadtam a hibajelentést az ügyfélszolgálaton, pár nap múlva jelezték, hogy megcsinálták, TERMÉSZETESEN semmi változás nem volt a kapcsolat sebességét illetően. Második hibajelentésre azért csak összehozták a távolság miatt elérhető maximum 5,5 megabitet.

Következett egy karbantartás a szolgáltatónál, szóltak róla, ill. változott a bejelentkezési nevem is. Követtem az utasításukat, hogy kapcsolatszakadásnál már az új névvel jelentkezzek be. Onnantól kezdve, mostanra már hetek óta teljesen instabil a net.

- megszakad
- bizonyos URL-ek és IP címek nem érhetőek el
- csak IP címre lehet csatlakozni, URL-re egyáltalán nem
- az internet külföldi része teljesen behal 1-1 délután erejéig

Ezek a problémák váltogatják egymást. Illetve kb. egy 1 hetes időszakra a max. sebességgem 20 KB/s-sel kisebb lett (ez mára már megjavult).

Felhívtam az ügyfélszolgálatot, illetve csak próbáltam, mert egy sima hétfői munkanapon nem vették fel a telefont. Amikor végre elértem őket, arra hivatkoztak, hogy az ünnepekkor csak hangpostán érhetőek el. Amikor megismételtem a lassú felfogású ügyfélszolgálatosnak, hogy hétfői munkanapról van szó, akkor meg síri csend volt. Azt mondták a hibáról, hogy már korábban észrevették, és az előző nap folyamán az javításra is került. Én azért csak leadtam a hibajelentést, biztos ami biztos. A telefon lerakása után meg is szakadt az internet zsinórban háromszor.

A mai este folyamán az az extrém igényem támadt, hogy feltöltök néhány képet az internetre. Hát nagy nehezen sikerült csak. Folyamatosan leesik a sebesség 10-20 mp-s időtartamokra 0 KB/s-re, továbbá észrevettem, hogy a max. sebességem a korábbi 50-60 KB/s-ről fixen max. 48-ra változott, ami átszámolva "kereken" 384 kbps.

Jelenleg ez a helyzet, most tettem le a telefont, sajnos annyira ideges lettem, hogy leordítottam az ügyfélszolgálatos fejét.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.