2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Csak egy bunkó buszsofőr...

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ez lennék én. Aki egy nap húsz embert vár meg a megállóban, ahelyett, hogy elfordítaná a fejét, és gázt...

[ ÚJ TESZT ]

Ez lennék én. Aki egy nap húsz embert vár meg a megállóban, ahelyett, hogy elfordítaná a fejét, és gázt adva ellendülne a megállóból. Azután várok, nem sokat, csak egy köszönömöt. Sajnos ritkán hallom, nem úgy, mint a busz felé kényelmesen sétálgató embertől a qrva anyázást, ha (mivel nem vagyok gondolatolvasó) otthagyom.
Nos, a sok budapesti sikoltozik, mi lesz velük a nagy paraméterkönyv-változás miatt? Abba senki nem gondol bele, hogy velünk mi lesz? Mi is emberek vagyunk, akik családjukat tartják el ebből a horribilisen magasnak kikiáltott (nettó 120-130k) fizetésből. Holnaptól (szept. 6) barátokat, kollégákat, kollektívákat tépnek szét, egy "óriási" megtakarítást hozó döntéssel - ez lenne a paraméterkönyv-változás. 11 éve vagyok buszvezető, 3 éve ezzel a busszal. Holnap vége. Elvették a buszom, minden nap ülhetek másik csodába. Elvették a végállomást, mehetek helyette plusz 30-40 percet. Elvették a kedvemet az egésztől... Csináltak gyönyörű, másfél- két óra alatt megtehető útvonalakat. Ha közben ránktör a szükség? Kit érdekel? Mi az autóbusz tartozékai vagyunk! Hogy reggel olyan korán kell kezdenünk, amikor más lefekszik? Kit érdekel? Mi választottuk ezt a foglalkozást! Én szerettem ezt csinálni, csak épp kiölték belőlem... Már nem érdekel az egész, csak balhé nélkül bírjam ki, hogy a csövesek büdösek, a részegek hánynak, a kölykök meg ordítoznak. Nem szólok senkihez. Ha egy nagy BMW vagy Mercedes szabálytalankodik, majd leanyáz, elnézést kérek. Mert ezt kell tennem. Egy senki vagyok. Hány olyan netes topik van, ahol megköszönik, ha rendes vagyok? Viszont minden fórumon van bkv-s köpködő topik!

Tudom, parttalan az írás, de talán érthető a lényeg!? Mert ez Magyarország, ahol a Nógrád Volánnak megéri a BKV-s vonalakat üzemeltetni, a VT-Transmannak megéri ugyanez, csak a BKV megy csődbe lassan. Nem értem én ezt az egészet!

Folytatás a 60.hsz-ben.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.