2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Sport rovat

Adrenalinbomba!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Üdv megint, nem, most nem állatkodtam semmiféle kocsival és még csak magamat sem veszélyeztettem.

[ ÚJ TESZT ]

Üdv megint, nem, most nem állatkodtam semmiféle kocsival és még csak magamat sem veszélyeztettem.
Történt anno, hogy unokatesómék belefogtak egy pálya építésébe, majd mikor elkészültek vele bő két hónap munka után, elérkezett a teszt ideje, persze tudtam miről van szó és már régóta ki is akartam próbálni, ezért kapva kaptam az alkalmon és még aznap este levajaztuk a rákövetkező napi eseményt. Pár régi középsulis ismerőssel meg egy rokonnal nekiindultunk a pusztaságnak, majd Kaposvártól pár kilóméternyire megálltunk, placcon volnánk!
Gyorsan körbevizslattuk a helyszínt, megmutatta a terciát minden részletével, majd két csapatra oszlottunk. Ja, hogy még nem tudjátok miről van szó? Nyugi hamarosan arra is fény derül csak türelem. . .
Mielőtt belevágtunk volna az adrenalingőzbe ismertette az összes szabályt amit a saját biztonságunk érdekében és egymás védelme érdekében be kellett tartani. Mivel rosszat nem akart ezért az eseményt megelőző nap este elmondta milyen ruhában menjek, ugyanis akkor még nem voltak overáljaik. A pályán körülbelül 30°C . . árnyékban, de egy paintball pályán elég kevés az árnyék.
Sok velem együtt kezdő sorstársammal megkaptuk a félautomata fegyvereket, fegyverhasználat szabályok elmagyaráz, majd beöltözés. Erre kicsit bővebben kitérnék mert elég viccesen alakult a dolog. A lényeg az, hogy csak annyi ruhát vegyél fel amiben még tudsz mozogni és nem lesz a ruha alatt sem 600°Cnál melegebb. Rajtam volt egy ujjatlan trikó és egy pulcsi felül, alul meg egy farmernadrág aztán jónapot, jha meg a fejemen egy sapka, ez védi a fejet illetve a hajat a festéktől. Pulcsiból célszerű kapucnisat vinni mert akkor a tarkólövések sem fájnak . . annyira. Ez eddig nagyjából rendben is van, igazából nem tudtam mire is kellene felkészülni, mennyire fog ez fájni illetve fog-e fájni egyáltalán! Voltak akiknek kicsit alacsonyabb volt a fájdalominger küszöbük, ők megláttak engem és csak annyit mondtak, hogy keményen nyomom. Ők pedig: trikosz, póló, pulóver, tavaszi dzseki, pufi michelinbaba kabát, két nadrág!!! Szerintem meg ez volt a kemény!
Szóval be vagyunk öltözve, maszkot mindenki fel és indulhat a játék! Először mindenki azt hitte, hogy ez valami Quake vagy Counter Strike lesz aztán hamar rá kellett jönnünk, hogy ez bizony a valóság, a találatokat érzed a bőrödön, fáradsz, remegnek a kezek, párásodik a védőmaszk . . Az első kör gyakorlatilag arról szólt, hogy mindenki féltette a seggét mert még nem volt meg a beavató lövés, azóta mindenkin elvégzik és nem tart negyed órán át a kezdő összecsapás.
Mivel pályaavató volt és még ezelőtt csak 1-2 srác játszott efféle játékot, még nem volt semmiféle taktika, még a pályát sem nagyon ismertük, úgyhogy csak ment a futkározás meg az ész nélküli lövöldözés, pár körrel később azonban már nagyon jól átláttuk a tereptárgyakat és lehetett taktikázni! Közben eltelt pár kör ugye és a jól beöltözött kollegák már kezdtek igencsak vörös alapszínt ölteni, itt megkértük, hogy vegyék már le a ruhákat, így talán kicsit nehezebb lesz őket eltalálni a fele akkora kerületük miatt és még mozogni is tudnak majd, nomeg nem sülnek meg . . annyira.
A játék előrehaladott szakaszában már mindenkiben benne volt egy kicsit a félsz, hogy bekapok még egy lövést ami esetleg fáj is, így már nem volt eszetlen futkározás sem! Személy szerint én csak ennyit tapasztaltam a körök elején: heves szívdobogás, lélegzés amit felerősít a maszk, kicsit párásodó rostély, kúszás. Itt kezdett el termelődni az adrenalin elég keményen. Aztán embernyi méretű fedezékbe be, süvítenek a golyók a fejek mellett/felett, várod a segítséget, de már nincsenek csapattársak, egyedül maradtál! Paintballban talán ez a legrosszabb ami lehet, tudod, hogy itt a vég csak azt nem, hogy honnan jönnek és mikor.
Innentől kezdve nagyon jó kezdett lenni a küzdelem, tényleg mintha harcolnál csak az elpatkolás veszélye nélkül.
Persze ehhez az is szükséges, hogy fairplay legyen mindkét fél részéről, tehát az érvényes találatokat vállaljuk be! Nem minden golyó robban szét a célon, vannak amik lepattannak és nem látszanak meg, egy idő után meg úgyis mindenki valamilyen színben fog tündökölni. . (játék után pár nappal leginkább kék-zöld) Lehet sunnyogni meg elhúzni mikor az embert seggbelövik, de egy idő után azért gyanús na! Spec velem kétszer volt olyan, hogy az ellenfél nem állt ki érvényes találat után elsőre. Egyik esetnél srác félig fedezékben de a bal válla kilógott, rálőttem el is találtam de a golyó lepattant, megnézte, hogy nem-e látszik (nem) majd visszabújt a fedezék mögé. Legközelebbi alkalommal mikor ki kellett mennem tölteni (CO2) akkor pont a paraván mellett hasalt, cserébe kapott egy oldalast 4 méterről maximális nyomással (ami szintén szabálytalan mert a kezdőpontra vissza kellett volna masíroznom), azóta bevállalta a lövéseket.
Másik emberünk pedig tűz alatt volt tartva egy árokban feküdt, haversrác fedezett én előrenyomultam az árok tetejére és kb 2 méterről 2x hátba lőttem, reakció semmi, oké vazz te akartad, felharsanás „te nem veszed észre ha 2méterről hátbalőnek?!” paff 3at a seggébe, erre hátrafordult és a reakció „Jaaaaa”. Szal ez a játék is csak akkor élvezetes ha a szabályokat betartják a résztvevők. Utána persze már mindenki csak a szép találatokra meg a jó poénokra emlékezett és ez így van rendjén!
Akik még nem játszottak ilyet mind azt kérdezték, hogy nem fáj? A válasz persze, hogy vannak olyan találatok amik fájnak, de ezek kis arányban fordulnak elő általában, hacsak nem akar valaki extra jófej lenni az ellenféllel. . Az érzékenyebb területeket leszámítva pedig nem nagyon fájnak a találatok. Belsőcomb, fiúknál a motyó(suspenzor rulez), lengőbordák könyéke és a kézfej találatai amik fájni tudnak. A többit csak konstatálod, hogy kilőttek, amúgy a fejlövés a legjobb mert nem érzed szinte egyáltalán csak beteríti a festék a látómeződ, ilyenkor megszökik egy kicsit az adrenalin akármilyen magas is legyen, főleg ha nem számítottál rá!

Végül pedig egy újabb élménnyel lettél gazdagabb és pár folttal a testeden meg a ruháidon.

Ha esetleg felkeltette az érdeklődéseteket a játék és szeretnétek kipróbálni egy igazi pályát, itt nem traktorgumik meg üres hordók és lufik a tereptárgyak hanem fedezékek, rókalyukak, árkok, alagútrendszer, faházak és egy kisebb erdős szakasz akkor látogassatok el ide =>> [link]

Üdv!
Sanya

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.