2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Belépő.com

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy új oldal, ahol egyszerre léphetsz be kedvenc oldalaidra. Még ez elején elmondanám, hogy ez nem...

[ ÚJ TESZT ]

Egy új oldal, ahol egyszerre léphetsz be kedvenc oldalaidra.

Még ez elején elmondanám, hogy ez nem reklám, csupán egy közvélemény kutatás, amiben a ti segítségeteket szeretném kérni.

Múlthéten elgondolkoztam azon, hogy milyen sok közösségi oldalra vagyok regisztrálva, hány féle e-mail címem van, és ezekhez hány különböző felhasználói név és jelszó tartozik. (Az én esetemben ez kb. 10 féle felhasználói nevet és 4 féle jelszót jelent.) Persze ezeket az Explorer, Firefox, Opera stb. böngészők megjegyzik és megkönnyítik a minden napos internetezést.
Aztán elgondolkoztam azon is mennyit lehetne gyorsítani ezeknek az oldalaknak a végignézésén, ha nem kellene mindet egymás után betöltögetni. Persze itt is előjön az Explorer és társaik segítsége, például a Könyvjelzők között eltárolva segít a weboldalak megnyitásában.
Gondolom mindenkinek megvannak azok a kedvenc oldalai, amiket egy nap rögtön elsőként néz meg, akár többször is az adott napon, és ezekhez mindig be kell jelentkeznie.
Végül született egy ötlet, hogy hogyan lehetne mindezt megkönnyíteni, felgyorsítani.

Készítettem egy vázlatot a füzetembe, majd később Photoshop-ban is megrajzoltam.

Íme az „tervrajz”:


A kép nagyítható

Mint látjátok az ötlet elég egyszerű. Egy oldal, ahova első körben 9 oldalra lehet bejelentkezni, minden féle regisztráció nélkül. Bárki beállíthatja kezdő lapnak, vagy csak simán beteszi a könyvjelzőbe. Bejelentkezés után természetesen behozza az eredi oldalt és onnantól már minden mehet a megszokott módján. Egy vékony fejléc mindig megmaradna a bejelentkezés után, ahol az oldal neve/logója (Belépő.com) maradna meg, pár beállítási és egy visszalépési lehetőséggel.
Biztos vagyok benne, hogy nem mindenki használja ezt a 9 oldalt, ezért lenne egy regisztrációs lehetőség. Regisztrálás után a felhasználó kiválaszthatná kedvenc oldalait, és lecserélheti az eredeti 9-et és saját sorrendet alakíthat ki. Ötletek még vannak, hogy regisztrációval mit lehetne még megváltoztatni és igénybe venni, például kinézetet stb.
Első sorban arra törekednék, hogy regisztráció nélkül is kihasználhassa mindenki az összes adott lehetőséget.

Most jön a közvélemény kutatás része:

Létezik ilyen, vagy ehhez hasonló oldal? Próbált valaki ilyen oldalt készíteni, vagy régebben volt már ilyen oldal?

Ha nem:

Mi a véleményetek? Ti használnátok egy ilyen oldalt? Beállítanátok kezdőlapnak?

UI:Jelenleg a felével kész vagyok, de most kicsit feladtam és várok a visszajelzésekre.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.