2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Bakony Volán...Bunkó Volán

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Hello Mindenki! Egy nagyon idegesítő dolog miatt ragadtam klaviatúrát...le kell hogy írjam a véleményem!

[ ÚJ TESZT ]

Hello Mindenki!

Egy nagyon idegesítő dolog miatt ragadtam klaviatúrát...le kell hogy írjam a véleményem!

Ugye majdnem mindenki, főleg a fiatalok és idősek, használják a tömegközlekedést. Sajnálattal tapasztalom, hogy ennek színvonala rohamos mértékben csökken. Most nem is az infrastuktúrára vagy a buszok állapotára célzok, hanem mint maga a nagybetűs szolgáltatás minőségére.
Ma reggel mélységesen elkeserített a buszvezetők viselkedése.

Lássuk a részleteket. Veszprémben tanulok, a buszpályaudvarról igyekeztem reggel haza, Székesfehérvárra. Előre kinéztem magamnak a 6:45-ös Veszprém - Szfvár - Budapest járatot. Siettem, hideg volt, reggel volt, péntek volt...
6:42-re oda is értem a megállóhoz ahonnan indulni szokott a busz, felnéztem a kijelzőre : "Veszprém - Budapest : 6:45". Gondoltam szuper, elérem, korán otthon is leszek. Gyorsan betettem a csomagom a csomagtartóba, szállok fel:

- Jó reggelt kívánok!
- ...Semmi válasz...mély merengés...
- Székesfehérvárig kérnék egy diákjegyet...
- No-no-no...hát akkor nagyon ( helyette egy 5 betűs k-val kezdődő szót használt ) gyorsan szálljon le és pakolja ki a bőrődjét mert mennék, nem állok meg Fehéhváron...

Gondoltam magamban király...még azért elköszöntem, de nem nagyon hatotta meg. Leszálltam, kipakoltam. Kb. 5 perc múlva beállt egy másik busz, szintén ugyanazzal a kiírással. Akkor jöttem rá hogy valójában amelyik buszra fel akartam szállni annak már el kellett volna mennie, késésben volt, de én ezt nem tudtam mert ugyanaz a két busz ( induló és végállomás szinten ). Csak a kijelző már a legközelebbi, 6:45-öst mutatta. De a "kedves" buszsofőrnek erről nehezére esett tájékoztatni...inkább elküldött melegebb éghajlatra, ez is egy megoldás.

Mindegy gondoltam, felszálltam a nemrég érkezett buszra, jegyet is kaptam. Akkor jött a második hullám. Egy idős hölgy megkérdezte hogy az ő oldalán van e akasztó a kabátjának. Erre a buszsofőr olyan mértékben kikelt magából, hogy az egész busz meredten bámult.
Olyanokat vágott az utas ( ráadásul idős hölgy ) fejéhez, hogy "azt hiszi maga ez egy szálloda" és "ha nem tetszik szálljon le". Már a néni mondta hogy fejezze be, mert a vezető 10 percig vezetés közben is magyarázta a magáét.
Elkeserítő volt.

Én megértem hogy stresszes meló, meg összpontosítani kell, nagy a felelősség, stb. De ez akkor is egy szolgáltatás, és ha az ember egy kis tiszteletet mutat akkor nem lehordást és bunkóságot, hanem tiszteletet vár cserébe.
Nem is akarok általánosítani, nagyon sok rendes és kedves buszsofőrrel is találkoztam már, akinek nem inge természetesen ne vegye magára!

Remélem lesz majd egyszer ebben is változás!

KR

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.