2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Concorde X-913 teszt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Üdvözlet első írásomban, mely egy MP4-lejátszóról fog szólni, melynek aprópója egy új...

[ ÚJ TESZT ]

Üdvözlet első írásomban, mely egy MP4-lejátszóról fog szólni, melynek aprópója egy új darab beszerzése.

Jó öreg,szintén Concorde lejátszóm feldobta a talpát ( jackdugó szétment, gombok nem működtek, be-, és kikapcsoló gomb sem működött ), beadtam szervízbe, de jobbnak látták inkább kicserélni.

R.I.P.

De kaptam egy újat ! Concorde X-913 a becsületes neve.

Első pillanatok :

A doboza kellemes, szinte ugyanolyan, mint az elődé volt.
Tartalmazza a :
- lejátszót
- töltőt ( USB-s, mely maga a kábel hozzá )
- fülhallgatót
- használati utasítást
- jótállást.

Így néz ki a doboz és tartalma :

Bekapcsolás, és ami utána jön :

A kijelzője nagy ( 2", TFT ) remek a fényereje, és jó a felbontása. Rendkívül gyorsan bekapcsol. A menüje egyszerű, körben elhelyezett ikonokkal ( -> Music, Video, FM, Photo, Text, Record, Navigation, Game, Settings ) rendelkezik, melyben a Előre és hátra gombokkal lépegethetünk, az M gombbal léphetünk be. A gyárilag fennlévő cuccokra azonnali halál várt, megnéztem mik azok és formatálás. Az iszonyatosan gyenge zeneszámnak látszik a szövege, de mivel úgyis zsebben vagy egyéb nem látható helyen lesz, ez felesleges, ráadásul elég időigényes a megszerkesztése házilag. A videót nem mutatta (!), ekkor sejtettem hogy ez nem az ő erőssége lesz. Nem lett az tényleg..

Zene, zene, zene..

Az 1 GB-s memóriába jósokzene fér, pakoltam is rá rendesen. Később kellett rájönnöm a hibákra.. 2008-ban egy MP4-lejátszó nem birkózik meg a változó bitrátával !! Nembaj, 5 perc Super-rel, és már konstans. A mellékelt fülestől ugye csodát nem vár az ember, hát ahhoz képest egész jó ! Nagyon kényelmes. Egy baja van, hogy az eszköz elég halk ( maxon [ 40 ] ) ; alig teljesíti túl a reggeli buszozás hangjait. ( De meglehet hogy nekem magasak az igényeim.. :D ) Mindenesetre már tervben van egy kicsit jobb füles vétele, meg ha nem lenne elég az 1 GB, akkor lehet hogy veszek egy 2 GB-s MiniSD-kártyát, mivel tudja fogadni, és kezelni !

A videózás :

Ez a fejezet is jól indul, mert a leírás szerint a készülék lejátszik AVI formátumú videót ! Rögtön ki is próbáltam, egy 640x480 felbontású videót rátoltam, hibaüzenet : BAD FORMAT! Sebaj, rátettem kisebb ( 320x240 ) videót, az is rossz neki. Még itt sem adtam fel, használati utasítást fellapozom, max video felbontás : 176x220. Jól van, akkor kipróbálom a CD-ről az AVConvert nevű progival, hátha jó lesz. Nos a CD-n fennvan az AVC. mappája, de semmi telepítő, semmi futtatható fájl. Itt mondtam le erről a részről.

Egyebek :

Van rajta TETRIS, ami jó felbontású, jó irányítású unaloműző lehet, amíg a háttérben ( ! ) fut a kellemes muzsika. Lehet még *.txt szöveges fájlokatolvasni, ezt is prímán viszi. Az FM rádiónak jó a vétele, nem recseg. A hagfelvevő is jó. Az akksi 4 óra folyamatos zenét bír, és kb. 2 óra alatt feltölt.

Ja, és még valami : a kijelző nem úgy fekszik, ahogy a gombok alapján hinni lehetne, hanem 90°-al balra fordítva, kivéve a tetris alatt.

Összességében teljesen meg vagyok vele elégedve, az ember ajándék lónak ne a fogát nézze :D

Így néz ki :

Hivatalos oldal : [link]

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.